Trudne sprawy [+18]
No coz, to pozostaje tylko pozyczyc aby Jag sie dobrze sprawowal.

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Ostatnimi czasy, kilka razy trafiło mi się jechać za kolumną pojazdów wojskowych, teraz jako, że toczyli się 40km/h, przez 12km, nie powiem, że ta sytuacja mnie nie irytowała, ale nie wyprzedzałem ich, bo po pierwsze jechało tam z 8 lawet w obstawie 4 samochodów ŻW i nie chcąc się wychylać, jak wszyscy grzecznie toczyłem się za kolumną...tym bardziej że zbliżając się do osi jezdni, ostatni samochód eskorty ewidentnie szykował się do utrudnienia manewru. Jak to jest z wyprzedzaniem takich kolumn? Bo zakładam, że nie mogę tego zrobić "żabką" przeskakując co 2-3 pojazdy? Gdzieś kiedyś obiło mi się o uszy, że w przypadku eskorty policji, można wyprzedzać, ale pod warunkiem, że od strzału wyprzedza się całą kolumnę, no dobra, spoko, policja eskortuje jakiś sobie autobus, radiowóz z tyłu, jeden/dwa z przodu, jakoś te 3-4 pojazdy można na raz łyknąć, ale w przypadku 10 wojskowych lawet trzeba by mieć chyba myśliwiec...więc co? Jadę 100km w tym samym kierunku, w którym jedzie konwój i nie mogąc ich wyprzedzić za jednym zamachem, mam się te 100km toczyć 40-60km/h za nimi?
.

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
cioracz napisał(a):Żadnej kolumny oznakowanej nie wolno wyprzedzac. Z tego co mi sie wydaje
To ładny uj w takim układzie, bo pojazdów MON-u nie obowiązują przepisy dot. długości kolumny pojazdów, może sobie ich jechać i sto jednym ciągiem...40km/h

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
-
Glenroy - Moderator
Ja się kiedyś podczepiłem do BORowików w drodze na mazury, w środku eskortowana Siódema, z przodu chyba Superb a tyłu jakiś Saab i leciałem za nimi kilkanaście kilometrów, bo robili ładnie miejsce na drodze ale oni zdrowo zapie*dalali więc nie było to 40km/h.
Leciałem tak do momentu aż Saab mnie wyhamował, "przykleił" do barierki i wysunęła się ręka w gajerze z lizakiem policyjnym, wtedy zrozumiałem, że chyba nie chcą mojej eskorty
Swoją drogą byłem pod wrażeniem jak mają ogarnięte stałe elementy konwoju, jak robią miejsce, jak się zachowują w określonych sytuacjach i jak są zgrani.
Leciałem tak do momentu aż Saab mnie wyhamował, "przykleił" do barierki i wysunęła się ręka w gajerze z lizakiem policyjnym, wtedy zrozumiałem, że chyba nie chcą mojej eskorty

Swoją drogą byłem pod wrażeniem jak mają ogarnięte stałe elementy konwoju, jak robią miejsce, jak się zachowują w określonych sytuacjach i jak są zgrani.
-
Vergon - VIP Ścigacz.pl
No jak mi Tata kiedys opowiadał jak jego firma eskortowala jakąś tam grubą kase i tez jakis gnojek probowal poczuc sie jak straznik "Teksasu" i dolączyc sie do kolumny. Mozna powiedziec tak. Szybko go zbanowali 

Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
-
rosiboj - Moderator
cioracz napisał(a): i tez jakis gnojek probowal poczuc sie jak straznik "Teksasu"
Łoki toki tu mi?
Tak, to prawda, dobre ma srake
-
Vergon - VIP Ścigacz.pl
Vergon napisał(a):cioracz napisał(a): i tez jakis gnojek probowal poczuc sie jak straznik "Teksasu"
Łoki toki tu mi?
Jak jeździsz golfem3 i masz w ebane progi i w ogole tjuning, dołączasz się do kolumn, a na ryjbuku dodajesz zdjecia vr6 to tyczy sie to rowniez Ciebie

-
https://www.youtube.com/watch?t=202&v=wQaEk6xgRTQ Ciekawe kiedy okaże się, że nagle w jakichś niewyjaśnionych okolicznościach takie paliwo jest nieopłacalne (czyt. kiedy dostaną w łapę od koncernów paliwowych).
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
-
MarSen - Moderator
MarSen napisał(a):https://www.youtube.com/watch?t=202&v=wQaEk6xgRTQ Ciekawe kiedy okaże się, że nagle w jakichś niewyjaśnionych okolicznościach takie paliwo jest nieopłacalne (czyt. kiedy dostaną w łapę od koncernów paliwowych).
Co Ty. Duze koncerny paliwowe nie dopuszcza czegos takiego

-
-
Czester - Administrator
cioracz napisał(a):Jak jeździsz golfem3 i masz w ebane progi i w ogole tjuning, dołączasz się do kolumn, a na ryjbuku dodajesz zdjecia vr6 to tyczy sie to rowniez Ciebie
No wykapany ja!
Jaki metal będzie najtrudniejszy do przecięcia szlifierką/brzeszczotem/nożycami?
Załóżmy, że chodzi o pręt 10mm.
Kwasówka?
-
Vergon - VIP Ścigacz.pl