Zobacz wątek - Trudne sprawy [+18]
NAS Analytics TAG

Trudne sprawy [+18]

Wywalac wszystko jak leci

Postprzez mar111cin » 6/4/2015, 15:04

Melvin- no ale wszystko w granicach przyzwoitości :)

Speedy - podobne coś miałem przy simsonie ;) ale to szło bez problemu w sklepie zakupić :)
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Krmtzzz » 6/4/2015, 16:15

Supercorsa 190/55 z bokami wystarczajacymi na 2 wyjazdy na karting za 4pak lecha zawsze spoko ;d
Krmtzzz
VIP Ścigacz.pl

Postprzez SkoQ » 6/4/2015, 16:18

Ja jak sprzedaję to są trzy ceny tak naprawdę. Cena na allegro, cena dla forumowiczów z moto-tarnów, i cena dla najbliższych kumpli którzy wiedzą, że jest ceną ostateczną i, że mniej nie będzie :) Przeważnie udaje mi się sprzedać za cenę nr. 2 :) W ogłoszeniu zaznaczam, że nie negocjuję ceny przez telefon, i nie odpowiadam na pytania na które odpowiedziałem już w opisie. Dzwonią rzadziej, ale nie użerasz się z ludźmi którzy mają za dużo czasu, tylko kobzę nie bardzo wypchaną.
Motocykle sportowe są do jazdy sportowej, a nie do nauki.
SkoQ
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Invi » 6/4/2015, 17:29

A ja się targuje przez telefon, bo na miejscu ludzie są mniej skłonni do schodzenia z ceny ;) Ale chyba za każdym razem kupiłem pierwsze moto które postanowiłem pojechać oglądać. Tyle że to były najlepsze sztuki z allegro :D
Ostatnio edytowano 6/4/2015, 19:29 przez Invi, łącznie edytowano 1 raz
Invi
VIP Ścigacz.pl

Postprzez andy7 » 6/4/2015, 18:24

Wiecej kupuje niz sprzedaje.

Generalnie sprzedaje na portalach aukcyjnych. Robie dobre zdjecia, staram sie dobrze opisac a cene daje prawie, ze zaporowa.

Jak do tej pory sprzedalem wszystko co zaoferowalem, z ostatniego rzuti zostaly 3 sztuki. Predzej czy pozniej wszystko sie sprzeda.

Raz gdy sprzedawalem fure przyjachal Taki maruda i targowal sie ile sie dalo i jak sie dalo. W pewnym momencie obrocilem sie na piecie i poszedlem do domu. Mina goscia warta Oskara :mrgreen:

Po motocykl targowali sie przez Telefon, nie spuscilem ani centa. Dla mnie targowanie sie przez Telefon jest z deka smieszne, bo wiele mowi o kupujacym. Jak mozna targowac towar nie widzac go na oczy , nie obsluchac czy nie przejechac sie.

:wink:
kuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videos
andy7
Moderator

Postprzez suhy-19 » 6/4/2015, 19:17

andy7 napisał(a):Raz gdy sprzedawalem fure przyjachal Taki maruda i targowal sie ile sie dalo i jak sie dalo. W pewnym momencie obrocilem sie na piecie i poszedlem do domu. Mina goscia warta Oskara :mrgreen: :wink:

jak sprzedawalem samochod mialem tak samo :D chcialem 10000 zl a ze potrzebowalem pilnie kase to bylem sklonny oddac za 8500, ale typ ze on nieda wiecej jak 8000. no to tez zamknalem samochod i bez slowa poszedlem do domu :lol: dwa dni później zadzwonil ten sam typ i wziął samochód za 10000 :lol:
aprilia RSV4
suhy-19
Moderator

Postprzez rosiboj » 6/4/2015, 19:28

Dla mnie jak ktos sie targuje prze telefon czyli zanim zobaczyl to oznacza, ze chce kupic cos na co najzwyczajniej w swiecie go nie stac.
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
rosiboj
Moderator

Postprzez Invi » 6/4/2015, 19:31

Tak że stawia cię na słabej pozycji jeśli przyjeżdżasz po sprzęta na tablicach z dalekiego województwa ;)
Invi
VIP Ścigacz.pl

Postprzez mar111cin » 6/4/2015, 19:50

Kurde ludzie to jednak dziwni są...
niedawno chcieli ode mnie coś kupić za 1/3 ceny, lub za pół ceny, a dzisiaj jak im z innego konta na OLX zaproponowałem podobne stawki za rzeczy które oni sprzedają to wielkie oburzenie... Janusze biznesu :)

Najbardziej się ucieszyłem, z rozwścieczenia wczorajszego janusza od opon :D Dzisiaj roweru za pół ceny to mi nie chce sprzedać xD - to mu napisałem, że z takim podejściem do klienta, to on tego roweru nie sprzeda :)

O tym, że jednego gościa przepędziłem do piwnicy żeby mi obmierzył opony, a drugą babkę poprosiłem o zdjęcia stołu od dołu (zrobiła!) to już nawet nie wspomnę
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Vergon » 6/4/2015, 22:39

Jak jedziesz np po moto kawał drogi to warto wiedzieć na jaką kwotę mniej więcej możesz liczyć, bo nakręcisz 400km w jedną stronę, gość się uprze na cenę jak zobaczy blachy z drugiego końca Polski i albo płacisz gapowe bo nie dogadałeś się wstępnie wcześniej, albo wracasz z niczym płacąc kilka stów za paliwo.
Vergon
VIP Ścigacz.pl

Postprzez rosiboj » 6/4/2015, 23:22

Ta filozofia odpowiada temu co sie zazwyczaj dzieje .... Ojej same trupy same trupy .... A czego sie spodziewales za 20K Igly? Chyba na allegro albo olx bo nie w realnym swiecie. Jak mam grata to wystawie za 20, spuszcze jakiemus gamoniowi za 15 i chlop sie cieszy, ze kupil G..o warte 12K

Wystarczy sobie zadac pytanie, kupiles cos, dbales, zainwestowales w utrzymanie tego to dlaczego masz to oddac komus za nic?
Druga wersja, miales, zajechales i czas sie pozbyc, chodza po 20 to jak koles zadzwoni i powie panie a za 15 nie pojdzie to mu powiesz 17, sie chlop ucieszy a ty i tak sie pozbyles czegos co zeby bylo warte 20 potrzebowalo wkladu +7K. Dobra koniec dyskusji bo mnie mierzi ten temat.

Mialem jakas godzine temu kolesia od 4 dni meczy mnie sms-ami, w koncu kazalem mu zadzwonic, powiedzialem mu co zrobilem rok temu w aucie, wymienilem wszystkie 4 tarcze hamulcowe, klocki, poduszke pod silnikiem nowy komplet opon, sprzeglo kompletne z dwumasa, rozrzad z pompa wody i paskiem , auto od nowosci serwisowane w salonie audi, dalem cene o 3k nizsza od sredniej rynkowej bo nie chce mi sie bujac , mam juz drugie auto wiec poprostu chce sie tego pozbyc natomiast z glodu nie umieram auto jesc nie wola. A koles po 4 dniach przemyslen, czy nie zejde z ceny 3k czytaj lacznie 6k ponizej ceny rynkowej, odpisalem mu , ze serdecznie zycze zakupy takiego auta w proponowanej cenie i zaloze sie, ze kupi inne ... tylko ze w najblizsze 6 miesiecy wyda 6K i dalej bedzie zajechane auto
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
rosiboj
Moderator

Postprzez andy7 » 7/4/2015, 08:01

I dokladnie tak tobedzie wygladalo.

Polacy lubia sie chwalic, ze sie dobrze stargowali i kupili tanio ( tylko pozniej ta taniosc wychodzi ) Placac wiecej placi sie rowniez za Historie pojazdu.

Ja w przypadku motocykla mialem cala dokumentacje z ktorej wynikal przebieg. Kolo polakomil sie na motonga o 500 zl tanszego a pozniej wychodzily hopki ( naprawial znajomy z tej samej nieduzej miejscowosci )

:wink:
kuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videos
andy7
Moderator

Postprzez Kaai » 7/4/2015, 10:09

TESLA PY21W (niebieskie), ktoś ma dojście do takich żarówek? potrzebuję jeszcze dwóch sztuk.
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez MarSen » 7/4/2015, 16:01

Panowie udało mi się dzisiaj złożyć Hondę. Okazało się, że nie jest krzywa! Tylko jedna śruba z ramy (bo jest dwu częściowa) była odkręcona o 1/3. Dokręciłem ją porządnie, wkładam lagi - PROSTE, nic nie wystaje jak wcześniej. No to elektryka, szurum burum, nagrzanie, krótka jazda, puszczam kierownicę i idzie jak po sznurku! :) Jeszcze zostały mi plastiki, zegary i kilka drobiazgów i będzie wszystko cycuś. Muszę wymienić akumulator, bo mój chiński jest tak badziewny, że jak dłużej postoi to nie umie odpalić, a po chwili kręcenia pada. Normalnie tam jest 12V 4Ah. Myślę nad jakimś większym, żeby trzymał, ale nie wiem czy ma sens "ulepszać fabrykę". Co myślicie? I czy polecacie jakiś konkretny akumulator/firmę? Nie chcę znowu kupić identycznego chinola za 40zł. Kompresja 9,8 bara więc to nie jej wina, że po postoju kilkudniowym ma problemy z odpaleniem. Jak podłączyłem prostownik z funkcją rozruchu to odpaliła od pierwszego obrotu wałem.
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
MarSen
Moderator

Postprzez MarSen » 7/4/2015, 16:15

No wiem, już po mnie krzyczeli, że tutaj pytania zadaję zamiast robić odpowiedni temat... To pytanie było tak przy okazji, bo najważniejsza informacja to taka, że Honda jest prosta :P
MarSen
Moderator

Postprzez Walenty » 7/4/2015, 16:27

MarSen napisał(a): Muszę wymienić akumulator, bo mój chiński jest tak badziewny, że jak dłużej postoi to nie umie odpalić, a po chwili kręcenia pada.

W moim zdobycznym piaggio mam to samo.
Obstawiałem też, że może coś prąd żreć, ale mam nadzieję, że to tylko bateria.
Watch out, we got a badass over here!
Walenty
Moderator

Postprzez MarSen » 7/4/2015, 16:30

U mnie to na pewno akumulator, bo naładowałem go przed wyjazdem, postał z 3-4 tygodnie w garażu, włożyłem go do moto i po chwili kręcenia padł.
MarSen
Moderator

Postprzez cioracz » 7/4/2015, 17:01

Mój kolega też tak miał. To się okazalo ze zwarcie miedzy celami bylo...Podczas ladownia jak pi*rdolnęło to... :D
Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
cioracz
Mieszkaniec forum

Postprzez ASR1927 » 7/4/2015, 20:11

Ku*wa, w*ebali mu tablet w zbiornik! :lol:

http://allegro.pl/agresywna-honda-1100- ... 08244.html
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
ASR1927
Moderator

Postprzez melvin » 7/4/2015, 20:16

Pytanie tylko po ch*j?
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! :twisted:
melvin
PierwszyOkrutny

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Smietnik