Zobacz wÄ…tek - 113
NAS Analytics TAG

113

Wywalac wszystko jak leci

Postprzez suhy-19 » 6/11/2013, 15:05

Mi tez by sie przydalo z 10kg wiecej :)
aprilia RSV4
Avatar użytkownika
suhy-19
Moderator
 
Posty: 2660
Dołączył(a): 18/12/2012, 13:35
Lokalizacja: DLW


Postprzez malomi » 6/11/2013, 15:15

W takim razie Panowie zapraszam o godzinie 18 na trening ;]
CBR f4i sport
Avatar użytkownika
malomi
Bywalec
 
Posty: 829
Dołączył(a): 5/7/2013, 11:47


Postprzez suhy-19 » 6/11/2013, 15:28

Moj przypadek jest beznadziejny :D takze odpuszcze sobie ten trening (hard ekto)
aprilia RSV4
Avatar użytkownika
suhy-19
Moderator
 
Posty: 2660
Dołączył(a): 18/12/2012, 13:35
Lokalizacja: DLW

Postprzez Glenroy » 6/11/2013, 15:58

suhy-19 napisał(a):Mi tez by sie przydalo z 10kg wiecej :)


Ta...mi tak z 5kg i 10cm mniej :P. Na razie wziąłem się za bieganko i ćwiczenia w miarę domowych możliwości :). Diety nie mam...bo znam się na tym jak świnia na gwiazdach :roll: :lol:
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
Avatar użytkownika
Glenroy
Moderator
 
Posty: 2835
Dołączył(a): 31/8/2011, 20:06
Lokalizacja: LPU

Postprzez suhy-19 » 6/11/2013, 16:06

Glenroy mi przybranie ok 5kg masy zajelo 7 miesiecy ale potem mialem 2tygodnie wakacji i 5kg poszlo sie je......c :D
aprilia RSV4
Avatar użytkownika
suhy-19
Moderator
 
Posty: 2660
Dołączył(a): 18/12/2012, 13:35
Lokalizacja: DLW

Postprzez malomi » 6/11/2013, 16:49

To już chyba lekkie przegięcie...xd

http://www.youtube.com/watch?v=tgkN4fMjXxA
CBR f4i sport
Avatar użytkownika
malomi
Bywalec
 
Posty: 829
Dołączył(a): 5/7/2013, 11:47

Postprzez Angler » 6/11/2013, 18:09

kravec a o jaką część sarny chodzi (albo która najmniej ucierpiała w zderzeniu z autem)? Bardzo dobre (wprawdzie nie z sarny, ale z Jelenia) są płucka wraz sercem ugotowane.
Avatar użytkownika
Angler
Bywalec
 
Posty: 907
Dołączył(a): 7/8/2012, 09:58
Lokalizacja: Rawicz

Postprzez kravec » 6/11/2013, 18:23

Jadłem kiedyś taki gulasz z dzika z płucek itd. Z sarny- praktycznie wszystko. Teraz nie pamiętam co tam zostało, ale ojciec ma odstrzał na kolejną to może coś wpadnie.
Avatar użytkownika
kravec
Administrator
 
Posty: 5571
Dołączył(a): 30/8/2006, 16:14
Lokalizacja: Pabianice

Postprzez Angler » 6/11/2013, 18:38

kravec - zasada jest prosta, dużo tłuszczu, udziec trzeba przed pieczeniem naszpikować słoniną, wątróbka też dużo tłuszczu potrzebuje.
Avatar użytkownika
Angler
Bywalec
 
Posty: 907
Dołączył(a): 7/8/2012, 09:58
Lokalizacja: Rawicz

Postprzez kravec » 6/11/2013, 18:48

No ok. Ale np. zrobić z tego bitki, zamarynować w czym najlepiej? Myślałem o mleku/śmietanie- tak jak z jagnięciną można. W sumie polędwiczki jak miałem (nie wiem czy tak się ten kawałek nazywa dokładnie) marynowałem w winie czerwonym, occie winnym (z białego), z dodatkiem musztardy, liści laurowych, ziela angielskiego. Później zrobiłem z tego jakby steki- wyszło dobre. Gulasz taki z warzywami typu marchewka, pietruszka, seler też może być, jednak szału nie robi.

Myślałem o zrobieniu jakby pieczeni i dodania sosu śliwkowego. Jednak moja próba wykonania zakończyła się: moja dziewczyna: "smakuje mi, zostaw", ja: "do dupy, wyrzucam". Ostatecznie władowała do słoika i zostawiła. Robiłem ze świeżych śliwek, nie pamiętam czy dodawałem trochę suszonych. Ma ktoś jakieś doświadczenie?
Avatar użytkownika
kravec
Administrator
 
Posty: 5571
Dołączył(a): 30/8/2006, 16:14
Lokalizacja: Pabianice

Postprzez Angler » 6/11/2013, 19:16

Im prostsze tym lepsze - tyle powiem.
Avatar użytkownika
Angler
Bywalec
 
Posty: 907
Dołączył(a): 7/8/2012, 09:58
Lokalizacja: Rawicz

Postprzez madcap » 6/11/2013, 19:16

a mnie szlag trafia.
od tygodnia ledwo chodzę, choc już widać światełko w tunelu.
solidnie nadwyrężyłem rozcięgno podeszwowe :/
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
Avatar użytkownika
madcap
Administrator
 
Posty: 5894
Dołączył(a): 26/5/2009, 19:03
Lokalizacja: wieje wiatr?

Postprzez Walenty » 6/11/2013, 19:20

malomi napisał(a):
Walenty napisał(a):Chcę przytyć 10kg do końca roku.
Co robić, tato?

Dobra, bez jaj. Z 5kg.


Przede wszystkim synu musisz zacząć jeść :D
A tak serio chciałbyś zacząć dźwigać ciężary i przybrać 5kg mięśni >? Czy tylko przytyć bo to zdecydowanie różnica...

Kravec to kiedy możemy wpaść na obiadek >? Osobiście miałbym ochotę na tego kurczaczka :twisted:


Czuje się jak w matrixie, gdy muszę wybrać niebieską albo czerwoną...

Powiedziałbym, że trochę mięśni, ale przede wszystkim kg. Albo kg w mięśniach :D
Ja jestem trochę jak mleko - 3,2% tłuszczu. Joke 8)



Jeśli idzie o coś do katowania mięśni, to mam tylko sztangę, hantle i drążęk. Generalnie lubię nieskomplikowane ćwiczenia typu uginanie, przysiady i tak dalej.

No i w moim przypadku basen co dwa dni nie pomaga w tym.
Watch out, we got a badass over here!
Avatar użytkownika
Walenty
Moderator
 
Posty: 3602
Dołączył(a): 14/2/2012, 16:28
Lokalizacja: SKL

Postprzez kravec » 6/11/2013, 19:22

Niestety nie zawsze się da. W normalnych warunkach wiadomo- będzie się "ciągnęła" jeśli zrobimy inaczej. Mleko/śmietana czy tam jogurt podobno łagodzą specyficzny (niekoniecznie przyjemny) posmak niektórych mięs.

O czosnku i cebuli zapomniałem- oczywiście była:)
Ocet- w moim odczuciu powoduje że mięso jest po przygotowaniu delikatniejsze (jak to się mawia- kruszeje).

Tak właśnie śliwki mi pasują. Pasują mi też do dziczyzny, myślałem też o dodawaniu rodzynek, żurawiny (tą dodaję do pasztetu), zdarzało mi się też suszone pomidory (to wiadomo że ostrożnie z dodawaniem bo może być problem z miękkością mięsa). Morele widzę bardziej do drobiu, jednak muszę spróbować dodać do schabu.

Angler- teraz mi się przypomniało. Mi bardzo smakuje kaczka pieczona z jabłkami. Niestety w przepisie jaki znam jest vegeta (oprócz soli i cynamonu), ale sam jeszcze nie robiłem i nie mam doświadczenia z zastąpieniem.

Seweryn- z kminkiem dość ostrożnie prawda? Próbować dodawać na początku- przy przyprawianiu czy już podczas przygotowywania mięsa?


Walenty- rób pompki! Wiem co mówię.
Ostatnio edytowano 6/11/2013, 19:23 przez kravec, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
kravec
Administrator
 
Posty: 5571
Dołączył(a): 30/8/2006, 16:14
Lokalizacja: Pabianice

Postprzez Angler » 6/11/2013, 19:26

kravec a jadłeś bażanta w warzywach pieczonego?
Avatar użytkownika
Angler
Bywalec
 
Posty: 907
Dołączył(a): 7/8/2012, 09:58
Lokalizacja: Rawicz

Postprzez kravec » 6/11/2013, 19:28

Nie. Ale coś ostatnio na bażanty nie polują więc się nie zanosi na możliwość. Podrzuć przepis. Chyba założymy jakiś temat do tego jednak :)

A tymczasem wyłączam komputra bo wykład właśnie dobiegł końca. Zbieram się do domu do nauki. Wejdę w przerwie od nauki pewnie :D
Avatar użytkownika
kravec
Administrator
 
Posty: 5571
Dołączył(a): 30/8/2006, 16:14
Lokalizacja: Pabianice

Postprzez Walenty » 6/11/2013, 19:28

Kravec, ile Ci zrobić? :>
"Rób pompki, mówili mi..."
Teraz mówią, że zgubiłem gdzieś proporcje.




Haha, czyli jak kravec grasuje na forum, to można przypuszczać, że jest na wykładzie :lol:
Watch out, we got a badass over here!
Avatar użytkownika
Walenty
Moderator
 
Posty: 3602
Dołączył(a): 14/2/2012, 16:28
Lokalizacja: SKL

Postprzez Angler » 6/11/2013, 19:33

Bażant, 2 Marchewki, 2 Pietruszki, kawałek selera, por, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki masła roślinnego, cebula, pieprz, sól.

Ptaka podzielić na 4 części, piersi oraz uda naszprycować masłem roztopionym, wsadzić do rondla, warzywa zetrzeć na tarce, czosnek zmiażdżyć, a pora w talarki pokroić, przykryć warzywami (pierwej czosnek, potem marchew, pietruszka, seler i por), na wierzch masło, sól i pieprz, dusić do miękkości.
Avatar użytkownika
Angler
Bywalec
 
Posty: 907
Dołączył(a): 7/8/2012, 09:58
Lokalizacja: Rawicz

Postprzez kravec » 6/11/2013, 20:34

Walenty- ile dasz radę. Co 3 dzień. W swoim najlepszym okresie robiłem 500-700 w paru seriach. Kup sobie uchwyty do pompek za 30zł na allegro, nogi na stołek, ręce raz szeroko, raz wąsko. Ja raczej proporcji nie zgubiłem, za to zauważyłem jak urosły plecy, piersiowy i barki.

Co do wykładów- zdarza się. Ale chodzę tylko na te które muszę- i tak te barany przepisują książki do prezentacji, nic od siebie więc zysk dla mnie żaden.


Angler- podlewać wodą, bulionem czy np piwem? Ostatnio właśnie do rzeczy z porem używałem piwa i dawało fajny efekt.

Idę się w końcu uczyć.
Avatar użytkownika
kravec
Administrator
 
Posty: 5571
Dołączył(a): 30/8/2006, 16:14
Lokalizacja: Pabianice

Postprzez Angler » 6/11/2013, 20:37

Nie ma po co podlewać, najwyżej kucharz (jak już chce coś podlewać) to może się podlewać winem, whisky czy też brandy.
Avatar użytkownika
Angler
Bywalec
 
Posty: 907
Dołączył(a): 7/8/2012, 09:58
Lokalizacja: Rawicz

Poprzednia stronaNastępna strona


Powrót do Smietnik



Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości




na górê