Trudne sprawy [+18]
Bodyguardów prywatnych masz?
Chyba każdy taką minę robi jak ich nawet mija na ulicy
Mój kumpel który ma z 2m i coś ok 150kg (na przysiad 220kg podniósł
) to jak sporo młodszy kolega go zobaczył to zapomniał języka w gębie 

Mój kumpel który ma z 2m i coś ok 150kg (na przysiad 220kg podniósł

Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
senekkorzenna napisał(a):Ładując 24 h 2 A nic się nie stanie akumulator będzie doładowany na max.
Nawet akumulator 4 A podłączony na cały dzień nie ma prawa wybuchnąć.
A Marcin niech mnie pocałuje serdecznie w czoło
Senek, nie chcę z Tobą polemizować, ok Twoja technika może nie zrobi krzywdy poczciwym ołowiakom w których odkręcisz sobie korki i najwyżej później dolejesz trochę wody destylowanej do celek, oczywiście o ile też nie przegniesz i nie wygotujesz za dużo bo wtedy szlag trafi płytki. Tutaj mówimy o akumulatorach AGM, a to trochę inna epoka, trochę inna obsługa i gotowanie wcale im na dobre nie wyjdzie. A co do jego "bum" odpowiednio długie gotowanie, odpowiednio wysoka temperatura, zła kolejność odłączania klem i AGM jak najbardziej może zrobić bum.
Oczywiście ja jestem tylko poczciwym elektroenergetykiem i mogę się mylić

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
suhy-19 napisał(a):zła kolejność odłączania klem
to jest jakaś różnica
Teoretycznie tak, praktycznie w normalnych warunkach nic się nie powinno stać, ale ogólnie zasada jest taka, że najpierw odłącza się - później +, podłącza odwrotnie najpierw + później -

Senku, ja się nie będę z Tobą kłócił, bo nie przedstawiasz mi sensownych argumentów poza tym, że Ty wiesz lepiej

Mówisz mi o sprzęcie jakimś Twojego syna, jak masz stabilizowaną ładowarkę to możesz sobie ten akumulator i pół roku trzymać, ja wypowiadałem się cały czas w kwestii prostownika Vergona, gdzie aku było by stale ładowane 2A prądem...ale nie chce mi się tego Tobie tłumaczyć, bo Ty robisz za długo przy motocyklach, a ja robię swoje bezpośrednio przy elektryce i całkiem sporo m.in. przy bateriach akumulatorów.
-
Glenroy - Moderator
Też tak robię, ale to ma bardzo prozaiczną przyczynę... Zakładając plus gdy stykniecie przypadkiem kluczem do masy (która jest nie podpięta) nic się nie stanie, przy minusie to samo. Podczas podłączania odwrotnego każdy chyba zna skutek plus do masy, dlatego robimy jak kolega wyżej mówi a nie dlatego, że aku "tak chce".
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
Rosidad napisał(a):255/35/R20
Co to jest ? Angol ?

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
-
melvin - PierwszyOkrutny
i tu, jak ktoś siedzi na prawdziwym OS i nie ma beidnego silwerlajta http://www.totalsportek.com/motogp/qata ... ve-stream/
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Rossi!!!
Piękny wyścig. Ale trzeba przyznać, że Dukaty robią robotę, na wyjściach katapultują się pięknie, może być całkiem ciekawy sezon
.

-
Glenroy - Moderator
i sądzisz że komuś w życiu robi to jakąkolwiek różnicę? Przez stronę polsat sport jakość była dobra na tyle że nie ustępowała transmisjom do jakich przyzwyczaiła nas telewizja, poza tym nic się nie cięło i nie było żadnych niepożądanych zjawisk... Więc po co szukać miodu w du*ie i się spuszczać nad jakimiś innymi kombinacjami, skoro możemy uzyskać efekt możliwie prostą drogą? to tak jak wejść do domu oknem zamiast drzwiami i jeszcze się chwalić że drzwi mają zbyt niski próg żeby przez nie wchodzić...Kaai napisał(a):i tu, jak ktoś siedzi na prawdziwym OS i nie ma beidnego silwerlajta http://www.totalsportek.com/motogp/qata ... ve-stream/
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
Nie radziłbym eksperymentowania ze starymi akumulatorami - potrafi go ładnie wywalić i potem z zamkniętymi oczami będziesz kwas z gęby ścierał
Enek, co to za fura ?:D

Enek, co to za fura ?:D
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl