125 ? yamha/aprilia ??
• Strona 1 z 1
125 ? yamha/aprilia ??
Witam
Mam na imię Mateusz, mam 17lat i chce zakupić swoją pierwszą 125..
Wydaje mi się że ta pojemność jest najodpowiedniejsza dla takiego początkującego i jeszcze mało doświadczonego dzieciaka.
Głownie zastanawiałem się nad Yamaha YZF R-125. No i może jeszcze Aprilia RS 125. Te dwa motocykle najbardziej przypadły mi do gustu z tej pojemności oczywiście.
Tylko jest jeden dosyć spory problem ;/;/ Mam 193cm wzrostu i ważę coś około 78kg i tu nasuwa się pytanie czy taka yamaha nie jest dla mnie za mała?
Proszę podpowiedzcie mi co robić ..... HELP ME !!!!!!!!!
Mam na imię Mateusz, mam 17lat i chce zakupić swoją pierwszą 125..
Wydaje mi się że ta pojemność jest najodpowiedniejsza dla takiego początkującego i jeszcze mało doświadczonego dzieciaka.
Głownie zastanawiałem się nad Yamaha YZF R-125. No i może jeszcze Aprilia RS 125. Te dwa motocykle najbardziej przypadły mi do gustu z tej pojemności oczywiście.
Tylko jest jeden dosyć spory problem ;/;/ Mam 193cm wzrostu i ważę coś około 78kg i tu nasuwa się pytanie czy taka yamaha nie jest dla mnie za mała?
Proszę podpowiedzcie mi co robić ..... HELP ME !!!!!!!!!
- qwert1
- Świeżak
A dlaczego mialby najpeirw robic prawko ? nie widze sensu robic prawa jazdy a dopiero pozniej kupowac motocykl
Wiesz aprilia a ta yamaszka to 2 zupelnie inne motocykle. Poczytaj troche o 2t i o 4t i sam podejmij decyzje co wolisz

Wiesz aprilia a ta yamaszka to 2 zupelnie inne motocykle. Poczytaj troche o 2t i o 4t i sam podejmij decyzje co wolisz

-
Krmtzzz - VIP Åšcigacz.pl
heheh W dzieciństwie odżywiali mnie normalnie, u mnie w rodzinie jakoś wszyscy mają 190+ no poza mama ale mniejsza z tym.
Co do prawka egzamin mam za tydzień
.
Czytałem już dużo na temat 2t i 4t. Wiem, że 2t to większa moc ale za to 4t to jest ten dźwięk a nie jakieś pierdzenie, no a do tego dochodzi jeszcze wygląd yamahy dla mnie jest to obecnie najpiękniejsza 125.
Co do prawka egzamin mam za tydzień

Czytałem już dużo na temat 2t i 4t. Wiem, że 2t to większa moc ale za to 4t to jest ten dźwięk a nie jakieś pierdzenie, no a do tego dochodzi jeszcze wygląd yamahy dla mnie jest to obecnie najpiękniejsza 125.
- qwert1
- Świeżak
Wg mnie na obu tych motorach nie będzie za wygodnie. Yama zagwarantuje Ci większą żywotność, mniejsze spalanie, fajniejszy dźwięk. A RS powinna być ciut większa i szybsza.
A motorki typu TDR (2T) lub Varadero (4T) nie widzą Ci się? Na tych było by Ci o niebo wygodniej..
A motorki typu TDR (2T) lub Varadero (4T) nie widzą Ci się? Na tych było by Ci o niebo wygodniej..
easy rider..
-
mefju - Świeżak
mefju napisał(a):
hmm szczerze to nie brałem ich jakoś pod uwagę, nie przypadły mi do gustu
Varadero jeszcze mógłby być, ale wydaje się dosyć ciężki więc pewno ma słabe osiągi... ;/
EDIT
Co do Vaeadero powiedzmy że mi się podoba po obejrzeniu kilku filmów na yt.
Jednakże musiałbym go zobaczyć na żywo, usiąść przymierzyć się..
Już widzę dla niego plusy choćby taki że mógłbym nim wiecheć w lekki teren, co dla mnie jest mega frajdą. Do tego jest większy ii cenowo też bardzije dostępny. Zapomniałęm dodac że szukam używanego motoru...
Jednakże wygląd yzf r125 to jest coś, samo to że można ją pomylić z większą maszyną ehh w ogóle jakoś tak bardziej przypadła mi do gustu.
- qwert1
- Świeżak
nawet zeby to przeciez remont zrobi raz i przez te 15-20 tys km ma spokoj, wiec nie wiem co tu widzisz az takiego "kosztownego" ? Zwlaszcza ze to nie jest takie drogie... A propo to w silnikach 4T w takich pjemnosciach raczej sie nei grzebie bo co tam ma sie psuc ?
Sluchaj jesli podoba ci sie r125 to nie sluchaj zdania innych, ze varadero lepsze
kwestia gustu
Sluchaj jesli podoba ci sie r125 to nie sluchaj zdania innych, ze varadero lepsze

-
Krmtzzz - VIP Åšcigacz.pl
Ja mam 1,85 metra i yzf r125 jest mi troszku mała. Miałem RS 125, ale mi szczerze do gustu też nie przypadło. Jeździłem również na varaderze 125. Z takim wzrostem i pojemościa 125 polecam Ci właśnie Viadro lub yamaszke xt 125 bądź (ale to musi Ci się spodobać) drag stara 125. Jesli chodzi o osiągi nie odstaje od innych 4t 125, a dźwiękiem kładzie je wszystkie na łopatki.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
RS 125 > DragStar 125 > V-Strom 650 > XT 660X > Fz6 ABS
- Gicolrs125
- Świeżak
Crossy odpadajÄ… nie che po prostu takiej maszyny..
drag star 125 to nie mój gust nigdy sobie czegoś takiego nie kupie...
Co do "Viadra" Ogolnie fajne tylko ten przód jakoś mi nie pasuje...
ehh gdyby wyglądał jak ducati monster 600 ;(
hmm a może lepiej poczekać 2lata i kupic sobie właśnie taka maszynę jak ducati albo coś podobnego ;/;/ już sam nie wiem... mam mętlik w głowie
Gdyby nie to ze yzf r125 jest taka mała nawet bym sie nie zastanawiał ;/
a może to ja jestem taki duzy ;/;/
drag star 125 to nie mój gust nigdy sobie czegoś takiego nie kupie...
Co do "Viadra" Ogolnie fajne tylko ten przód jakoś mi nie pasuje...
ehh gdyby wyglądał jak ducati monster 600 ;(
hmm a może lepiej poczekać 2lata i kupic sobie właśnie taka maszynę jak ducati albo coś podobnego ;/;/ już sam nie wiem... mam mętlik w głowie
Gdyby nie to ze yzf r125 jest taka mała nawet bym sie nie zastanawiał ;/
a może to ja jestem taki duzy ;/;/
- qwert1
- Świeżak
Gdyby nie to że już prawie konczysz A1 to byś mógł poczekać, zrobić A i śmigać na 125cc+. A tak w sumie jesteś uwięzony w tej pojemności.
Ja z Twoim wzrostem kupiłbym jakieś SuperMoto. Na trasę się nadaje, wysokie, a i osiągami nie grzeszy (2T, ponieważ 4T to już zupełnie inna bajka).
Nie ma co rozmyślać czy będzie za mały czy za duży. Najlepiej jakbyś znalazł sobie R125 w ogłoszeniu gdzieś blisko Ciebie i pojechał sie przymierzyć. Jak nie to pozostają Ci jeszcze SuperMoto;)
Ja z Twoim wzrostem kupiłbym jakieś SuperMoto. Na trasę się nadaje, wysokie, a i osiągami nie grzeszy (2T, ponieważ 4T to już zupełnie inna bajka).
Nie ma co rozmyślać czy będzie za mały czy za duży. Najlepiej jakbyś znalazł sobie R125 w ogłoszeniu gdzieś blisko Ciebie i pojechał sie przymierzyć. Jak nie to pozostają Ci jeszcze SuperMoto;)
-
Arturo925 - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości