113
suhy-19 napisał(a):Mi tez by sie przydalo z 10kg wiecej
Ta...mi tak z 5kg i 10cm mniej




Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
- Posty: 2835
- Dołączył(a): 31/8/2011, 20:06
- Lokalizacja: LPU
-
malomi - Bywalec
- Posty: 829
- Dołączył(a): 5/7/2013, 11:47
No ok. Ale np. zrobić z tego bitki, zamarynować w czym najlepiej? Myślałem o mleku/śmietanie- tak jak z jagnięciną można. W sumie polędwiczki jak miałem (nie wiem czy tak się ten kawałek nazywa dokładnie) marynowałem w winie czerwonym, occie winnym (z białego), z dodatkiem musztardy, liści laurowych, ziela angielskiego. Później zrobiłem z tego jakby steki- wyszło dobre. Gulasz taki z warzywami typu marchewka, pietruszka, seler też może być, jednak szału nie robi.
Myślałem o zrobieniu jakby pieczeni i dodania sosu śliwkowego. Jednak moja próba wykonania zakończyła się: moja dziewczyna: "smakuje mi, zostaw", ja: "do dupy, wyrzucam". Ostatecznie władowała do słoika i zostawiła. Robiłem ze świeżych śliwek, nie pamiętam czy dodawałem trochę suszonych. Ma ktoś jakieś doświadczenie?
Myślałem o zrobieniu jakby pieczeni i dodania sosu śliwkowego. Jednak moja próba wykonania zakończyła się: moja dziewczyna: "smakuje mi, zostaw", ja: "do dupy, wyrzucam". Ostatecznie władowała do słoika i zostawiła. Robiłem ze świeżych śliwek, nie pamiętam czy dodawałem trochę suszonych. Ma ktoś jakieś doświadczenie?
-
kravec - Administrator
- Posty: 5571
- Dołączył(a): 30/8/2006, 16:14
- Lokalizacja: Pabianice
a mnie szlag trafia.
od tygodnia ledwo chodzę, choc już widać światełko w tunelu.
solidnie nadwyrężyłem rozcięgno podeszwowe :/
od tygodnia ledwo chodzę, choc już widać światełko w tunelu.
solidnie nadwyrężyłem rozcięgno podeszwowe :/
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
- Posty: 5894
- Dołączył(a): 26/5/2009, 19:03
- Lokalizacja: wieje wiatr?
malomi napisał(a):Walenty napisał(a):Chcę przytyć 10kg do końca roku.
Co robić, tato?
Dobra, bez jaj. Z 5kg.
Przede wszystkim synu musisz zacząć jeść
A tak serio chciałbyś zacząć dźwigać ciężary i przybrać 5kg mięśni >? Czy tylko przytyć bo to zdecydowanie różnica...
Kravec to kiedy możemy wpaść na obiadek >? Osobiście miałbym ochotę na tego kurczaczka
Czuje się jak w matrixie, gdy muszę wybrać niebieską albo czerwoną...
Powiedziałbym, że trochę mięśni, ale przede wszystkim kg. Albo kg w mięśniach

Ja jestem trochę jak mleko - 3,2% tłuszczu. Joke

Jeśli idzie o coś do katowania mięśni, to mam tylko sztangę, hantle i drążęk. Generalnie lubię nieskomplikowane ćwiczenia typu uginanie, przysiady i tak dalej.
No i w moim przypadku basen co dwa dni nie pomaga w tym.
Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator
- Posty: 3602
- Dołączył(a): 14/2/2012, 16:28
- Lokalizacja: SKL
Niestety nie zawsze się da. W normalnych warunkach wiadomo- będzie się "ciągnęła" jeśli zrobimy inaczej. Mleko/śmietana czy tam jogurt podobno łagodzą specyficzny (niekoniecznie przyjemny) posmak niektórych mięs.
O czosnku i cebuli zapomniałem- oczywiście była:)
Ocet- w moim odczuciu powoduje że mięso jest po przygotowaniu delikatniejsze (jak to się mawia- kruszeje).
Tak właśnie śliwki mi pasują. Pasują mi też do dziczyzny, myślałem też o dodawaniu rodzynek, żurawiny (tą dodaję do pasztetu), zdarzało mi się też suszone pomidory (to wiadomo że ostrożnie z dodawaniem bo może być problem z miękkością mięsa). Morele widzę bardziej do drobiu, jednak muszę spróbować dodać do schabu.
Angler- teraz mi się przypomniało. Mi bardzo smakuje kaczka pieczona z jabłkami. Niestety w przepisie jaki znam jest vegeta (oprócz soli i cynamonu), ale sam jeszcze nie robiłem i nie mam doświadczenia z zastąpieniem.
Seweryn- z kminkiem dość ostrożnie prawda? Próbować dodawać na początku- przy przyprawianiu czy już podczas przygotowywania mięsa?
Walenty- rób pompki! Wiem co mówię.
O czosnku i cebuli zapomniałem- oczywiście była:)
Ocet- w moim odczuciu powoduje że mięso jest po przygotowaniu delikatniejsze (jak to się mawia- kruszeje).
Tak właśnie śliwki mi pasują. Pasują mi też do dziczyzny, myślałem też o dodawaniu rodzynek, żurawiny (tą dodaję do pasztetu), zdarzało mi się też suszone pomidory (to wiadomo że ostrożnie z dodawaniem bo może być problem z miękkością mięsa). Morele widzę bardziej do drobiu, jednak muszę spróbować dodać do schabu.
Angler- teraz mi się przypomniało. Mi bardzo smakuje kaczka pieczona z jabłkami. Niestety w przepisie jaki znam jest vegeta (oprócz soli i cynamonu), ale sam jeszcze nie robiłem i nie mam doświadczenia z zastąpieniem.
Seweryn- z kminkiem dość ostrożnie prawda? Próbować dodawać na początku- przy przyprawianiu czy już podczas przygotowywania mięsa?
Walenty- rób pompki! Wiem co mówię.
Ostatnio edytowano 6/11/2013, 19:23 przez kravec, łącznie edytowano 1 raz
-
kravec - Administrator
- Posty: 5571
- Dołączył(a): 30/8/2006, 16:14
- Lokalizacja: Pabianice
Nie. Ale coś ostatnio na bażanty nie polują więc się nie zanosi na możliwość. Podrzuć przepis. Chyba założymy jakiś temat do tego jednak
A tymczasem wyłączam komputra bo wykład właśnie dobiegł końca. Zbieram się do domu do nauki. Wejdę w przerwie od nauki pewnie

A tymczasem wyłączam komputra bo wykład właśnie dobiegł końca. Zbieram się do domu do nauki. Wejdę w przerwie od nauki pewnie

-
kravec - Administrator
- Posty: 5571
- Dołączył(a): 30/8/2006, 16:14
- Lokalizacja: Pabianice
Kravec, ile Ci zrobić? :>
"Rób pompki, mówili mi..."
Teraz mówią, że zgubiłem gdzieś proporcje.
Haha, czyli jak kravec grasuje na forum, to można przypuszczać, że jest na wykładzie
"Rób pompki, mówili mi..."
Teraz mówią, że zgubiłem gdzieś proporcje.
Haha, czyli jak kravec grasuje na forum, to można przypuszczać, że jest na wykładzie

Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator
- Posty: 3602
- Dołączył(a): 14/2/2012, 16:28
- Lokalizacja: SKL
Bażant, 2 Marchewki, 2 Pietruszki, kawałek selera, por, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki masła roślinnego, cebula, pieprz, sól.
Ptaka podzielić na 4 części, piersi oraz uda naszprycować masłem roztopionym, wsadzić do rondla, warzywa zetrzeć na tarce, czosnek zmiażdżyć, a pora w talarki pokroić, przykryć warzywami (pierwej czosnek, potem marchew, pietruszka, seler i por), na wierzch masło, sól i pieprz, dusić do miękkości.
Ptaka podzielić na 4 części, piersi oraz uda naszprycować masłem roztopionym, wsadzić do rondla, warzywa zetrzeć na tarce, czosnek zmiażdżyć, a pora w talarki pokroić, przykryć warzywami (pierwej czosnek, potem marchew, pietruszka, seler i por), na wierzch masło, sól i pieprz, dusić do miękkości.
-
Angler - Bywalec
- Posty: 907
- Dołączył(a): 7/8/2012, 09:58
- Lokalizacja: Rawicz
Walenty- ile dasz radę. Co 3 dzień. W swoim najlepszym okresie robiłem 500-700 w paru seriach. Kup sobie uchwyty do pompek za 30zł na allegro, nogi na stołek, ręce raz szeroko, raz wąsko. Ja raczej proporcji nie zgubiłem, za to zauważyłem jak urosły plecy, piersiowy i barki.
Co do wykładów- zdarza się. Ale chodzę tylko na te które muszę- i tak te barany przepisują książki do prezentacji, nic od siebie więc zysk dla mnie żaden.
Angler- podlewać wodą, bulionem czy np piwem? Ostatnio właśnie do rzeczy z porem używałem piwa i dawało fajny efekt.
Idę się w końcu uczyć.
Co do wykładów- zdarza się. Ale chodzę tylko na te które muszę- i tak te barany przepisują książki do prezentacji, nic od siebie więc zysk dla mnie żaden.
Angler- podlewać wodą, bulionem czy np piwem? Ostatnio właśnie do rzeczy z porem używałem piwa i dawało fajny efekt.
Idę się w końcu uczyć.
-
kravec - Administrator
- Posty: 5571
- Dołączył(a): 30/8/2006, 16:14
- Lokalizacja: Pabianice
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości