Wybory Czyli nasza kochana polityka.
pan_wiewiorka napisał(a):Są kopalnie w PL, które na siebie zarabiają, m.in. KWBB, no ale oni pracują na elektrownię. Mamy jeszcze kopalnię miedzi w Lubinie, tam jest podobnie. Co do kopalń węgla kamiennego, to już lipa. Powoli ten surowiec jako energetyk zaczyna być wypierany ze względu na ekologię. Sprywatyzowanie to strzał w kolano. Jaki odbiorca. Zamknąć to i tyle. Co z ludźmi?
Niektórzy oczywiście sobie radzą. Patrz na Bełchatów, ale to inny surowiec i inna bajka. Z węglem kamiennym jest problem, ale może ktoś prywatny jednak dałby radę. Ekologia ok, ale jest wiele krajów, choćby w Afryce, gdzie jeszcze długo węgiel kamienny będzie podstawą energetyki. Swoją drogą gdzieś czytałem, że węgiel trochę wraca do łask. Pytasz co z ludźmi po zamknięciu kopalni? Wg mnie wojna domowa na bank, skoro takie jaja robią teraz kiedy jest im cacy.
Widzisz, Korwin załatwiłby to krótko. Oddział szturmowy i po ptokach. Spacyfikowaliby obiboków w trymiga.
Rozumiem, że sobie żartujesz. Mamy tu cywilizację, a nie republikę bananową. Sorry, ale Korwin jest dla mnie niebezpiecznym szaleńcem pokroju dżej keja. Można by się zakładać który pierwszy wywołałby wojnę. Nie mówię, że Korwin nie ma racji w tym co mówi. Dużo racji, ale skoro BUDUJEMY i DEMOKRACJĘ, to ten Pan nie ma tych pojęć w swoim słowniku. A mi się demokracja podoba. Wojny też nie chcę.
GSX1400
-
maciejka69 - Stały bywalec
zlikwidowac powiaty,nfz,senat,3/4 radnych,obnizyc place pseudo prezesow takich bur.eli jaki zus,krus,orlen,pko itp,ograniczyc dofinansowanie partiom,kosciolowi i tym podobnym zlodziejom.
skonczyc z zlodziejskimi praktykami jaki kieruja sie wszystkie instytucje bankowe,skonczyc z kretynskimi tajnymi przetargami,gdzie wszystko jest od dawna ustawione.skonczyc z kretynskimi podzialami np.pkp na milion spolek corek,dzieki czemu mamy mega bu.del na kolei.zbierac podatki od tysiecy chinoli,wietnamcow,romow i czeczenow bo sku.wiele wogole nie placa ani grosika.
niestety zadna z tych partyjek nie zrobi tego co jest pozyteczne dla kraju i jego obywateli.oni dbaja tylko o swoje tluste ryje i intratne posadki.
skonczyc z zlodziejskimi praktykami jaki kieruja sie wszystkie instytucje bankowe,skonczyc z kretynskimi tajnymi przetargami,gdzie wszystko jest od dawna ustawione.skonczyc z kretynskimi podzialami np.pkp na milion spolek corek,dzieki czemu mamy mega bu.del na kolei.zbierac podatki od tysiecy chinoli,wietnamcow,romow i czeczenow bo sku.wiele wogole nie placa ani grosika.
niestety zadna z tych partyjek nie zrobi tego co jest pozyteczne dla kraju i jego obywateli.oni dbaja tylko o swoje tluste ryje i intratne posadki.
- fz6
- Świeżak
Z tego wychodzi jedna prawda:
Nie potrzebne nam partie polityczne i ich programy zamknięte w klapki. Można wszystko ubrać w główny nurt.
Na moje ludzie powinni być wybierani indywidualnie. Szczególnie takich którzy nie zostali zduszeni przeświadczeniami są odważni i mają umysły szeroko otwarte.
A gdy znajdą się na szczycie nie ma wojen między partiami tylko ścierają się przekonania a raczej wiedza i doświadczenie między jednostkami.
Jest wspólna debata o problemach, której podłożem są głównie wyniki eksperckie z danej dziedziny.
A dzisiaj Jarek nie wie co to konopia indyjska no ale trzeba z nią walczyć. No bo tak.
Nie potrzebne nam partie polityczne i ich programy zamknięte w klapki. Można wszystko ubrać w główny nurt.
Na moje ludzie powinni być wybierani indywidualnie. Szczególnie takich którzy nie zostali zduszeni przeświadczeniami są odważni i mają umysły szeroko otwarte.
A gdy znajdą się na szczycie nie ma wojen między partiami tylko ścierają się przekonania a raczej wiedza i doświadczenie między jednostkami.
Jest wspólna debata o problemach, której podłożem są głównie wyniki eksperckie z danej dziedziny.
A dzisiaj Jarek nie wie co to konopia indyjska no ale trzeba z nią walczyć. No bo tak.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
Jeśli chodzi o JKM, to jak go czasami słucham to dłonie same wykonują "facepalm".
Przedwczoraj usłyszałam błyskotliwe stwierdzenie, że należy znieść pozwolenia na budowę. Wyobrażacie sobie pisk i płacz setek tysięcy "mądrych" co sobie pobudują np na terenach zalewowych? Pamiętacie jak płakali ludzie zalani w zeszłym roku? Niestety ale od groma jest hołoty, która postawi sobie budę metr od rzeki, a po tym jak to wszystko popłynie to będzie waliła młotem o jezdnię przed budynkiem premiera z hasłem: "pozwoliliście mi tam budować to teraz oddawać mi kasę, bo to Wasza wina!". No i zgadzam się z JKM, że demokracja to rządy matołów (no bo większość społeczeństwa to matoły), ale nie zgadzam się z jego pomysłami na "ważenie głosów". Jest to kompletna utopia.
Kolejny wspaniały pomysł: "zlikwidujmy podatki dochodowe". Tak, fantastycznie! "Opodatkujmy możliwości, a nie efekty"; "każdy płaciłby 200 zł miesięcznie niezależnie od poziomu dochodów". Czyli, że jak ktoś jest świeżo po studiach medycznych i dostaje ok 1500zł miesięcznie będąc na stażu, miałby płacić 200zł miesięcznie bo ma możliwości rozwoju? A jak już będzie zarabiał te 20tys. miesięcznie, to nadal te 200zł, bo "brawo", nie jest leniem i należy mu się nagroda za ciężką pracę?
Nie chce mi się dalej wyszukiwać cytatów, ale generalnie słuchając jego wypowiedzi nie wiem czy mam się śmiać czy płakać. Facet, który brzydzi się Szwecją, uważa, że każdy biedny to beztalencie i leń, twierdzi, że protekcjonizm eksportowy jest zły i powinniśmy do znieść całkowicie, że kryzys budżetowy to genialna sprawa a kryzys finansowy w Polsce jest stosunkowo słaby bo PO nic nie zrobiła, ma być moim premierem? Niech najpierw przeczyta podstawy makroekonomii! :/
Btw, zwróciliście uwagę na spoty SLD? Wspaniała partia - jak dojdą do władzy do dadzą wszystko wszystkim; no po prostu żyć, nie umierać
:D
Przedwczoraj usłyszałam błyskotliwe stwierdzenie, że należy znieść pozwolenia na budowę. Wyobrażacie sobie pisk i płacz setek tysięcy "mądrych" co sobie pobudują np na terenach zalewowych? Pamiętacie jak płakali ludzie zalani w zeszłym roku? Niestety ale od groma jest hołoty, która postawi sobie budę metr od rzeki, a po tym jak to wszystko popłynie to będzie waliła młotem o jezdnię przed budynkiem premiera z hasłem: "pozwoliliście mi tam budować to teraz oddawać mi kasę, bo to Wasza wina!". No i zgadzam się z JKM, że demokracja to rządy matołów (no bo większość społeczeństwa to matoły), ale nie zgadzam się z jego pomysłami na "ważenie głosów". Jest to kompletna utopia.
Kolejny wspaniały pomysł: "zlikwidujmy podatki dochodowe". Tak, fantastycznie! "Opodatkujmy możliwości, a nie efekty"; "każdy płaciłby 200 zł miesięcznie niezależnie od poziomu dochodów". Czyli, że jak ktoś jest świeżo po studiach medycznych i dostaje ok 1500zł miesięcznie będąc na stażu, miałby płacić 200zł miesięcznie bo ma możliwości rozwoju? A jak już będzie zarabiał te 20tys. miesięcznie, to nadal te 200zł, bo "brawo", nie jest leniem i należy mu się nagroda za ciężką pracę?
Nie chce mi się dalej wyszukiwać cytatów, ale generalnie słuchając jego wypowiedzi nie wiem czy mam się śmiać czy płakać. Facet, który brzydzi się Szwecją, uważa, że każdy biedny to beztalencie i leń, twierdzi, że protekcjonizm eksportowy jest zły i powinniśmy do znieść całkowicie, że kryzys budżetowy to genialna sprawa a kryzys finansowy w Polsce jest stosunkowo słaby bo PO nic nie zrobiła, ma być moim premierem? Niech najpierw przeczyta podstawy makroekonomii! :/
Btw, zwróciliście uwagę na spoty SLD? Wspaniała partia - jak dojdą do władzy do dadzą wszystko wszystkim; no po prostu żyć, nie umierać

-
Pchła - Świeżak
Pchła napisał(a):Nie chce mi się dalej wyszukiwać cytatów, ale generalnie słuchając jego wypowiedzi nie wiem czy mam się śmiać czy płakać.
zgadzam się z całością wypowiedzi. Jest tutaj wiele głosów za nim, ale ludzie... Słuchajcie go i czytajcie ze zrozumieniem, a nie bijcie brawo tylko dlatego, że się ze wszystkim nie zgadza.
Btw, zwróciliście uwagę na spoty SLD? Wspaniała partia - jak dojdą do władzy do dadzą wszystko wszystkim; no po prostu żyć, nie umierać:D
Tak

GSX1400
-
a widzieliscie wczoraj jak Lis zjadl kaczke,ale mialem ubaw.jaro zapomnial,ze istnieje cos takiego jak rozmowa merytoryczna na argumenty,a on tylko walkowal dwa frazesy o "oparach absurdu" i"polska zasluguje na wiecej".
podobalo mi sie jak sie go lis zapytal,ze skoro jest taki ech i och i ,ze wciagnalby donka nosem to czemu nie spotkal sie z nim na debacie i go nie zniszczyl w tejze debacie?to kaczorek odpowiedzial,ze jest laskawy,no smiechu warte.
a wracajac do PO to nie wiem czemu tak sie boja palikota i tak bardzo sie odcinaja od koalicji z jego ruchem?
moim zdaniem palikot zajmie trzecie miejsce w wyborach i bedzie sie liczyl w sejmie.
a jezeli chodzi o cholote typu kibole,gornicy,wiedzmy z krakowskiego itp. to policja powinna to bydlo rozpedzac palami i gazem bojowym,a tych co wylapia powinni karac grubymi grzywnami,i nie po 500zl tylko po 20 tys. tak zeby sie zasrancom zachcialo pracowac a nie demonstrowac.kazdy ,ktory szedl kiedys gdzies sie zatrudnic wiedzial do jakiej pracy idzie i na jakich warunkach.niestety po roku w bani im sie pie.doli i pensji kulczyka zachciewa.
niestety w polsce nie ma narazie polityka z jajami co by umial sobie z tym poradzic jak kiedys w anglii zrobila M.Thatcher.
podobalo mi sie jak sie go lis zapytal,ze skoro jest taki ech i och i ,ze wciagnalby donka nosem to czemu nie spotkal sie z nim na debacie i go nie zniszczyl w tejze debacie?to kaczorek odpowiedzial,ze jest laskawy,no smiechu warte.
a wracajac do PO to nie wiem czemu tak sie boja palikota i tak bardzo sie odcinaja od koalicji z jego ruchem?
moim zdaniem palikot zajmie trzecie miejsce w wyborach i bedzie sie liczyl w sejmie.
a jezeli chodzi o cholote typu kibole,gornicy,wiedzmy z krakowskiego itp. to policja powinna to bydlo rozpedzac palami i gazem bojowym,a tych co wylapia powinni karac grubymi grzywnami,i nie po 500zl tylko po 20 tys. tak zeby sie zasrancom zachcialo pracowac a nie demonstrowac.kazdy ,ktory szedl kiedys gdzies sie zatrudnic wiedzial do jakiej pracy idzie i na jakich warunkach.niestety po roku w bani im sie pie.doli i pensji kulczyka zachciewa.
niestety w polsce nie ma narazie polityka z jajami co by umial sobie z tym poradzic jak kiedys w anglii zrobila M.Thatcher.
- fz6
- Świeżak
fz6 napisał(a):a wracajac do PO to nie wiem czemu tak sie boja palikota i tak bardzo sie odcinaja od koalicji z jego ruchem?
PO nie boi się Palikota tylko tego, że mnóstwo ludzi uważa go za oszołoma i popierając jego boją się straty poparcia dla siebie. Pamiętaj, że Palikot chce zabrać dotacje kościołowi, a PO udaje że kościoła nie widzi jako problemu
a jezeli chodzi o cholote typu kibole,gornicy,wiedzmy z krakowskiego itp. to policja powinna to bydlo rozpedzac palami i gazem bojowym
tak, ale zawsze podniosą się głosy, że biją biednych górników. To dopiero JK miałby pożywienie dla swojej polityki. Generalnie zgadzam się, że trzeba byłoby to spacyfikować, ale widziałbym to w bardziej zawoalowany sposób, żeby nie robić sensacji. Np. zdjęcia z takich demonstracji, namierzanie delikwentów i wtedy jakieś grube grzywny albo praca społeczna
GSX1400
-
wiecie jak M.Thatcher poradzila sobie z gornikami ? Zgromadzila potezne zapasy wegla i jak zaczeli strajkowac to tak sobie strajkowali rok i nie dostali nic! Potem wrocili do roboty
Ja bym zdelegalizowal zwiazki zawodowe, zlikwidowal place minimalna.

tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
a niby dlaczego nie mozna zlikwidowac dochodowego ? jezeli nie trzeba bedzie placic dochodowego to ludzie beda mieli wiecej pieniedzy do wydania i te pieniadze wroca w postaci VATu
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
Czester, pisałem to jak najbardziej świadomie
wkurzają mnie właśnie romowie, którzy wzbudzają w nas wyrzuty sumienia prosząc o złotówkę. A po "pracy" wsiadają w swoje bmw i jadą na hotdogi na orlen..
dwa-wkurzają mnie sąsiedzi. zawsze wiem kiedy są wypłacane zasiłki z mopsu - sąsiadeczka wtedy podjeżdża taksówką, a wieczorem impreza, jeszcze zazwyczaj ktoś dostanie po ryju..
Maciejka - bo żyjemy w takich czasach, że nie wolno powiedzieć mama-tata, aby kogoś nie urazić.
Falconiforme - może i faktycznie pojedyńcze kandydatury by były lepsze...
bo co się dzieje teraz? ten co najwięcej się pchał do rządzenia - Tusk - prowadzi w rankingu na posła, który oddał najmniejszą ilość głosów w głosowaniach. To ja się pytam po co on się pchał do sejmu skoro nawet nie ma swojego zdania w głosowaniu? po cholerę nam taki polityk?

wkurzają mnie właśnie romowie, którzy wzbudzają w nas wyrzuty sumienia prosząc o złotówkę. A po "pracy" wsiadają w swoje bmw i jadą na hotdogi na orlen..
dwa-wkurzają mnie sąsiedzi. zawsze wiem kiedy są wypłacane zasiłki z mopsu - sąsiadeczka wtedy podjeżdża taksówką, a wieczorem impreza, jeszcze zazwyczaj ktoś dostanie po ryju..
Maciejka - bo żyjemy w takich czasach, że nie wolno powiedzieć mama-tata, aby kogoś nie urazić.
Falconiforme - może i faktycznie pojedyńcze kandydatury by były lepsze...
bo co się dzieje teraz? ten co najwięcej się pchał do rządzenia - Tusk - prowadzi w rankingu na posła, który oddał najmniejszą ilość głosów w głosowaniach. To ja się pytam po co on się pchał do sejmu skoro nawet nie ma swojego zdania w głosowaniu? po cholerę nam taki polityk?
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
pan_wiewiorka napisał(a):Pchła napisał(a):Kolejny wspaniały pomysł: "zlikwidujmy podatki dochodowe". Tak, fantastycznie!
Co do likwidacji podatków... Chyba sam Korwin w to nie wierzy. Nie da się ze względu na tzw. budżetówkę.
Nie likwidacji podatków tylko solidnego ich obniżenia. Teraz jakby popodliczać wszystko co płacimy to wyjdzie z 80% dochodów (vaty, akcyzy, podatki dochodowe, rozmaite składki które idą do skarbu państwa, podatki od różnych głupot, opłaty za kiwnięcie palcem urzędnika).
Co do budżetówki to planuje ją po prostu solidnie okroić, w myśl zasady że lekkie i sprawne państwo jest lepsze niż obrośnięte tłuszczem i w razie potrzeby próbujące zalać problem pieniędzmi z podatków. Z budżetówki maiłoby zostać tylko to co naprawdę niezbędne.
Co do Palikota pojawiła się teoria jakoby był to po prostu solidny przekręt

-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
mar111cin napisał(a):a tak w ogóle to gdzie znajdę rozpisane programy wyborcze wszystkich partii?
najlepiej w skróconej wersji xD
Skrócone nie znaczy lepsze, tak jak krótki seks, to nie to samo co namiętny długi seks

Przeczytałem wszystko mniej więcej i doszedłem do wniosku, że ludzie przesadzają, mają dobrze, chcą lepiej, mają źle to po czasie mają albo tak samo albo i jeszcze gorzej, poczekajcie tak na prawdę z 5 lat myślę, że to maks i wszyscy młodzi którzy mają olej w głowie chodź trochę albo trochę oliwy uciekną za granice, zostaną same stare motocykliści broniące krzyża, złodzieje i emigranci. Dojdzie do wojny domowej, bo ludzie mając 1000 zł miesięcznie z socjalu etc muszą przeżyć, ok, ale jak jest tylko 1 osoba to czemu nie, a jak jest taka rodzina gdzie mąż zarabia 1300, żona ma rentę 600 zł i zasiłek z 200 zł i 2 dzieci małych po 10 lat ? czy 13 ? Niech przeżyją gdzie koszty mieszkania wahają się koło 600 za czynsz, teraz woda, prąd, gaz TV, telefony etc czyli z 600 idzie na czynsz, z 150 prąd, woda ze 100, ścieki też z 50 zł, dzieci w szkole, co chwila coś trzeba dokupić, do garnka coś włożyć, ciuchy, ogrzewanie w zimę, środki higieny osobistej, dzieci co chwila coś brudzą etc. wychodzi, że taka rodzina musi przeżyć za 500 zł na miesiąc po wszystkich opłatach albo i nie, to co się tutaj wypierdala ? Jak takie małe dziecko ma mieć wszczepione wartości, że pieniądze to nie wszystko, że nie trzeba kombinować żeby mieć co do garnka włożyć ? I wtedy dzieciak leci jak najszybciej do roboty, albo i nie i wypieprza za granice żeby mu kasy nie brakowało i ściąga rodziców jak się uda, bo pedały z sejmu swoje tyłki grube i tłuste zapychają kasą i jeszcze taka szmata ma za mało....
Ah...aż się zagotowałem, tym pejsom z sejmu powinno się płacić za coś co działa, przynosi zyski, rozbudowywuje Polskę, a nie za siedzenie w sejmie, albo spanie, albo opowiadanie sobie dowcipów, kiedyś było o tym jak przeskakiwali z sali do sali żeby być na jak największej ilości spotkań i brać za to kase po 500 zł za spotkanie ?
O.S.T.R kiedyś w piosence śpiewał/rapował, a zresztą ....
http://www.google.pl/url?sa=t&source=we ... ZA&cad=rja
| "Szybciej jeździmy, szybciej pijemy, szybciej żyjemy i niestety często - szybciej umieramy." |indor napisał(a):zanim nauczę się szybko jeździć nauczę się szybko hamować

-
Bystry - Stały bywalec
właśnie obejrzałem wczorajszą debatę LIS - Kaczyński ---> http://www.youtube.com/watch?v=CXk8uumZG4g i jak polityki nie oglądam tak to mi sie spodobało i dawno sie tak nie uśmiałem
a swoich opini politycznych nie bd wygłaszał bo nie, bo NIE

a swoich opini politycznych nie bd wygłaszał bo nie, bo NIE
-
adam_89 - Stały bywalec
w sumie racja, ale irytowało mnie zachowanie kaczyńskiego, te miny jak z ośrodka zamkniętego dla chorych psychicznie ludzi i te wymijające odzywki, że nie będzie na ten temat mówił, jak by sie bał powiedzieć
-
adam_89 - Stały bywalec
Ja już nie mogę patrzeć na tę mordę.
Dzisiaj się dowiedziałem, że Kaczor w swojej książce pisze, że za doliną Rospudy stała Moskwa
Do tego "ZUS albo OFE" ... WTF?
Dzisiaj się dowiedziałem, że Kaczor w swojej książce pisze, że za doliną Rospudy stała Moskwa

Do tego "ZUS albo OFE" ... WTF?

moje największe hobby to alkohol i masturbacja
-
Wilku111 - VIP Åšcigacz.pl
pan_wiewiorka napisał(a):Dziś się dowiedziałem, że mogę zaszczepić Jeża za darmo. Niestety szczepionki refundowane przez Ministerstwo Zdrowia (czy jak to się tam zwie), to jakaś przedpotopowa technologia, właściwie bardziej szkodząca. Komplet "nowoczesnych" szczepionek dla Młodego, to 2000 (dwa tysiące) złotych. Cóż, trzeba zapłacić i tyle.
A nie myślałeś, żeby się zapisać z Jeżem do jakiegoś Medicovera albo Luxmeda? Dowiedz się czy przypadkiem za 100-200 zet miesięcznie nie będziesz miał opieki, a szczepionek w gratisie
GSX1400
-
mar111cin napisał(a):Tusk - prowadzi w rankingu na posła, który oddał najmniejszą ilość głosów w głosowaniach. To ja się pytam po co on się pchał do sejmu skoro nawet nie ma swojego zdania w głosowaniu? po cholerę nam taki polityk?
Co Ty pieprzysz chłopie? Co ma niegłosowanie do posiadania swojego zdania?
GSX1400
-
kilka refleksji
mnie poraża co innego, choć dotyczy tegoż pana
jak ludzie mogą być tak ślepi - mieć tak dużą sklerozą co do jego opini i zachowań
przed każdymi wyborami wygładza swoje wypowiedzi, po wyborach wraca do języka wojny
wspominając tak naprawdę okres wdupowłazimu jankesom/jawhankersom oraz izolacjonizm polityczny jaki dotknął ten nadwiślański kraj w czasie bliźniakowładzy a następnie prezydentury Kaczyńskiego torpedujacego jako prezydent ustawy gospodarcze, to przypominam sobie fraszkę Kochanowskiego o "mądrości Polaka"
heppeningowcy Palikota - tenże pan proponuje rząd ze specjalistów wybranych z poszczególnych gremiów społecznych
idea świetna, ale co z tego kiedy każdy rząd potrzebuje zaplecza politycznego w sejmie by przepychać uchwały/propozycje rządowe zmian lub wprowadznia nowych ustaw, a przypadku ministrów technicznych to co chwilę będą ruchawki o ich odwołanie
kolejna rzecz - przepchnięto przez sejm ustawę wprowadzającą minimalny próg głosów warunkujący bytność danego ugrupowania politycznego w sejmie
w perspektywie tego, że głosy niedostających się dostaje najsilniejsze ugrupowanie zwracam uwagę na jeden aspekt tego
im większe rozproszenie głosów w samym sejmie (czyli partii bądź ugrupowań), tym wbrew pozorom najbardziej korzysta na tym ten, którego elektorat jest najbardziej zwarty/zdeterminowany
patrz przykład (nie traktować tego jako agitacji!!!)
odejście głosów z PO do ruchu Palikota natychmiast wzmacnia PIS
gospodarka
nie można rozdawać, gdy się nie ma
patrz po Biblii - oszczędza się w latach tłustych, by było co rozdawać w latach chudych
a tego w okresie kiedy mogliśmy mieć zrównowazony budżet czyli 2005-2007 nie było
więc każde ugrupowanie, które obiecuje dotacje do tego, owego i bleblego najzwyczajnie kłamie
bo żeby dać, to trzeba pożyczyć
tyle, że co się pożyczyło to trzeba oddać, tyle, że z nawiązką
i jeszcze jedna myśl
po co komu jeszcze wyższe opodatkowanie tych co najwięcej zarabiają?
Warren Buffet może być altruistą, mnie na to nie stać
więc jeśli mam bulić 30%, które i tak idzie na chuligan wie co, to mam to gdzieś
wolę stać się kolejnym rezydentem
parcie na edukację - nie oszukujmy się, szkolnictwo publiczne nie jest darmowe (kto przeżył studia ten wie - choćby chroniczny brak podręczników, skryptów etc - ile wydalem na kserokopiowanie to wolę nie liczyć)
poza tym po diabła nam kolejni filologowie, socjolodzy, specjaliści od zarządzania, marketingu itp zasilający rzesze bezrobotnych, w następstwie emigrujacy do pracy na zmywak lub kończący na rozstawianiu towaru w biedronce oraz utyskujący jak im źle
(nie zamierzam obrażać pracujących w biedronce)
tymczasem jak spojrzeć w ogłoszeniach - wszędzie szukają budowlańców, hydraulików, elektryków, spawaczy itd
nie oszukujmy się, zwykłemu pracodawcy nie zależy na zatrudnieniu takiej osoby
jej/jemu jest potrzebna osoba, która będzie zapieprzać i rozwijać się w danym fachu a nie chodzić od biurka do biurka i marudzić, że to praca poniżej jej kwalifikacji
mnie poraża co innego, choć dotyczy tegoż pana
jak ludzie mogą być tak ślepi - mieć tak dużą sklerozą co do jego opini i zachowań
przed każdymi wyborami wygładza swoje wypowiedzi, po wyborach wraca do języka wojny
wspominając tak naprawdę okres wdupowłazimu jankesom/jawhankersom oraz izolacjonizm polityczny jaki dotknął ten nadwiślański kraj w czasie bliźniakowładzy a następnie prezydentury Kaczyńskiego torpedujacego jako prezydent ustawy gospodarcze, to przypominam sobie fraszkę Kochanowskiego o "mądrości Polaka"
heppeningowcy Palikota - tenże pan proponuje rząd ze specjalistów wybranych z poszczególnych gremiów społecznych
idea świetna, ale co z tego kiedy każdy rząd potrzebuje zaplecza politycznego w sejmie by przepychać uchwały/propozycje rządowe zmian lub wprowadznia nowych ustaw, a przypadku ministrów technicznych to co chwilę będą ruchawki o ich odwołanie
kolejna rzecz - przepchnięto przez sejm ustawę wprowadzającą minimalny próg głosów warunkujący bytność danego ugrupowania politycznego w sejmie
w perspektywie tego, że głosy niedostających się dostaje najsilniejsze ugrupowanie zwracam uwagę na jeden aspekt tego
im większe rozproszenie głosów w samym sejmie (czyli partii bądź ugrupowań), tym wbrew pozorom najbardziej korzysta na tym ten, którego elektorat jest najbardziej zwarty/zdeterminowany
patrz przykład (nie traktować tego jako agitacji!!!)
odejście głosów z PO do ruchu Palikota natychmiast wzmacnia PIS
gospodarka
nie można rozdawać, gdy się nie ma
patrz po Biblii - oszczędza się w latach tłustych, by było co rozdawać w latach chudych
a tego w okresie kiedy mogliśmy mieć zrównowazony budżet czyli 2005-2007 nie było
więc każde ugrupowanie, które obiecuje dotacje do tego, owego i bleblego najzwyczajnie kłamie
bo żeby dać, to trzeba pożyczyć
tyle, że co się pożyczyło to trzeba oddać, tyle, że z nawiązką
i jeszcze jedna myśl
po co komu jeszcze wyższe opodatkowanie tych co najwięcej zarabiają?
Warren Buffet może być altruistą, mnie na to nie stać
więc jeśli mam bulić 30%, które i tak idzie na chuligan wie co, to mam to gdzieś
wolę stać się kolejnym rezydentem
parcie na edukację - nie oszukujmy się, szkolnictwo publiczne nie jest darmowe (kto przeżył studia ten wie - choćby chroniczny brak podręczników, skryptów etc - ile wydalem na kserokopiowanie to wolę nie liczyć)
poza tym po diabła nam kolejni filologowie, socjolodzy, specjaliści od zarządzania, marketingu itp zasilający rzesze bezrobotnych, w następstwie emigrujacy do pracy na zmywak lub kończący na rozstawianiu towaru w biedronce oraz utyskujący jak im źle
(nie zamierzam obrażać pracujących w biedronce)
tymczasem jak spojrzeć w ogłoszeniach - wszędzie szukają budowlańców, hydraulików, elektryków, spawaczy itd
nie oszukujmy się, zwykłemu pracodawcy nie zależy na zatrudnieniu takiej osoby
jej/jemu jest potrzebna osoba, która będzie zapieprzać i rozwijać się w danym fachu a nie chodzić od biurka do biurka i marudzić, że to praca poniżej jej kwalifikacji
Ostatnio edytowano 5/10/2011, 10:01 przez madcap, łącznie edytowano 1 raz
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości