Zobacz wÄ…tek - 112
NAS Analytics TAG

112

Wywalac wszystko jak leci

Postprzez Kaai » 20/1/2013, 23:02

100tyÅ› to nie 5cio cyfrowa suma, tak btw.

a pewnie, że nie powiem. czemu mam się chwalić, robić komuś reklamę?

akurat stron nie chciałem poruszać, chociaż zrobienie strony dla paru osób to kilka dni, i kasa na podział jest (potem bierzesz następne zlecienie itp).

madcap trafił, nie w PL.

i jeszcze jedno. myślisz, że za jakąś aplikację do banku czy gdziekolwiek, nie napisaną w PHP freelancer weźmie 200zł?
powodzneia:D
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez madcap » 20/1/2013, 23:04

power_bt, to przynajmniej jesteś praworządnym obywatelem płacącym podatki, bo od utego ubiegłego roku miesiąc w miesiąc wykazuję stratę do US (tzn. księgowy) :twisted:
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
madcap
Administrator

Postprzez Boshi » 20/1/2013, 23:06

Tak jak myślałem, wszystko dla popisu pisane..

Uważaj bo bank zleci napisanie jakieś rozbudowanej aplikacji zabezpieczającej czy programu jednej osobie... i to bez renomy.

Strony też piszesz w C++ czy javie? Bo widzę że PHP to nie jest programowanie..

Bredzisz człowieku i nawet ci się to nie udaje..

Pokażesz mi te twoje zajebiste projekty? czy będziesz dalej cwaniakował?
Ostatnio edytowano 20/1/2013, 23:11 przez Boshi, łącznie edytowano 1 raz
Boshi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez power_bit » 20/1/2013, 23:11

A no madcap, taka specyfika rynku :D
Niektóre chwile, zapomina się przez całe życie
power_bit
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kaai » 20/1/2013, 23:13

dobra, szkoda mi nerwów. nie chcesz, nie weirz. wszyscy programiści na świecie praucją za 200euro, ci z google, MS, oraclea itp także.
pozdrawiam.
white/blue zipp pro 50
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez Boshi » 20/1/2013, 23:18

A ty jesteś na drugim ledwo roku studiów informatyki i na pewno masz tak zajaebiście wielkie doświadczenie i taką renomę że ludzi dzwonią dzień i noc do ciebie i proszą byś dla nich zlecenie wykonał szybciej przed innymi...

W MS i google zarabiają sporo, ale nie sądzę że tam pracujesz więc nie pogrążaj się... bo kłamanie ci słabo wychodzi.

p.s tych projektów widzę że nie zobaczę? a no faktycznie bo przecież ich nie ma.
Ostatnio edytowano 20/1/2013, 23:19 przez Boshi, łącznie edytowano 1 raz
Boshi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez madcap » 20/1/2013, 23:18

ostatnio czytałem, ze poszukują księgowych z doświadczeniem na śląsk.
i nie mają gdzie znależć - chodzi o stanowiska gdzie min. 8k brutto płacą.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
madcap
Administrator

Postprzez Invi » 20/1/2013, 23:28

Do do programowania to są ludzie których praca w sumie mało interesuje i zarabiają koło 3k i są ludzie którzy się na tym naprawdę znają i firmy się o nich zabijają, i wcale nie muszą wyjeżdżać za granicę żeby naprawdę solidnie zarabiać. A dobrze płaci nie tylko google i MS, jest kilka nawet polskich firm które oferują podobne zarobki i warunki pracy (na przykład bilard i konsole w biurze jak ktoś chce się rozerwać), wiem bo widziałem :P

Na małych zleceniach wolny strzelec to może sobie nieźle dorobić na studiach, a nie się godziwie utrzymać. Jeszcze niedawno można było wyciągnąć z tego niezłe pieniądze, biorąc zlecenia na kilka miesięcy i będąc jednocześnie programistą i grafikiem ale te czasy się raczej skończyły. Jeszcze pisząc na platformy mobilne można jako taka zarabiać, ale znowu warunek - musisz być w tym naprawdę dobry. Żeby napisać coś na PC i zarobić na tym więcej niż 100 000zł to trzeba być w tym zajebistym i mieć sporo szczęścia, bo rynek jest niesamowicie przesycony.

Ja tam dłubię sobie różne programiki może i chujowe ale, parę groszy z tego jest, studiując dziennie i tak więcej nie zarobie, a przynajmniej jak już będę szukał pracy będzie można się pochwalić jakimś doświadczeniem i konkretnymi umiejętnościami, a nie pustym dyplomem - http://www.desura.com/games/dead-zombie-head
Invi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kaai » 20/1/2013, 23:32

pisałem, ze dorobiłem na wakacjach sobie na studiach. a programiście jest potrzebny skill, a nie sto lat doświadczenia. bo albo umiesz pisać albo nie. i jakie projekty ci mam wysłać, te za które wziąłem kasę? no pozdro.
dla mnie koneic tematu, bo chyba nie rozumiesz paru kwestii.
white/blue zipp pro 50
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez Boshi » 20/1/2013, 23:36

Te projekty które zrobiłeś... nie chodzi o kod a ostateczną wersję...

Programista bez doświadczenia daleko nie zajedzie.. Cóż koniec tematu bo widzę że pozjadałeś chłopak wszystkie rozumy. Wszystko wiesz najlepiej, zakładanie firmy, studia no i programowanie z którego widzę jesteś istnym geniuszem? ciekawe czemu nie występujesz na międzynarodowych arenach programistów... No tak oni są za słabi dla ciebie.
Ktoś tu właśnie nie rozumie chyba realiów żyje pod kloszem...
Boshi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Black-Ghost » 20/1/2013, 23:55

To się nazywa życie przed pulpitem :lol:
Black-Ghost
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez motoluka » 21/1/2013, 00:03

Ja odpadłem z dyskusji, mam inne zdanie na te tematy, stąpam bardziej po ziemi :) Nie teoretyzuje co można co jest łatwe a co nie, staram się mówić o tym co wiem z praktyki.
motoluka
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez carma » 21/1/2013, 00:03

Ech ci informatycy... Czasami wydaje mi się ze to jakiś inny rodzaj ludzi, mówią jakimś tylko dla siebie zrozumialym językiem , po pracy gadają o pracy, na imprezach treningach spotkaniach powtarzają ze informatyka to pasja nie praca.
motorynka- aprillia scarabeo --- Yamaha xj 600 ;)
carma
Świeżak

Postprzez Kaai » 21/1/2013, 00:09

nie wyślę ci gotowej apki za którą zebrałem szmal, ani nie znajdziesz na necie żadnej info o niej bo niby z dupy, skoro była pisana do konkretnych celów dla konkretnego odbiorcy?
a zarobic w 2 miesiace wakacji 15tys za hmm, usługi informatyczne to naprawdę jest wykonalne. invi jedyny ogarniał temat.
nikt ci nie każe wierzyć, możesz zapierniczać całe życie na kartoflach czy czymś. wybaczcie mam pracę do wykonania, a tracę tylko czas na odpowiedzi na kretyńskie pytania
white/blue zipp pro 50
Kaai
Mieszkaniec forum

Poprzednia strona

Powrót do Smietnik

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê