Trudne sprawy [+18]
prosta droga wyjazdowa z podkrakowskiej wiochy, widocznosc co najmniej na najblizsze 500 metrow, chodnik po obu stronach i stosunkowo pusto. Oczywiście zabudowany i 50. Jeden krzak który policjanci chyba wykopali i przynieśli ze sobą żeby się schować.
Podjeżdżałem akurat pod samochód przede mną, nawet nie zacząłem manewru wymijania tylko zwolniłem i jechałem bezpośrednio za nim, bo jakieś 200 metrów dalej były pasy, ale w momencie zbliżania się już zdążyli mnie złapać z suszarą. Według tego co pokazał radar 112kmh. Szczerze mówiąc nie wiem czy wierzę, że to był mój wynik, ale w sądzie nie wygram ze słowem policjanta bo przecież jestem dawcą na motocyklu. Ogólnie jechałem raczej powoli, z pasażerką, nawet bez wbitego drugiego biegu i na srednich obrotach. Nie mówię że było przepisowo ale obstawiałbym 80. Dodatkowo nie bardzo wiem jak mnie zmierzyli zza auta któremu jechałem niemalże na dupie (ich zdaniem ono jechało 50). Jak powiedziałem że przecież jechałem za autem i nie wyprzedzałem go ani nic, to powiedzieli, że SŁYCHAĆ było, że szybko jadę - już szczena mi opadła.
Oczywiście nie mam możliwości czekania do sierpnia, jednak odpuszczę sobie wszystkie wycieczki póki co i jeździł będę tylko do pracy. W najgorszym wypadku ban przedłuży się o kolejne 3 miesiące i wtedy będzie już dzwonek do tego że trzeba przeczekać.
Podjeżdżałem akurat pod samochód przede mną, nawet nie zacząłem manewru wymijania tylko zwolniłem i jechałem bezpośrednio za nim, bo jakieś 200 metrów dalej były pasy, ale w momencie zbliżania się już zdążyli mnie złapać z suszarą. Według tego co pokazał radar 112kmh. Szczerze mówiąc nie wiem czy wierzę, że to był mój wynik, ale w sądzie nie wygram ze słowem policjanta bo przecież jestem dawcą na motocyklu. Ogólnie jechałem raczej powoli, z pasażerką, nawet bez wbitego drugiego biegu i na srednich obrotach. Nie mówię że było przepisowo ale obstawiałbym 80. Dodatkowo nie bardzo wiem jak mnie zmierzyli zza auta któremu jechałem niemalże na dupie (ich zdaniem ono jechało 50). Jak powiedziałem że przecież jechałem za autem i nie wyprzedzałem go ani nic, to powiedzieli, że SŁYCHAĆ było, że szybko jadę - już szczena mi opadła.
Oczywiście nie mam możliwości czekania do sierpnia, jednak odpuszczę sobie wszystkie wycieczki póki co i jeździł będę tylko do pracy. W najgorszym wypadku ban przedłuży się o kolejne 3 miesiące i wtedy będzie już dzwonek do tego że trzeba przeczekać.
-
SlowMotion - Świeżak
Trzeba bylo czytac anulujmandat.pl. Jesli jechales za autem to cu nie moga udowodbic ze to twoj pomiar. Nie wszystko jeszcze stracone, wejdz na ta strone i opisz problem ktoremus z ich prawnikow. Jesli zdazysz w ciagu tygodnia odwolac sie do sadu to mozesz wygrac sprawe. Duzo takich wlasnie wyrokow padlo, bo nie byli w stanie tego udowodnic, a pieprzenie ze bylo slychac niczego nie dowodzi.
-
Krmtzzz - VIP Ścigacz.pl
CzesterTX napisał(a):Głupiś chłopie, żeś mandat przyjął.
kumpel kiedyś wyprzedzał na pasach, skrzyżopwaniu i podwójna ciągła.
mandat 700zł + 19pkt, fakt, to co zrobił było mega głupie, tego nie neguję, ale policjant jechał sam + żadnego filmu, świadka nic, a u niego w aucie 3 osoby.
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Ciekawe jak zmierzyli Twoja predkosc gdy przed Toba jechalo Auto ?
Pewnie suszarke na fale Rentgen'a mieli - dales sie zlapac jak .....

Pewnie suszarke na fale Rentgen'a mieli - dales sie zlapac jak .....

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Spoko, kazdy jest cwany zza monitora. Dyskutowac to sobie moglem probowac z nimi na miejscu, na wszystko mieli gotowa odpowiedz. W sadzie jak bedzie slowo kontra slowu nigdy nie wygra motocyklista.
-
SlowMotion - Świeżak
SlowMotion napisał(a):Spoko, kazdy jest cwany zza monitora. Dyskutowac to sobie moglem probowac z nimi na miejscu, na wszystko mieli gotowa odpowiedz. W sadzie jak bedzie slowo kontra slowu nigdy nie wygra motocyklista.
A jakbyś tak zapłacił mandat na miejscu? No wiesz...?
Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator
Walenty napisał(a):A jakbyś tak zapłacił mandat na miejscu? No wiesz...?
Niestety nie miałem przy sobie gotówki, ale fakt że zastanawiałem się czy nie o to cała ta szopka była. Następnym razem pewnie będę miał 2 stówki schowane w dowodzie rejestracyjnym, w razie czego trzeba będzie stwierdzić że zapomniałem że tam były..
CzesterTX napisał(a):Dlatego warto zainwestować te parę złotych na kamerkę.
Raz nawet zainwestowałem pare złotych w chińskie SJ4000 które miało robić robotę. Przez miesiąc coś chujowo ponagrywała a potem przestała się w ogóle włączać. Nowe GoPro za to już nie kosztuje parę złotych.
-
SlowMotion - Świeżak
A ja sobie nie pojezdze bo plyn chlodniczy mi sie pojawial w plugu. No to szybki demontaz owiewek i na pierwszy rzut oka - kurrr, bedzie trzeba chyba spawac chlodnice. Po polozeniu na prawo lekko ugielo ja w miejscu dolnej sruby mocujacej zbiornik wyrownawczy. Mocowanie dolne zbiorniczka pekniete, ale to tylko mocowanie a nie zbiorniczek. Wykrecam ta srube bo przy niej mokro bylo. Plyn. Mysle chujnia, ale wyczyscilem i wkrecam srube jeszcze raz zeby miec pewnosc odpalilem go, zbiornik wisial osobno. Zgasilem. Przychodze za godz i widze ze chlodnica sucha, a z mocowania zbiorniczka kaplo pare kropel. Jakis geniusz z yamahy wymyslil sobie ze w srodku mocowania zrobi dziurke idaca do srodka zbiornika przez ktora po peknieciu mocowania bd sie lalo, no kur*****, gdzie tu logika.
Dalem kumplowi zeby mi to pospawal i uwaga ! Zbiorniczek PE, spoiwo PE i nie trzyma ! No to sprobowalismy PP, HDPE, PMMa droga kombinowania, nic nie zlapalo. Musialen zamowic ten pierd*** zbiorniczek i teraz bede cxekal do czwartku, a jutro ma byc pogoda...
Dalem kumplowi zeby mi to pospawal i uwaga ! Zbiorniczek PE, spoiwo PE i nie trzyma ! No to sprobowalismy PP, HDPE, PMMa droga kombinowania, nic nie zlapalo. Musialen zamowic ten pierd*** zbiorniczek i teraz bede cxekal do czwartku, a jutro ma byc pogoda...
-
Krmtzzz - VIP Ścigacz.pl
Krmtzzz napisał(a):Dalem kumplowi zeby mi to pospawal i uwaga ! Zbiorniczek PE, spoiwo PE i nie trzyma ! No to sprobowalismy PP, HDPE, PMMa droga kombinowania, nic nie zlapalo. Musialen zamowic ten pierd*** zbiorniczek i teraz bede cxekal do czwartku, a jutro ma byc pogoda...
Superglue nie próbowałeś...
Albo silikonem zasmarkać xD
Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator
Mata oglądajta http://relacjelive24.pl/channel4.php/
-
Vergon - VIP Ścigacz.pl
suhy-19 napisał(a):jezeli mieli laserowy miernik predkosci to mogli zmierzyc twoja predkosc. a nas dzisiaj nawet nie próbowali zatrzymywać a prędkość grubo ponad 160 w zabudowanym
suhy nie ciesz się tak bo w końcu trafi się nadgorliwy który się za tobą puści w vectrze 3,2 turbo albo tej alfie rumuło. miałem przyjemność się ścignąć z vectrą i jest co gonić, jeśli kierownca ogarnia to auto to uciec temu można chyba tylko w korkach albo litrem.
SlowMo lipa na maksa, życzę powodzenia w przepisowej jeździe ale jak znam życie to psiarnia będzie się czepiać bez powodu bo to ma chyba w genach jak psy, każdy motocykl trzeba gonić jak jedzie, obszczekać a jak stoi to obeszczać.
black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator