Zobacz wÄ…tek - Wybory Czyli nasza kochana polityka.
NAS Analytics TAG

Wybory Czyli nasza kochana polityka.

Wywalac wszystko jak leci

W wyborach zagłosuje na?

PiS
3
6%
PO
9
18%
PSL
0
Brak głosów
Ruch Poparcia Palikota
18
36%
SLD
0
Brak głosów
Polska Jest Najważniejsza
0
Brak głosów
InnÄ… partie?
10
20%
Jeszcze nie wiem?
4
8%
Nie głosuje bo mam to gdzieś.
6
12%

Liczba głosów : 50

Postprzez maciejka69 » 5/10/2011, 10:14

Bystry napisał(a):Przeczytałem wszystko mniej więcej i doszedłem do wniosku, że ludzie przesadzają, mają dobrze, chcą lepiej, mają źle to po czasie mają albo tak samo albo i jeszcze gorzej,

płaczesz jak moja babcia. Gdyby większość z tych, którzy mają źle wzięła się za siebie, miałaby lepiej. A gdyby moja babcia miała wąsy...

poczekajcie tak naprawdę z 5 lat myślę, że to maks i wszyscy młodzi którzy mają olej w głowie chodź trochę albo trochę oliwy uciekną za granice,

Ci, którzy nie widzą tu miejsca dla siebie wyjadą. Część z nich za jakiś czas wróci i zainwestuje w Polsce. Ci, którzy zdobędą dobre wykształcenie zostaną, bo dla ludzi z głową dobra praca zawsze się znajdzie.

ludzie mając 1000 zł miesięcznie z socjalu etc muszą przeżyć, ok, ale jak jest tylko 1 osoba to czemu nie, a jak jest taka rodzina gdzie mąż zarabia 1300, żona ma rentę 600 zł i zasiłek z 200 zł i 2 dzieci małych po 10 lat ? czy 13 ? Niech przeżyją gdzie koszty mieszkania wahają się koło 600 za czynsz, teraz woda, prąd, gaz TV, telefony etc czyli z 600 idzie na czynsz, z 150 prąd, woda ze 100, ścieki też z 50 zł, dzieci w szkole, co chwila coś trzeba dokupić, do garnka coś włożyć, ciuchy, ogrzewanie w zimę,

wszystko ok, ale dlaczego państwo ma pomagać ludziom, którzy zamiast zainwestować w swoje wykształcenie, żeby dziś być kimś, nie potrafili się powstrzymać i naprodukowali sobie dzieci, których teraz nie potrafią utrzymać? Jedyne co potrafią to wyciągać rękę i narzekać, bo rząd POWINIEN im DAĆ. Jeśli sam sobie nie zapewnisz przyszłości, nikt Ci jej nie zapewni. Wiara, że któryś kolejny rząd to zrobi jest absurdem. Nawet na socjalnym Zachodzie wszystko trzeszczy w szwach. A wiesz co stoi swoją drogą za tym socjalem na Zachodzie? Podatki. W Szwecji masz wszystko za free, ale płacisz 40% (czterdzieści procent) podatku. Brak podatków to utopia. Sposób ich podziału to inna sprawa.
GSX1400
maciejka69
Stały bywalec

Postprzez maciejka69 » 5/10/2011, 10:22

pan_wiewiorka napisał(a):Paaaanie, opiekę to ja mam wykupioną od dawna. Samo prowadzeni ciąży i badania, to oszczędność kilku koła. Ale szczepionki nie wchodzą w grę.

sprawdź jeszcze w gminie czy magistracie. Oni czasem organizują różne akcje ze szczepieniami

ostrzegałem o łamaniu regulaminu w postaci pisania posta bezpośrednio pod swoim postem
madcap
GSX1400
maciejka69
Stały bywalec

Postprzez mar111cin » 5/10/2011, 15:30

Maciejka, coÅ› bardzo emocjonalnie do tego podchodzisz...

ale rozumiem że niegłosowanie to nie jest brak własnego zdania?
to dlaczego nie głosują?
nie chce im się? są za leniwi? czy nie wiedzą co wybrać?

przepraszam, ale to jest właśnie ich zadanie, do tego zostali wybrani..
każdy w życiu musi podejmować jakieś decyzje, każdy pracownik jak coś robi to podejmuje decyzje. A jak taki Tusk nie potrafi podjąć decyzji
za czym zagłosować, to według mnie kategorycznie sie nie nadaje do tej roli... w końcu za coś biorą nie małą kasę co miesiąc.

jak ma znowu zostać wybrany po to żeby NIE ODDAWAĆ głosów w sejmie, to ja się pytam jaki jest tego sens? wytłumacz mi to...
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez daderga » 5/10/2011, 20:31

dziwię się osobom które głosują na pis, nie ma co ale kaczynski to naprawde psychopata i mówie szczerze serio, to co zrobił przez ostatni rok to co powiedział dziś czy wczoraj o Niemczech, jak taka osoba może rządzić, przecież kurwa on może wojne wypowiedzieć Rosji po Jego brata mają w niewoli
daderga
Świeżak

Postprzez Bystry » 5/10/2011, 20:35

maciejka69 napisał(a):
Bystry napisał(a):Przeczytałem wszystko mniej więcej i doszedłem do wniosku, że ludzie przesadzają, mają dobrze, chcą lepiej, mają źle to po czasie mają albo tak samo albo i jeszcze gorzej,

płaczesz jak moja babcia. Gdyby większość z tych, którzy mają źle wzięła się za siebie, miałaby lepiej. A gdyby moja babcia miała wąsy...

Chyba nie zrozumiałeś mojego przesłania... To może wytłumaczę Ci łopatologicznie żeby to trafiło do Twojej łepetyny. Jednak Twoja babcia wie czemu płacze, nie narzekała by od tak, chodzi o to, że jak ktoś ma dobrze to chce jeszcze lepiej niż miał, gdzie ktoś chciał by mieć tak jak on i by mu wystarczyło, a ten marudzi ciągle, a drugi przypadek to to jak ktoś ma źlę to chce lepiej, ale nie zawsze są możliwości do tego żeby się stało lepiej i Ci ludzie się irytują z tego powodu i albo nadal mają tak jak mieli, albo im się pogarsza...

poczekajcie tak naprawdę z 5 lat myślę, że to maks i wszyscy młodzi którzy mają olej w głowie chodź trochę albo trochę oliwy uciekną za granice,

Ci, którzy nie widzą tu miejsca dla siebie wyjadą. Część z nich za jakiś czas wróci i zainwestuje w Polsce. Ci, którzy zdobędą dobre wykształcenie zostaną, bo dla ludzi z głową dobra praca zawsze się znajdzie.

Z tym, że nie widzą miejsca bym się nie zgodził, gdyż ktoś kto ma zarabiać w Polsce 2 k miesięcznie, a za granicą 5k miesięcznie w przeliczeniu i może sobie sporo odłożyć i żyć normalnie, a nie na najtańszych produktach czy usługach na pewno nie wróci, bo po co ? Tam sobie ustatkuje życie, znajdzie nowych znajomych, pracodawców i kontakty, założy rodzinę i będzie tam mieszkał i odwiedzał Polskę w Wakacje na Wakacje.

Ci którzy będą mieli dobre wykształcenie tym bardziej wyskoczą za granicę, bo zarobią parę razy więcej więc na pewno nie będą siedzieć tutaj i martwić się czy będzie za co jeść, bo potrzeba ludzi z doświadczeniem, a nie tylko z wykształceniem myślących, że po studiach muszą mieć krocie, a często gęsto tak jest.

Dla ludzi z głową, masz zapewne namyśli krętaczy, cwaniaków, ludzi gdzie ich rodzice mają firmy, kontakty, znajomości i dzieci od razu mają prace, to ok.

ludzie mając 1000 zł miesięcznie z socjalu etc muszą przeżyć, ok, ale jak jest tylko 1 osoba to czemu nie, a jak jest taka rodzina gdzie mąż zarabia 1300, żona ma rentę 600 zł i zasiłek z 200 zł i 2 dzieci małych po 10 lat ? czy 13 ? Niech przeżyją gdzie koszty mieszkania wahają się koło 600 za czynsz, teraz woda, prąd, gaz TV, telefony etc czyli z 600 idzie na czynsz, z 150 prąd, woda ze 100, ścieki też z 50 zł, dzieci w szkole, co chwila coś trzeba dokupić, do garnka coś włożyć, ciuchy, ogrzewanie w zimę,

wszystko ok, ale dlaczego państwo ma pomagać ludziom, którzy zamiast zainwestować w swoje wykształcenie, żeby dziś być kimś, nie potrafili się powstrzymać i naprodukowali sobie dzieci, których teraz nie potrafią utrzymać? Jedyne co potrafią to wyciągać rękę i narzekać, bo rząd POWINIEN im DAĆ. Jeśli sam sobie nie zapewnisz przyszłości, nikt Ci jej nie zapewni. Wiara, że któryś kolejny rząd to zrobi jest absurdem. Nawet na socjalnym Zachodzie wszystko trzeszczy w szwach. A wiesz co stoi swoją drogą za tym socjalem na Zachodzie? Podatki. W Szwecji masz wszystko za free, ale płacisz 40% (czterdzieści procent) podatku. Brak podatków to utopia. Sposób ich podziału to inna sprawa.

Naprodukowali sobie dzieci, myślę, że rodzice kochając się ze sobą też myśleli nad produkcją Ciebie, że potem będzie trzeba w Ciebie inwestować, będą z Tobą problemy, za pewne wymienili by na lepszy model 8) Nie zawsze się rodzi 1 dziecko, tylko czasem 2 czy 3 na raz wiec produkcją bym tego nie nazwał. Kiedyś było trochę inaczej niż teraz, nie było tyle możliwości co teraz, więc nie sraj wyżej niż dupę masz, bo wyczuwam to, że Twoi rodzice dali produktowi pieniążki, podsuwali wszystko pod pysk i zabraniali wejścia na drzewo, bo sobie produkt nóżki zedrze.

Porównanie Szwecji do Polski jest jak porównanie Etiopii do Polski, bo tam też jak by chcieli to by mogli się wybić. Spójrz w Historię Polski i może się dowiesz dlaczego Polska teraz nie jest drugą Szwecją czy Szwajcarią gdzie biedak ma tyle co w Polsce zamożna osoba.... A jak nie to poproś rodziców, czy Twoją marudzącą babcie żeby Ci powiedziała jak było kiedyś, że wypłatę dostawałeś w worku i nie miałeś gdzie tego wydać, bo półki sklepowe były puste....

Brak podatków to utopia ? Spójrz na USA tam nie ma Vatu... Oba jaja ma chciał go wprowadzić to ludność się sprzeciwiła, a on kondon napełniony gównem przestraszył się, że go nie wybiorą w następnych wyborach.

@mar111cin
Ludzie nie głosują, bo często nie wiedzą co wybrać, albo po prostu tak jak ja, jest im to obojętne go ich będzie okradał przez następne 4 lata i wszystkie ważne sprawy przykrywał kibicami na stadionach i różnymi głupotami, a nie wspominają o długu publicznym który z dnia na dzień się powiększa.

Znajdę kawałek Freestylu Ostrego gdzie właśnie mówi o politykach, ale to nie teraz ;D

Jeżeli ktoś się poczuł urażony widocznie coś w tym jest :)) Chyba znowu długo nie zagoszczę na tym forum.
indor napisał(a):zanim nauczę się szybko jeździć nauczę się szybko hamować
| "Szybciej jeździmy, szybciej pijemy, szybciej żyjemy i niestety często - szybciej umieramy." | Obrazek | Wole odpychać się piętami, niż hamować zębami :D | | www.motoautostrada.pl
Bystry
Stały bywalec

Postprzez maciejka69 » 6/10/2011, 00:14

mar111cin napisał(a):ale rozumiem że niegłosowanie to nie jest brak własnego zdania?
to dlaczego nie głosują?
nie chce im się? są za leniwi? czy nie wiedzą co wybrać?

no dobra, wymiękłem

Bystry napisał(a):Naprodukowali sobie dzieci, myślę, że rodzice kochając się ze sobą też myśleli nad produkcją Ciebie, że potem będzie trzeba w Ciebie inwestować, będą z Tobą problemy

to, że było to co napisałem brutalne, nie znaczy że musisz uderzać w płaczliwe nuty. Nie będę Ci pisał jak wyglądało moje dzieciństwo, bo choć bardzo chciałbyś wiedzieć, nie muszę Ci tego opowiadać. Nie było absolutnie tak jak myślisz. Co do reszty, każdy ma prawo do swojego zdania i oceny. Ty widzisz to co widzisz, ja widzę coś innego. Życie

zajebisty ruch byłego prezydenta.
"Będę głosował na SLD i namawiam Polaków do wzięcia udziału w wyborach. Osobom o poglądach prawicowych polecam głosować na PJN - mówił były prezydent Aleksander Kwaśniewski w programie "Kropka nad i"

p.s.
óps, chyba miesie nalerzy łorn

należał się, ostrzegałem na poprzedniej stronie
wyjątkowo przeedytowałem i przekleiłem
potraktuj to jako prezent z okazji dnia dzisiejszego
drugi raz prezent będzie już inny
3 warn to 3-dniowe wakacje
madcap
GSX1400
maciejka69
Stały bywalec

Postprzez fz6 » 7/10/2011, 11:06

idealnie to ujales Panie Wiewiora,popieram w 100%,a bystry jak zwykle bredzi.otrzasnales sie juz po stluczce tatusia,czy dalej nie spisz po nocach?
fz6
Świeżak

Postprzez Bystry » 7/10/2011, 11:54

fz6 napisał(a):idealnie to ujales Panie Wiewiora,popieram w 100%,a bystry jak zwykle bredzi.otrzasnales sie juz po stluczce tatusia,czy dalej nie spisz po nocach?

morde zamknij albo powiedz mi to w oczy internetowy napinaczu, tylko tyle możesz zrobić na kablu, podaj mi miasto gdzie mieszkasz i kontakt do Ciebie, bo często śmigam po Polsce to może i wpadnę do Ciebie. ty jak zwykle nie używasz ortografii,

Wiewiór, Zgadzam się z Tobą, jasne, ale nie każdy miał też taką głowę jak Ty :)) Ja sobie radzę zawszę jak mogę, nie nazwał bym tego cwaniakowaniem, lecz radzeniem sobie w miarę możliwości, tutaj się coś kupi, sprzeda drożej, coś się zrobi żeby kasa była :) Póki co to kasy mi nie brakuje, a narazie jestem w statusie bezrobotnego :/ bo pracodawcy nie mogą się zdecydować, czy chcą doświadczonego, czy młodego, czy wykształconego. Wiem co to ciężka robota po 10h+, co prawda jeszcze sam nie mieszkam, ale to tylko kwestia czasu kiedy znajdę pracę i będę w stanie się usamodzielnić....

Tak wiem, będzie ostrzeżenie...
-wszczynanie kłótni
Chyba recydywa Panie ah i oh.
| "Szybciej jeździmy, szybciej pijemy, szybciej żyjemy i niestety często - szybciej umieramy." | Obrazek | Wole odpychać się piętami, niż hamować zębami :D | | www.motoautostrada.pl
Bystry
Stały bywalec

Postprzez madcap » 7/10/2011, 12:07

fz6 i bystry obdzieliłem was obu równo
osobiste podjazdy nie będą tolerowane
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
madcap
Administrator

Postprzez fz6 » 7/10/2011, 12:24

"zamknij morde" to sobie mozesz szczekac w domu do swojej rodziny,napisz lebiodo na priva to sie ustawimy,moze jak cie sprowadze na ziemie szczeniaku,to przestaniesz sie wozic jak baranie jajca na tym forum.ciagle udajesz najmadrzejszego w kazdym temacie.
jakbys byl kozakiem to bys nie chodzil obsrany po pierwszym kontakcie z psiarnia,wiec mnie strasz bo smiech mnie ogarnia.
juz to pisalem z 50 razy,nie uzywam polskiej czcionki bo mi sie nie chce,a jak ktos ma ciut wiecej szarych komorek niz kura to sobie reszte dostuka.jak sr.les w pampersy to cala polska pisala sms-y na alcatelach i innych padakach i jakos nikt wtedy nie plakal.widocznie tobie wszystko przychodzi trudniej.
zapraszam serdecznie do stolicy.

nie no madcap dales na wyrost,niedlugo to trzeba bedzie sie zwracac prosze Pana ,prosze Pani.bez jaj.co jest takiego zlego w stwierdzeniu,ze ktos bredzi?

ostrzegałem
mniemam, że kilka dni schładzania emocji wyjdzie na zdrowie
czy ktoś jeszcze chce mieć wcześniejszą ciszę wyborczą?
madcap
fz6
Świeżak

Postprzez zxer » 7/10/2011, 13:05

Wiewior oczywiscie zgadzam sie. Nic tak nie daje poczucia niezaleznosci i pewnosci siebie jak praca. Mialem kiedys bezposrednia stycznoscc z bezdomnymi i wiem ze 99% tych ludzi nie chce pracowac. Dla nich sie liczy pare groszy ktore trzeba wyzebrac na alk. Jak sam sobie nie pomozesz to nikt ci nie pomoze. I precz z brudnymi lapskami wyciagnietymi po moje pieniadze .

A co do "pomocy" panstwa mlodym to bym polemizowal. Panstwo jak zaczyna "pomagac" to wiecej z tego szkody niz pozytku.

ps. widac ze chlopakom testosteron uderza do glowy ;)
tea who you yea bunny
zxer
Stały bywalec

Postprzez Bystry » 7/10/2011, 13:10

a zresztą co ja się będę tutaj wymądrzał :) nie chce mi się.... misie to są w lesie :) Nie dał nad wyrost tylko Ty ciągle z każdym dążysz do kłótni, obrażasz innych użytkowników jesteś chamem z wawy gdzie ludzie myślą, że są pępkami świata ( znam parę osób więc wiem co mówię, pewnie uogólniam, ale cóż, kierowcami też chamskimi są) Nom nie wiem czy jak srałem w pampersy to czy całą Polska pisała na alcatelach, bo dość wcześnie miałem telefon :) Ty nawet podstaw gramatyki nie znasz więc o czym my tutaj mówimy. Będę w stolicy to Cię uprzedzę, tyle ode mnie.

Co do tematu to właśnie co by nie robić siana to tak czy siak do póki w Polsce ludzie nie zaczną czegoś robić oprócz strajków i tym podobnych rzeczy to lepiej nie będzie, a do tego potrzeba czasu, a nikt jak wiadomo nie lubi czekać :))

@up
Tamtemu Panu ah i oh jak zwykle coś nie pasuje w każdym temacie gdzie piszę ja czy ktoś kto ma trochę więcej oleju w głowie i potem się ludzie dziwią, że nie wiedzą jak napisać "cham" czy inne "trudne" słowa i, że Polacy piszą jak by chcieli, a nie mogli i powstają choroby typu dysleksja, dysgrafia i dyzmózgia....

Pamiętacie jak zaczeli wprowadzać reformy w edukacji ? Tragedia, mundurki etc. Tak to potrzebne, że mała bania, ale tym właśnie ludziom mydlą oczy tak jak kibicami, a nie zajmą się konkretami.

Powiem Ci, że pomoc młodym np. na szkolenia po szkole czy studiach by się przydały czy jakieś kursy, a nie coś na zasadzie rzucony na głęboką wodę.
Bystry
Stały bywalec

Postprzez mar111cin » 7/10/2011, 14:28

Bystry, może źle się wyraziłem.

z tym niegłosowaniem to chodziło mi o osobę Donalda Tuska, który został wybrany do sejmu, a w sejmie oddał najmniejszą liczbe głosów w głosowaniach (coś było o 25%? )

dlatego mi się to nie podoba, że ludzie najpierw pchają się do rządzenia, a potem nic nie robią. Bo takie nie oddawanie głosów to jest bezczynność, równie dobrze mogli wsadzić tam stracha na wróble i taką samą rolę mu przydzielić, efekt byłby podobny, jak nie lepszy (strach na wróble przynajmniej by nikomu nie zaszkodził)
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez maciejka69 » 7/10/2011, 15:07

mar111cin napisał(a):z tym niegłosowaniem to chodziło mi o osobę Donalda Tuska, który został wybrany do sejmu, a w sejmie oddał najmniejszą liczbe głosów w głosowaniach (coś było o 25%? )
dlatego mi się to nie podoba, że ludzie najpierw pchają się do rządzenia, a potem nic nie robią. Bo takie nie oddawanie głosów to jest bezczynność

człowieku, proszę Cię zastanów się nad tym co piszesz. Od kiedy to liczba w ilu on brał udział głosowaniach ma wpływ na to jakim jest premierem albo ile pracuje?? Zapytam Cię w bardziej przyswajalny sposób - czy uważasz, że skoro ktoś ma prawo jazdy na moto od 20 lat to jeździ lepiej od kolesia, który ma je od lat 5-ciu?

Bystry napisał(a):nie sraj wyżej niż dupę masz, bo wyczuwam to, że Twoi rodzice dali produktowi pieniążki, podsuwali wszystko pod pysk i zabraniali wejścia na drzewo, bo sobie produkt nóżki zedrze.

moich rodziców, którzy całe życie ciężko pracowali ledwo było stać na utrzymanie mnie i siostry. Pierwszy radiomagnetofon kupiłem sobie za zapracowane przez siebie pieniądze i zawsze kiedy chciałem coś ekstra, musiałem sobie sam na to zapracować. Jestem przykładem kolesia, który zarobił pieniądze na Zachodzie i wrócił z nimi do kraju. To co mam, mam ze swoich. Więcej. Nie oczekuję, że Państwo będzie mi wypłacać kiedyś rentę bo nie uważam, że to mi się należy tak ad hoc. A gdybym miał 6-cioro dzieci to przede wszystkim czułbym, że sam muszę wziąć za to odpowiedzialność, a nie czekałbym, że ktoś to zrobi za mnie.
GSX1400
maciejka69
Stały bywalec

Postprzez mar111cin » 7/10/2011, 16:55

wytłumacze Ci to na innym przykładzie:

rodzice wysyłają dziecko na studia, prawnicze, medyczne czy też techniczne, bo potem będziesz kosił potężną kasę

tak i co? tzn że potem za samo siedzenie na stołku będą Ci płacić? wystarczy tylko się dostać ? czy jednak należy wykonywać swoje obowiązki ?

tutaj sprawa wygląda tak, dostałem się do rządu to już mogę sobie siedzieć i nic nie robić.

Niestety ale jak dla mnie głosowanie to jest PODEJMOWANIE DECYZJI.
Jak Tusk nie potrafi podjąć decyzji no to przepraszam, ale po co nam taki premier? wiedział w końcu w co się pcha, prawda?

Maciejka, głosujesz na PO i Tuska? jesteś jego zagorzałym zwolennikiem? dlaczego tak go bronisz?

PS Twój przykład z prawem jazdy nie powiem skąd wziąłeś, bo się nie będę wyrażał...
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Bystry » 7/10/2011, 17:06

maciejka69 napisał(a):
mar111cin napisał(a):z tym niegłosowaniem to chodziło mi o osobę Donalda Tuska, który został wybrany do sejmu, a w sejmie oddał najmniejszą liczbe głosów w głosowaniach (coś było o 25%? )
dlatego mi się to nie podoba, że ludzie najpierw pchają się do rządzenia, a potem nic nie robią. Bo takie nie oddawanie głosów to jest bezczynność

człowieku, proszę Cię zastanów się nad tym co piszesz. Od kiedy to liczba w ilu on brał udział głosowaniach ma wpływ na to jakim jest premierem albo ile pracuje?? Zapytam Cię w bardziej przyswajalny sposób - czy uważasz, że skoro ktoś ma prawo jazdy na moto od 20 lat to jeździ lepiej od kolesia, który ma je od lat 5-ciu?

Kwestia tego czy jeździ przez te 20 lat czy jest tylko posiadaczem :))

Bystry napisał(a):nie sraj wyżej niż dupę masz, bo wyczuwam to, że Twoi rodzice dali produktowi pieniążki, podsuwali wszystko pod pysk i zabraniali wejścia na drzewo, bo sobie produkt nóżki zedrze.

moich rodziców, którzy całe życie ciężko pracowali ledwo było stać na utrzymanie mnie i siostry. Pierwszy radiomagnetofon kupiłem sobie za zapracowane przez siebie pieniądze i zawsze kiedy chciałem coś ekstra, musiałem sobie sam na to zapracować. Jestem przykładem kolesia, który zarobił pieniądze na Zachodzie i wrócił z nimi do kraju. To co mam, mam ze swoich. Więcej. Nie oczekuję, że Państwo będzie mi wypłacać kiedyś rentę bo nie uważam, że to mi się należy tak ad hoc. A gdybym miał 6-cioro dzieci to przede wszystkim czułbym, że sam muszę wziąć za to odpowiedzialność, a nie czekałbym, że ktoś to zrobi za mnie.

To co innego :) Kwestia tego czy opłacało Ci się wracać. Więc wiesz o co chodzi w moim przykładzie a strugasz nie wiem kogo :)) o właśnie takie sytuacje mi chodziło, tylko, że nie każdy może wyjechać i musi sobie radzić tutaj.
Bystry
Stały bywalec

Postprzez Bystry » 7/10/2011, 18:02

Nie, ja akurat mogę, ale mówię tutaj o osobach które już mają rodziny to ciężko z całą rodziną się wybrać w nieznanie, drążenie tego tematu nie ma dalej sensu :D
Bystry
Stały bywalec

Postprzez maciejka69 » 7/10/2011, 18:42

mar111cin napisał(a):Niestety ale jak dla mnie głosowanie to jest PODEJMOWANIE DECYZJI.
Jak Tusk nie potrafi podjąć decyzji no to przepraszam, ale po co nam taki premier? wiedział w końcu w co się pcha, prawda?
Maciejka, głosujesz na PO i Tuska? jesteś jego zagorzałym zwolennikiem? dlaczego tak go bronisz?
PS Twój przykład z prawem jazdy nie powiem skąd wziąłeś, bo się nie będę wyrażał...

Dobra, umówmy się że to koniec naszej dyskusji bo ewidentnie się nie zrozumiemy. Premier w moim odczuciu nie musi brać udziału w głosowaniu bo ma 100 innych obowiązków na głowie, a to że nie głosuje nie oznacza, że nie ma zdania na dany temat. Jak można oceniać premiera (który by to nie był) po tym ile razy głosował w sejmie?? Czy dla Ciebie to jest najważniejsze? To na tej samej zasadzie w szkole świadectwa z wyróżnieniem powinni dostawać tylko ci, którzy przez cały rok nie opuścili ani jednej godziny, ch z tym jak się uczyli. Dalej tego nie ogarniasz??
Nie jestem żadnym zagorzałym zwolennikiem PO, przyglądam się tak samo im jak i innym, ale w moim odczuciu piszesz nonsensy. I gdyby w tym momencie premierem był Roman Giertych i atakowałbyś go o to samo, napisałbym Ci dokładnie to samo co powyżej.
GSX1400
maciejka69
Stały bywalec

Postprzez mar111cin » 7/10/2011, 20:45

no potem zawsze jest łatwiej powiedzieć takiemu premierowi "a nie mówiłem?"
skoro wcześniej nie wyraził swojego zdania xD
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Invi » 7/10/2011, 21:30

Raczej po prostu nie musi zajmować się sprawą w w skali micro, ważne żeby zapewnił żeby odpowiednie ugrupowania poparły/odrzuciły dany wniosek, chyba że z kalkulacji wychodzi że akurat może brakować tego jednego głosu do przepchnięcia ustawy, wtedy z pewnością zagłosuje ;)

Do czego to doszło, żebym ja Tuska bronił :evil:
Ostatnio edytowano 7/10/2011, 21:32 przez Invi, łącznie edytowano 1 raz
Invi
VIP Åšcigacz.pl

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Smietnik

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê