Zobacz wÄ…tek - 112
NAS Analytics TAG

112

Wywalac wszystko jak leci

Postprzez Vergon » 20/1/2013, 20:11

Nie zapominajcie o Hujdaju Coupe :lol:
Vergon
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez suhy-19 » 20/1/2013, 20:14

A i jeszcze renault twingo i ford ka. :)
aprilia RSV4
suhy-19
Moderator

Postprzez power_bit » 20/1/2013, 20:25

ASR1927 napisał(a):Po jakim czasie nudzi się mieszkanie z kobietą?

Po odebraniu wypłaty, zazwyczaj po 10tym.
power_bit
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Arturo925 » 20/1/2013, 20:43

Ciotowate bo ciotowate, ale takie auto ważące poniżej tony z dobrym silnikiem robi robote :) Osobiście nie pogardziłbym saxo VTS czy 306 s16. Nawet powiem wiecej, sam będe celował w takie autko w niedalekiej przyszłosći :D oczywisćie bardziej ekonomiczna wersja silnika :)
Arturo925
Stały bywalec

Postprzez madcap » 20/1/2013, 20:46

Vergon napisał(a):Nie zapominajcie o Hujdaju Coupe :lol:

mam nową elantrę i jakoś nie narzekam a nawet wręcz przeciwnie.
co więcej, za 3 lata utrata jej wartości nie zaboli mnie jak właściciela katamaranu z logiem typu 2 toj-toje lub bolidu młodego wiesniaka.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
madcap
Administrator

Postprzez Glenroy » 20/1/2013, 20:50

A ja zmieniÄ™ temat ;)
motormania napisaÅ‚(a):W dniu 19 stycznia 2013 roku zacznie obowiÄ…zywać jeden z najwiÄ™kszych bubli legislacyjnych Å›wiata – Ustawa o kierujÄ…cych z szeregiem dziwnych rozporzÄ…dzeÅ„. To czy ten akt prawny jest dobry czy nie, chyba już wszyscy ocenili, ale to co pokazuje życie na kilka dni przed jego wejÅ›ciem w życie, przerosÅ‚o wszelkie granice.

Ustawa wprowadza nowe kategorie prawa jazdy: A2 i AM. Pojawiła się nawet szeroko komentowana na łamach portalu Motormania nowelizacja rozporządzenia dot. warunków technicznych jakie muszą spełniać pojazdy wykorzystywane do nauki w/w kategorii. Okazuje się jednak, że żaden z OSK nie może uruchomić szkolenia kategorii A2 i AM, bo nie ma takich instruktorów!

Dotychczas przepis obowiązującego rozporządzenia w sprawie szkolenia, egzaminowania i uzyskiwania uprawnień przez kierujących pojazdami, instruktorów i egzaminatorów (Dz.U. 2005.217.1834) w §65 ust. 1 pkt 3 regulował kwestie uprawnień w taki sposób, że instruktor kategorii A uzyskiwał automatycznie uprawnienia instruktora kategorii A1. Twórcy obecnych przepisów zapomnieli zapisać, żeby instruktor kat. A spełniał również wymagania dla A2 i AM.. Zatem tacy instruktorzy nie istnieją.

Gdyby ktoÅ› chciaÅ‚ zrobić kurs na instruktora A2 i AM i zdajÄ…c egzamin paÅ„stwowy chciaÅ‚ uzyskać uprawnienia, również napotka na problem – nie ma żadnego OSK, który mógÅ‚by przeprowadzić taki kurs. Dzieje siÄ™ tak, ponieważ jednym z elementów szkolenia instruktora sÄ… obserwacje prowadzonego szkolenia, a co obserwować skoro nie ma komu prowadzić kat. A2 i AM? I kółko siÄ™ zamyka.

Hmmmm...Witamy w Polsce? ;)
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
Glenroy
Moderator

Postprzez Vergon » 20/1/2013, 20:54

Madcap widzę, że poprawiłeś posta, wbiłem się w niemały szok widząc w moim poście coś czego nie napisałem :shock: :)
Nowe Hujdaje na szczęście nie mają już nic wspólnego z tymi sprzed kilku lat poza znaczkiem. Nowa Elantra bardzo mi się podoba, ale trzeba przyznać, że Hyundai zaczął robić prawdziwe samochody od i30, poprzednie to masakra.
Swoją drogą jak będziesz potrzebował jakieś oryginalne graty niemalże w cenie producenta to pisz ;)
Vergon
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez suhy-19 » 20/1/2013, 20:55

Ciekawe bo u mnie jeden osk juz sie reklamuje ze prowadzi kursy na wszystki nowe kategorie

Zaraz mnie szlag trafi bo w troche ponad dwie godz wlaczyl sie juz prawie tysiac razy alarm :evil:
Ostatnio edytowano 20/1/2013, 21:16 przez suhy-19, łącznie edytowano 1 raz
suhy-19
Moderator

Postprzez Kaai » 20/1/2013, 21:16

nie czytałem wszystkiego.
ale napisze w skrócie. skoro jesteście .... i nie potraficie czytać.
pisałem jak się ma 200k wkładu własnego + kredyt + dofinansowanie to można otwierać.
ja nie mam takiego wkładu więc nie otwieram easy.

ale dodam tylko tyle,
że zarobiłem w wakacje 15k PLN w 2 miechy, bazując (powiem ogólnie) na moim skillu informatycznym.
można? można.
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez Boshi » 20/1/2013, 21:22

7,5klocka na miesiąc? to coś ty robił? Tyle nie zarabiają programiści w firmach... a już na pewno nie studenci ...
Boshi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez mirekm71 » 20/1/2013, 21:26

Kaai napisał(a):ale dodam tylko tyle,
że zarobiłem w wakacje 15k PLN w 2 miechy, bazując (powiem ogólnie) na moim skillu informatycznym.
można? można.

A gdzie byles na wakacjach? Na urlopie?
mirekm71
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kaai » 20/1/2013, 21:32

jedni wolą obrywać truskawki, a inni robić coś, za co jest fajna kasa i co trzeba umieć ;D

boshi - naprawdę dobrzy programiści za 7.5tyś nie będą robić :)
będąc freelancerem wybierasz sobie sam projekty i bierzesz 5cio cyfrowe sumki.
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez Seba_ER5 » 20/1/2013, 22:08

Ja jak dostalem zlecnie na animacje to zarobilem 800pln w jeden dzien...
Seba_ER5
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Glenroy » 20/1/2013, 22:14

Kaai napisał(a):jedni wolą obrywać truskawki, a inni robić coś, za co jest fajna kasa i co trzeba umieć ;D

zrywać truskawki też trzeba umieć ;). Najlepiej robi się to, co się lubi.
Swoją drogą wychodzisz na cholernego aroganta Kaai i próbujesz jakoś wynieść się ponad normę próbując pokazać jakimi wszyscy jesteśmy nieudacznikami ;) nie mówię tutaj o kasie, ale temat studiów, firmy i 200k zł kasy nie robi na Tobie żadnego wrażenia, w ogóle wszystko wychodzi Ci samo. Albo musisz być niesamowicie dziany i mądry, albo po prostu próbujesz zabłysnąć na forum ;).
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
Glenroy
Moderator

Postprzez Kaai » 20/1/2013, 22:19

jestem arogancki, ale nie zgrywam nikogo.
200k w dzisiejszych czasach to niestety za malo na cokolwiek fajnego, ale pomyslcie, 200k, + kasa z dofinansowania kredytu, i majac fajny biznes plan naprawde mozna cos otworzyc, nie mowie o niewaidomo czym na 1000ludzi, ale na poczatek firma ktora zajmuje sie np stronami, albo aplikacjami, albo jakimis plakatami (trailery dla gier) itp, cos z grafika. za taka kase masz lokal + kompy (i ogolnie caly osprzet) + kase dla ludzi na jakis czas. i potem potrzebny tylko czas na rozkrecenie i tyle.. nie mowie ze akurat to co podalem jest genialnym pomyslem, ale jak sie ma pomysl to na start na cos mniejszego az tyle nie ptorzeba, wbrew pozorom. piszac w gimnazjum biznes plan na pizzerie wyszlo mi bodajze 80k. po 6latach gosciu otworzyl pizzerie (taaa, gdyby mnie rodzice posluchali :D) teraz jezdzi nowa Q7. pizzeria na zadupiu, nastepna jest w promieniu 16km. wiec ludzi z tego okregu sciaga. dowoz itp. lokal fajny, przyjemny, ceny normalne, i sie kreci.
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez madcap » 20/1/2013, 22:33

Glenroy
gdyby klienci z motormanii przeczytali rozporządzenia, które zostały opublikowne w sierpniu ubiegłego roku zamiast uprawiać lipną demagogię, to nie byłoby takich zagrywek.
szkoda słów na taki brak rzetelności ....

Vergon, do pełni szczęścia to tylko by mi trzeba było wbudowanego panelu z navi - 5.5 k wg ceny dielera.
choć i tak mam to w ***, ponieważ na codzień używam beckera, tzn. jak jestem w kraju przekładam go z konia.

w moim fachu sa ludzie, którzy potrafią wytargać po 8-9 miesięcznie (ale to już nieliczni)
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
madcap
Administrator

Postprzez Boshi » 20/1/2013, 22:52

Kaii o czym ty pleciesz człowieku... pieciącyfrowe liczby? mam rozumieć że za projekt jedna osoba może zgarnąć po 10-100 tys złotych? Mowa o legalnym interesie a nie o pisaniu na zamówienia wirusów i innych rzeczy czy włamań.. Bo jeśli to masz na mysli to równie dobrze można napaść na bank i lepiej na tym wyjdziesz..
Powiedz mi w czym bo na razie to żyjesz jakimiś marzeniami..

Firmy projektujące przykładowo www biorą po 5-6 kawałków za stronę + jakies tam koszta opieki nad nia. A tobie klijent wywali 30 tys przykładowo za stronę którą de facto firma zrobi dużo szybciej?

Gdzie w Polsce płacą dziesiątki tysięcy bedą super programistą? .. chyba się zgłoszę.. Mniemam że ty jesteś tym zajebistym programistą i w ogólę skoro w 2 miesiące 15 kawałków wyciągasz.. ( przecież7,5k/msc to mało podobno) Po co ci więc studia, otwieraj firme tyle, z takimi dochodami jak masz to w ogólę otwórz od razu 5 firm....

Powiesz mi kto ci wyłożył tyle kasy i za co? bo takie pieprzenie sobie że jedni lubią truskawki inni "coś" to katastrofa...

Pokaż mi te swoje super aplikacje jakie napisałeś... chętnie je obejrze.
Ostatnio edytowano 20/1/2013, 23:01 przez Boshi, łącznie edytowano 1 raz
Boshi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez madcap » 20/1/2013, 22:55

nie to abym bronił Kaai.
ale nie zauważyłem aby on napisał, że zarobił to w tym kraju.
madcap
Administrator

Postprzez Boshi » 20/1/2013, 22:59

Odnoszę się do całokształtu jego wypowiedzi... a nawiązując do tego to czy niemiec, holender czy jakikolwiek obcokrajowiec zleci studencikowi bez doświadczenia i renomy potężne projekty za taką kasę? Wydaje mi się że chyba poszuka renomowanej firmy... a nie kogoś kogo nie zna..
Zastrzeżenia na PW.
Boshi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez power_bit » 20/1/2013, 23:00

Uświadomiłem sobie, że jestem biedakiem, bo ledwo do średniej krajowej dociągam :shock:
Ale to pewnie przez te wakacje, bo zamiast pracować leże na plaży jajami do góry.
power_bit
VIP Åšcigacz.pl

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Smietnik

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê