Zobacz wÄ…tek - 112
NAS Analytics TAG

112

Wywalac wszystko jak leci

Postprzez Walenty » 11/8/2013, 21:02

Kaai napisał(a):HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!11111111jedenjedenjedenjeden

Co, niefajne?
Walenty
Moderator

Postprzez bober3 » 11/8/2013, 21:10

Angler napisał(a):bober3 odda jak się znudzi, nie martw się, sam nie raz to przerabiałem.

To wredna... jest :D
Dzelen napisał(a):panowie, konieczny jakiś dobry film

Generalnie 'Ich troje" z ang. "threesome" jak znajdziesz w sieci to podaj linka :) Niestety po polsku jak i po angielsku propozycje są dosyć dziwne.
I może "jesteś pierogiem" świetny film, 100% zgodności z prawdą, do tego wiadomo o co chodzi :)
<a href="http://tiny.pl/hv4l3">RADIOACTIVE</a>
bober3
Świeżak

Postprzez Harakiri 7 » 11/8/2013, 21:20

suhy-19 napisał(a):Lokowka w zupelnosci wystarczy :twisted:

Pod warunkiem, ze prad jest w okolicy :mrgreen:

:wink:
Harakiri 7
Bywalec

Postprzez Boshi » 11/8/2013, 22:06

Walenty aż musiałem się napić bo zaschło :P
Zastrzeżenia na PW.
Boshi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Walenty » 11/8/2013, 22:17

Obrazek
Walenty
Moderator

Postprzez Boshi » 11/8/2013, 22:33

Dzięki wielkie!
Zastrzeżenia na PW.
Boshi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez bober3 » 11/8/2013, 23:22

Walenty paznokcie maluje :D
bober3
Świeżak

Postprzez Walenty » 11/8/2013, 23:25

...ale bezbarwnym tylko.
Watch out, we got a badass over here!
Walenty
Moderator

Postprzez bober3 » 11/8/2013, 23:38

Raz widziałem kolesia, który miał pomalowane paznokcie bezbarwnym i się tym chwalił. Z drugiej strony znajomy kiedyś sobie na czarno pomalował, nie wiem co jest bardziej homo.
bober3
Świeżak

Postprzez rosiboj » 13/8/2013, 12:06

Idealnie pasuje tu
Przede wszystkim nie wolno odpowiadać na ichniejszych formularzach tylko samodzielnie napisać pismo. Po drugie nie odmawiać podania kierującego pojazdem ale zasłaniając się niepamięcią oraz dużą ilością osób kierujących pojazdem żądać okazania zdjęcia. Po czwarte w przypadku zaproszenia do odwiedzin w ich siedzibie żądać podania podstawy prawnej (tylko przesłuchanie w sprawie lub jako świadka/podejrzanego, żadne inne wynalazki) gdyż wtedy przysługuje zwrot kosztów transportu do i z powrotem oraz rekompensaty za utracony zarobek w dniu kiedy do nich się pofatygujemy. Po piąte ITD i SM nie jest oskarżycielem publicznym w sprawach innych niż wykroczenia drogowe, więc nie mają prawa zakładać sprawy za niewskazanie sprawcy wykroczenia (i należy to im w piśmie zaznaczyć). Po szóste fotoradary mogą być jedynie używane do kontrolowania prędkości, więc w przypadku innych wykroczeń (komórka w ręce, czerwone światło, wyprzedzanie na ciągłej) zarejestrowanych przez fotoradar nie ma podstawy prawnej do ścigania kierowcy. Po siódme trzeba żądać uwzględnienia błędu pomiarowego (bardzo często obniża to widełki w które trafiamy). Po ósme SM nie ma delegacji ustawowej do używania fotoradarów stacjonarnych (a jedynie do przenośnych) więc zdjęcia wykonane przez SM z fotoradaru stacjonarnego są obarczone błędem prawnym i trzeba to w odpowiedzi na ich wezwania podnosić. Po dziewiąte trzeba żądać przesłania instrukcji obsługi i homologacji urządzenia rejestrującego oraz informacji o warunkach panujących w dniu wykonania zdjęcia (zwłaszcza dotyczącego warunków elektromagnatycznych) - na 99% nie mają tych danych a bez tego są w głębokiej d...e. Po dziesiąte nigdy się nie przyznawać bez zdjęcia. Po jedenaste w przypadku zdjęć z ITD wykonanych z wideorejestratorów czy fotoradarów umieszczonych w samochodzie żądać okazania homolaogacji na fotoradar, oraz urządzenia do transmisji danych (na 99% na to drugie nie mają, na co im GUM zwracał uwagę w oficjalnym piśmie, a więc zdjęciami tak zrobionymi iprześłanymi mogą sobie podetrzeć swoje cztery litery). To co powyżej to podstawa przy kontaktach ze zbójami przydrożnymi spod znaku różnych SM/G czy też ITD

Moze sie komus przyda
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
rosiboj
Moderator

Postprzez suhy-19 » 13/8/2013, 13:10

Rosiboj skad to masz?
aprilia RSV4
suhy-19
Moderator

Postprzez ASR1927 » 13/8/2013, 16:25

Rosi, źródło, źródło! To wszystko może być ściema, napisana przez wkurzonego "namierzonego"...

Dlaczego Revere jest tak rzadkim motocyklem i do kogo jest kierowany?
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
ASR1927
Moderator

Postprzez bober3 » 13/8/2013, 18:41

Jak masz czas. pieniądze i jesteś prawnikiem to może coś Ci się uda ugrać, szary człowiek w 99% przypadków sobie może :)
bober3
Świeżak

Postprzez Glenroy » 13/8/2013, 21:19

bober3 napisał(a):Jak masz czas. pieniądze i jesteś prawnikiem to może coś Ci się uda ugrać, szary człowiek w 99% przypadków sobie może :)

Nie do końca, zwróć tylko uwagę na to, ilu takich szaraczków idzie i z podkulonym ogonem przyjmuje baty na siebie a ilu odwołuje się od mandatu. Z tego co dane było mi usłyszeć, bardzo dużo spraw tego typu kończy się właśnie umorzeniem mandatu. Wystarczy jakaś metalowa konstrukcja w polu rażenia radaru, żeby podważyć wiarygodność pomiaru ;), zwrócić uwagę na oznakowanie, które często nie łapie się w widełkach, tyle i tyle od FR, na prawdę ludzie odwołują się, czepiając się różnych pierdół, ale właśnie przez takie pierdoły wielu uchodzi na czysto.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
Glenroy
Moderator

Postprzez kravec » 13/8/2013, 23:30

Glenroy ale spójrz z innej strony: masz 200zł do zapłacenia i problem z bańki. A jak polecisz na noże i Ci się nie daj boże nie uda to całe koszta sądowe plus grzywna może dojść. I wyjdzie Ci nagle powiedzmy 3000zł. Więc taki szaraczek z rozsądku przyjmie to 200zł i jakoś sobie je uciuła z wypłaty.
kravec
Administrator

Postprzez bober3 » 14/8/2013, 00:29

Przypadkiem nie musisz iść do sądu w miejscowości, w której dostałeś mandat? Czy tam do gminy. Bigos chyba o tym mówił, ale ręki sobie uciąć nie dam.
Ponadto ludzie są zajęci pracą, nie mają czasu na takie rzeczy, myślą jak tu do pierwszego przetrwać i mają już dostatecznie dużo kłopotów na głowie.
Wiesz, w teorii to ja mogę powiedzieć, że jest domniemanie niewinności, a skąd oni wiedzą, że ktoś sobie nie wziął pasty do butów i nie przemalował tablic?
Albo mandat dostałem miesiąc po fakcie, nie wiem komu udostępniałem samochód i czy w ogóle ktoś to zrobił za moją zgodą, to dlaczego mam płacić mandat? Przecież jak mnie nie było to brat/siostra/tata/pies mogli wziąć mój samochód i bez mojej wiedzy pojechać gdzieś, a ja ich nie rozpoznaje na zdjęciach.
Swoją drogą to SM w ogóle nie powinno móc dokonywać pomiarów prędkości, a tylko jakieś tam ITD i to z oznakowanych samochodów/masztów. A cała kasa powinna iść na poprawę bezpieczeństwa na drogach. Wtedy skończyłaby się zabawa w kotka i myszkę.
Największym bezsensem są nieoznakowane radiowozy i pomiary zza krzaka. Nieśmieszna błazenada, już nawet z tym się nie kryją, że zależy im tylko na kasie.
bober3
Świeżak

Postprzez rosiboj » 14/8/2013, 00:36

Info jest z innego forum. A co do odwolywania sie, to ja jestem zwyklym szaraczkiem a jak czuje, ze cos jest wedlug mnie nie tak to sie o wszystko czepiam. Ostatni mandat zaplacilem chyba 4 lata temu, w miedzyczasie dostalem kilka i jakos wygralem. Co do bania sie sadow to nie ma sie czego bac. Jesli nie jestes zarozumialy i jasno nie mowisz komus w oczy ze jest durniem, tylko wyrazasz szczera chec dojscia prawdy to zaden sad nie dowali ci dodatkow za sprawe a jedynie w przypadku przegrania podtrzyma orginalna kare/mandat. Jak zaczniesz kozaczyc i krecic to mozesz spalic. Wystarczy wykazac sie inteligencja, uprzejmoscia i dobra wola. Jest roznica miedzy, nie jestem pewien prosze o przeslanie zdjecia w celu pomocy w ustaleniu sprawcy i okolicznosci, lub wydaje mi sie, ze nastapil blad, nie jestem znawca, prosze o udostepnienie instrukcji obslugi urzadzenia ktora moze pomoc wyjasnic zainstniala sytuacje itd itd. Jak ktos bedzie pisal, mam was w dupie zlodzieje, i zesrajcie sie a wam nie zaplace to wiadomo jak sie skonczy. Inna sprawa, ze za proszenie o udzielenie dodatkowych informacji nie mozna skierowac sprawy do sadu, bo to nie jest odmowa tylko dopytanie o brakujace szczegoly sprawy
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
rosiboj
Moderator

Postprzez Boshi » 14/8/2013, 10:38

Nie można unieważnić przyjętego mandatu. Chyba ze mandat wystawiony jest za czyn niebędący wykroczeniem. Czyta. Zerowe szanse albo mniejsze.
Zastrzeżenia na PW.
Boshi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Vergon » 14/8/2013, 11:26

To kolejny cytat:

Ostatnio o godzinie 2 w nocy wyprzedzalem 2 TIR-y jadace jeden za drugim 70-80 km/h i utrudniajace mi szybsza jazde (90 km/h). Na dlugim prostym odcinku drogi nic nie jechalo z przeciwka. Zaczalem wyprzedzac oba TIRy. Podczas konczenia manewru wyprzedzania radar zrobil mi zdjecie. Po lewej stronie drogi nie bylo jakichkolwiek znakow drogowych odnoszacych sie do mojego kierunku jazdy. Znaki po prawej stronie byly dla mnie podcas wyprzedzania TIR-ow niewidoczne. Co w takim przypadku powinienem zrobic, jezeli dostane wezwanie do zaplaty z ITD, bo do nich nalezy ten radar (sprawdzilem w intwernecie)

A co o tym myślicie? Znaki informujące o FR nie powinny być ustawiane po obu stronach drogi? Nie ma jasnych regulacji w tej kwestii?
Vergon
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez mirekm71 » 14/8/2013, 14:12

@Vergon to chyba jest tak, ze kierowca ma widziec i tyle. Jesli nie ogarniasz to nie wyprzedzasz... Tak samo jak z wyjezdzaniem z podporzadkowanej. Nie widzisz-nie wyjezdzasz. Wymusisz- Twoja wina i nie ma, ze zaslonil.

@kravec wysokosc kary za wykroczenie jest okreslona w taryfikatorze. Zrac sie z nimi moga Ci tylko udowodnic wine lub nie ale nie moga karac za przekroczenie predkosci 3000zl bo wysokosc kary jest taka jaka masz na mandacie.
mirekm71
VIP Åšcigacz.pl

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Smietnik

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

na górê