1113
Panowie i panie ( jak są) sprawdźcie sobie jaki macie DNS ustawiony..
Start -> uruchom-> cmd -> ipconfig /all
dobrze by było gdyby był np 192.168.1.1 Od wczoraj leci jakiś atak na modemy orange w całej polsce... Generalne jeżeli komuś odcieło neta to zapewne przez orage. W celu zabezpieczenia modemów przed ustawieniem fałszywych dns-ów odcieli ludzi od neta.
http://niebezpiecznik.pl/post/sprawdz-z ... -45-75-11/
Nie warto ryzykować, gdyż mozna stracić ładną kasę z konta.
Start -> uruchom-> cmd -> ipconfig /all
dobrze by było gdyby był np 192.168.1.1 Od wczoraj leci jakiś atak na modemy orange w całej polsce... Generalne jeżeli komuś odcieło neta to zapewne przez orage. W celu zabezpieczenia modemów przed ustawieniem fałszywych dns-ów odcieli ludzi od neta.
http://niebezpiecznik.pl/post/sprawdz-z ... -45-75-11/
Nie warto ryzykować, gdyż mozna stracić ładną kasę z konta.
Zastrzeżenia na PW.
-
Boshi - VIP Ścigacz.pl
Boshi napisał(a):
dobrze by było gdyby był np 192.168.1.1
mam taki, mogę spać spokojnie? wczoraj albo przedwczoraj TP odcięło mi NEO, pewnie właśnie z powodu tego co się dzieje, zrobiłem twardy reset routera i "postawiłem" go na nowo...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
suhy-19 napisał(a):a ja dzisiaj trochę polatałem na moto
No w Swaju też widziałem jednego kolesia na Xj 600

Motocykl mam u brachola w garażu, inaczej też bym chyba rundkę zrobił

EDIT:
W moim Fazerku kończy się sprząglo, znalazłem stosunkowo tanie tarcze firmy NHC, montował ktoś ?
Ostatnio edytowano 6/2/2014, 19:32 przez power_bit, łącznie edytowano 1 raz
Niektóre chwile, zapomina się przez całe życie
-
power_bit - VIP Ścigacz.pl
-
froeverfree - Świeżak
power_bit napisał(a):suhy-19 napisał(a):a ja dzisiaj trochę polatałem na moto
No w Swaju też widziałem jednego kolesia na Xj 600![]()
Motocykl mam u brachola w garażu, inaczej też bym chyba rundkę zrobił
EDIT:
W moim Fazerku kończy się sprząglo, znalazłem stosunkowo tanie tarcze firmy NHC, montował ktoś ?
to u was śniegu nie ma?

(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
-
froeverfree - Świeżak
-
power_bit - VIP Ścigacz.pl
power_bit napisał(a):madcap napisał(a):to u was śniegu nie ma?
No co Ty chłopie, jaki śnieg ?
taki normalny, biały - z wody (z chmurek) - nie mylic z gaśnicą
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Ja obecnie mam maraton pracy na świeżym powietrzu, najpierw 2.5 dnia spędzone w lesie a teraz mam już za sobą 3 dni łupania drewna, po 8-9 godzin z małymi przerwami, dwa pierwsze dni były spoko ale po dzisiejszym leżę i zastanawiam się czy jutro dam radę wstać z łóżka bo boli mnie dosłownie wszystko
I na co człowiekowi siłka? jak można poćwiczyć i zrobić coś pożytecznego
btw. nawet zapuściłem brodę, bo broda daje + 100 d0 bycia drwalem

I na co człowiekowi siłka? jak można poćwiczyć i zrobić coś pożytecznego

btw. nawet zapuściłem brodę, bo broda daje + 100 d0 bycia drwalem

-
melvin - PierwszyOkrutny
melvin flanelowa koszula daje +2 do siły, +30 do obsługi siekiery i +3 do szybkości. W komplecie z brodą i znoszonymi dżinsami (+5 do siły, + 10 do szybkości, + 25 do ochrony) daje bonus 2x do wszystkich cech, a także pozwala na 30s wezwać jednego z kolesi poniżej.

-
Angler - Bywalec
sądzę że będę musiał zostawić to na przyszły rok, bo jutro prawdopodobnie dokończę dzieło i raczej do tego czasu ani nie kupię flanelowej koszuli, ani nie znoszę dżinsów...
ale dostrzegam plusy tego że teraz bawię się w drwala, latem będę miał wolne popołudnia, nie będę musiał się oganiać siekierą od komarów i ogólnie zauważyłem że nawet mniejszą ilość drewna niż teraz latem przerabia się ponad 2 razy dłużej... ot jak nasze organizmy są przystosowane do trudnych warunków.
chociaż lato ma jeden plus, w przerwach zawsze jest zimny browar
ale dostrzegam plusy tego że teraz bawię się w drwala, latem będę miał wolne popołudnia, nie będę musiał się oganiać siekierą od komarów i ogólnie zauważyłem że nawet mniejszą ilość drewna niż teraz latem przerabia się ponad 2 razy dłużej... ot jak nasze organizmy są przystosowane do trudnych warunków.
chociaż lato ma jeden plus, w przerwach zawsze jest zimny browar

-
melvin - PierwszyOkrutny
Ale najpierw muszę zapuścić brodę w takim levlu jak typ z pierwszej foty Anglera
Vergon, u mnie latem (około czerwca) szykuje się opał na zimę, w tym roku się trochę pospieszyliśmy bo mamy już praktycznie gotowy opał na zimę 2014/2015... Po prostu montując piece CO nauczyłem się że opał musi być wysuszony tak jak to tylko możliwe, a żywotność pieca wydłuży się nawet 2krotnie...
no i u mnie pojawia się też motyw kominka, w którym moja starsza utylizuje ogromne ilości opału, osiągając do 36stopni Celsjusza w salonie
Vergon, u mnie latem (około czerwca) szykuje się opał na zimę, w tym roku się trochę pospieszyliśmy bo mamy już praktycznie gotowy opał na zimę 2014/2015... Po prostu montując piece CO nauczyłem się że opał musi być wysuszony tak jak to tylko możliwe, a żywotność pieca wydłuży się nawet 2krotnie...
no i u mnie pojawia się też motyw kominka, w którym moja starsza utylizuje ogromne ilości opału, osiągając do 36stopni Celsjusza w salonie

-
melvin - PierwszyOkrutny