116
-
Krmtzzz - VIP Ścigacz.pl
właśnie czytałem artykuł na ścigaczu -> http://www.scigacz.pl/Jak,zmienilo,sie, ... 23422.html
i kurde nie wiedziałem, że miałem taki egzotyczny motocykl
mowa oczywiście o suzuki katana - co prawda nie w niebiesko białym, ale w czarnym malowaniu. Jednak ze wszystkich motocykli co miałem i co też miałem okazję się im przyglądać, to właśnie katana miała najbardziej urzekającą pracę silnika. Miałem założony akcesoryjny wydech "renomowanej" firmy JAMA i powiem, że robił robotę. Silnik miał piękny basowy dźwięk, w ogóle ta praca olejaka to coś pięknego 
i kurde nie wiedziałem, że miałem taki egzotyczny motocykl

<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
ja moją jebłem gdzieś i pewnie nadal tam leży
, mogłaby się w końcu zniszczyć tak żebym miał motywację kupić coś nowego...
Nie rozumiem fenomenu tego gościa od zx10r, jeżdżąc w kółko po 4 zakrętach znał je na pamięć i nawet nie potrzebował techniki, wystarczyło się mocniej pochylać i dodawać gazu... wjedźcie na duże rondo w nocy i jeźdźcie po nim w kółko, w końcu sami poschodzicie na łokcie bo nie będzie żadnej zmiennej która może wystąpić... gdyby ktoś mu mierzył czasy albo gdyby jechał za nim ktoś kto ma pojęcie o tym jaki tor jazdy obrać w zakręcie to pewnie tylko by go blokowało to pomarańczowe kawasaki...
O braku pozycji już nie wspomnę. Senek zawsze tak jedziesz na drogowych zapierdalatorów a teraz się tym jarasz...

Nie rozumiem fenomenu tego gościa od zx10r, jeżdżąc w kółko po 4 zakrętach znał je na pamięć i nawet nie potrzebował techniki, wystarczyło się mocniej pochylać i dodawać gazu... wjedźcie na duże rondo w nocy i jeźdźcie po nim w kółko, w końcu sami poschodzicie na łokcie bo nie będzie żadnej zmiennej która może wystąpić... gdyby ktoś mu mierzył czasy albo gdyby jechał za nim ktoś kto ma pojęcie o tym jaki tor jazdy obrać w zakręcie to pewnie tylko by go blokowało to pomarańczowe kawasaki...
O braku pozycji już nie wspomnę. Senek zawsze tak jedziesz na drogowych zapierdalatorów a teraz się tym jarasz...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
chodzi mi o to że gość możliwości tego zakrętu ograniczył do jechania swoim pasem i pochylania moto, moje zdanie jest takie, że technicznie ten zakręt mógł przejechać dużo szybciej, na torze masz tę różnicę że każdy twój ruch ma znaczenie dla wyniku, źle wejdziesz w zakręt tracisz, źle wyjdziesz z zakrętu tracisz, przegrałeś z samym sobą, tu gość raczej nie starał się techniki do perfekcji, po prostu ładował zw zakręt na pałę a później było szuuuur, wyjście i tłum klaszczący bo zszedł na kolano i bardzo moto pochylił. Dawno dawno temu przerabiałem takie scenariusze co weekend i dobrze wiem jak bardzo mistrzowie dwóch zakrętów odstają technicznie od ludzi którzy potrafią jeździć.

-
melvin - PierwszyOkrutny
madman88 napisał(a):Panowie impregnujecie czymś skórę na zimę czy tylko ją wyczyścić i schować do szafy? Czy może zakupić jakiś specyfik?
Ja od iluś sezonów nawet z much za bardzo nie czyszczę, tylko jak zimą najdzie mnie ochota. I nic się ze skórą nie dzieje.
-
Invi - VIP Ścigacz.pl
Invi napisał(a):madman88 napisał(a):Panowie impregnujecie czymś skórę na zimę czy tylko ją wyczyścić i schować do szafy? Czy może zakupić jakiś specyfik?
Ja od iluś sezonów nawet z much za bardzo nie czyszczę, tylko jak zimą najdzie mnie ochota. I nic się ze skórą nie dzieje.
Przynajmniej jeden madry

aprilia RSV4
-
suhy-19 - Moderator
ja tam moto mam umyte, wisi sobie z kołami w powietrzu podpięte pod prostownik i powoduje to u mnie błogi stan spokoju ducha, po prostu nie zaprząta mi to głowy aż do wiosny. może w lutym wezmę się za serwisy itp, teraz kupiłem zaciski i na spokojnie szukam radialki.

-
melvin - PierwszyOkrutny
Nie wiem, czy to ja wcześniej takich motocykli nie zauważałem, czy teraz jest tego więcej na rynku, ale... dla mnie cudo :
http://www.scigacz.pl/Yamaha,MT-09,Trac ... 24818.html
Gdyby nie to, że trochę mi żal tyle kasy wydawać, no i mam poczciwego V-stroma, to pewnie na wiosnę już bym siedział w salonie yamahy
http://www.scigacz.pl/Yamaha,MT-09,Trac ... 24818.html
Gdyby nie to, że trochę mi żal tyle kasy wydawać, no i mam poczciwego V-stroma, to pewnie na wiosnę już bym siedział w salonie yamahy

było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
Ja gdybym się nie zmotywował pod koniec września to teraz na pewno miałbym uwalone moto, stojące nieopodal miejsca zimowania, z leżącym obok nieodpakowanym prostownikiem... ale że byłą chwila czasu i jakoś nie miałem weny na jazdę to sobie wcześniej odstawiłem i teraz mam spokój. BTW co się z gumisiem dzieje? dawno go nie widziałem na forum...
Marcin z tego typu motocykli to tylko nowa multistrada na akrapie.
Marcin z tego typu motocykli to tylko nowa multistrada na akrapie.

-
melvin - PierwszyOkrutny
Ja obydwa motocykle mam tak w pół przyszykowane do zimy
z kawy aku wyjąłem, poczyściłem nawet ostatnio nieco.
w suzuki podłączona ładowarka, nakryty pokrowcem.
Jak multistrada, to i tez to : http://www.scigacz.pl/2015,BMW,S1000XR, ... 24821.html
Najbardziej to ja żałuję, że wcześniej nie zwracałem uwagi na takie motocykle - tyle lat frajdy poszło koło nosa...

z kawy aku wyjąłem, poczyściłem nawet ostatnio nieco.
w suzuki podłączona ładowarka, nakryty pokrowcem.
Jak multistrada, to i tez to : http://www.scigacz.pl/2015,BMW,S1000XR, ... 24821.html
Najbardziej to ja żałuję, że wcześniej nie zwracałem uwagi na takie motocykle - tyle lat frajdy poszło koło nosa...
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-