Zobacz wÄ…tek - Wikipedia
NAS Analytics TAG

Wikipedia

Wywalac wszystko jak leci

Wikipedia

Postprzez rosiboj » 16/3/2012, 11:32

Kazdy kto zapisal sie na forum, zrobil to w celu aby sie czegos dowiedziec. Jak to jednak w zyciu bywa, w jednym temacie ilu wypowiadajacych sie tyle opini i komu tu wierzyc? Nie ma nic gorszego jak powtarzanie glupot dlatego pomyslalem, ze przydalby sie temat w ktorym nie bylo by dyskusji a jedynie same "sprawdzone" fakty. Jesli ktos napisze cos a ty uwazasz, ze to nie prawda, popros moda/admina o veryfikacje posta. W ten sposob bedziemy mieli chociaz jeden temat ktory chyba kazdy bedzie sledzil z ciekawoscia, a przyokazji jesli ktos chce sie podzielic czyms ciekawym co znalazl bedzie mogl to zrobic tutaj. Mozecie pisac o swoich lub innych bajkach. Zaczynamy

Pewnie nie jeden z was zastanawial sie dlaczego s1k jest takie niesymetryczne, odpowiedz jest bardzo prosta zeby zaoszczedzic na wadze niz gdyby byly symetryczne (nieznacznie ale ucinajac tu i tam zaoszczedzili calkiem sporo). To samo dotyczy 10 szprychowych 17 calowych kol ktore sa najlzejsze w segmencie.Bak s1k jest wykonany w calosci z aluminium, poniewaz uzyskanie tak skomplikowanego ksztaltu nie jest latwe, na pomoc wezwano inzynierow z Rolls-Royce. Kolejnym ciekawym rozwiazaniem jest wykozystanie aluminiowych przewodow dolotowych powietrza jako konstrukcja do zamontowania lusterek, zegarow, swiatel klaksona oraz gornej czesc owiewek. Mowiac o owiewkach sa one ultra. W wielu miejscach ciensze niz 2mm i nigdy grubsze niz 2.5mm w calym moto. S1k ma rowniez najlzejszy system ABS w litrowym motocyklu.
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
rosiboj
Moderator

Postprzez Throttle » 16/3/2012, 11:46

Jakby tak moderatorzy mieli weryfikować każdy zgłaszany post to by tu musieli siedzieć 24h a i tak by mieli roboty od groma. A co z działem mechanika ?. Przecież może być masa przyczyn dlaczego motocykl nie odpala, grzeje się , każdy stara się pomóc. Poza tym forum jak sam wiesz to również służy do wymiany zdań. Jak się nie zgadzasz z czyjąś opinią , piszesz o tym post niżej. Proste. Jak dla mnie lipny ten twój pomysł.
Throttle
Świeżak

Postprzez rosiboj » 16/3/2012, 11:56

Sorry ale chyba nie zrozumieliscie, to nie jest mechanika, moj motor nieodpala, jaki kask itd itd. Tutaj zapodajemy interesujace rzeczy na temat wlasnego moto lub cos co gdzies wyczytalismy (raczej nie uslyszelismy bo z tym roznie bywa) Moze to byc papka z katalogu, wykres z hamowni, artykul z gazety, filmik z testu. CIEKAWOSTKI a nie problemy.
rosiboj
Moderator

Re: Wikipedia

Postprzez Invi » 16/3/2012, 18:03

Właściwie to temat do opisywania + i - własnych motocykli już jest.

Rosiboj napisał(a):Pewnie nie jeden z was zastanawial sie dlaczego s1k jest takie niesymetryczne, odpowiedz jest bardzo prosta zeby zaoszczedzic na wadze niz gdyby byly symetryczne (nieznacznie ale ucinajac tu i tam zaoszczedzili calkiem sporo).

Ta teoria jest idiotyczna. Nawet jak na materiały reklamowe.

Rosiboj napisał(a):Bak s1k jest wykonany w calosci z aluminium, poniewaz uzyskanie tak skomplikowanego ksztaltu nie jest latwe,

Ta... aluminium łatwiej formować niż stal :lol: Która przy okazji nie jest tak krucha.

Rosiboj napisał(a):Mowiac o owiewkach sa one ultra. W wielu miejscach ciensze niz 2mm i nigdy grubsze niz 2.5mm w calym moto.

Fajne będą z nich puzzle :lol:

A tak na serio, kogo obchodzi z czego jest zrobiony bak i jaką grubość mają plastiki?
A modzi to co? PosiadajÄ… wiedzÄ™ absolutnÄ…?
Invi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez rosiboj » 16/3/2012, 18:21

Invinciblee Juz nie moge sie doczekac az nam wyjasnisz swoja teorie dlaczego swiatla sa niesymetryczne. Fajnie bylo by gdybys napisal cos ciekawego jesli juz chcesz pisac w tym temacie a nie odgrywal dziecko neostrady. Nie masz nic ciekawego do podzielenia sie poza zlosliwymi komentarzami?
rosiboj
Moderator

Postprzez Boshi » 16/3/2012, 18:27

Tylko po co tutaj kopiować cudze artykuły? chcesz? to mogę ci zaraz skopiować po 4 strony do wielu modeli motocykli tylko co ci z tego? i tak większosć tutaj nie znajdzie tego czego będzie chciała , szybciej na guugle wejdzie...
Zastrzeżenia na PW.
Boshi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez mar111cin » 16/3/2012, 18:38

Rosiboj napisał(a):Invinciblee Juz nie moge sie doczekac az nam wyjasnisz swoja teorie dlaczego swiatla sa niesymetryczne. Fajnie bylo by gdybys napisal cos ciekawego jesli juz chcesz pisac w tym temacie a nie odgrywal dziecko neostrady. Nie masz nic ciekawego do podzielenia sie poza zlosliwymi komentarzami?

jak mi się czasem ręka omcknie przy projektowaniu to nie tylko taka nie symetria wychodzi :lol:

Kumplowi się tak ręka omckła, że wziął cały podzespół nie od tego modelu, a potem na produkcji się głowili co autor miał na myśli :lol:

myślę że tutaj było podobnie :lol: a teraz rzesze fanów dorabiają do tego ideologię :lol:
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez freedek » 16/3/2012, 18:55

Bo bmw ma pierdolca na punkcie asymetri w motocyklach.
freedek
Świeżak

Postprzez mar111cin » 16/3/2012, 19:58

baaa R6 pomimo pogoni za lekkością, i sylwetką osy, miała jedną lampę atrapę, w celu poprawy wygladu xD
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Invi » 16/3/2012, 20:42

Atrapę? A nie jedną do świateł mijania, a drugą do drogowych?
Invi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez kravec » 16/3/2012, 20:50

jeden grzyb... co do omcknięć: ostatnio w Playboy'u widziałem artykuł o omcknięciach przy nazwach samochodów... wyszło że Lexus wcale nie miał być lexusem
z lampą w bmw może być tak że nie mogli się zdecydować, ktoś się dobrze zrobił, skleił 2 różne i wyszło takie nie wiadomo co
kravec
Administrator

Postprzez komarcc » 16/3/2012, 23:31

Temat jest bez sensu, bardzo przypomina "krótkie pytania, szybkie odpowiedzi" z działu 50,80 itp.
Zazwyczaj nie da się powiedzieć, że dana odpowiedź jest prawidłowa i wyklucza wszystkie inne możliwości, potrzeba by eksperta do każdego pytania, a nie admina/moda.

Rosiboj napisał(a):Sorry ale chyba nie zrozumieliscie, to nie jest mechanika, moj motor nieodpala, jaki kask itd itd. Tutaj zapodajemy interesujace rzeczy na temat wlasnego moto lub cos co gdzies wyczytalismy (raczej nie uslyszelismy bo z tym roznie bywa) Moze to byc papka z katalogu, wykres z hamowni, artykul z gazety, filmik z testu. CIEKAWOSTKI a nie problemy.

Podane przez Ciebie źródła nie są pewne w 100%

Poczekam, jeszcze trochę i popatrzę jak w tym konkretnym i poważnym wątku rozwijają się m.in. tematy o playboy'u, bmw i dzieciach neostrady.
komarcc
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez rosiboj » 17/3/2012, 00:31

chyba masz racje i niczego sie tu nie dowiemy. nikt nic ciekawego nie wie i nikt sie niczym nie podzieli. skoro tak to proponuje usunac temat i pisac dalej o niczym w wiosennych pogawedkach.
rosiboj
Moderator

Postprzez Boshi » 17/3/2012, 00:38

skoro tak to podziel siÄ™ jakÄ…s super wiedzÄ… tylko nie kopiuj z internetu bo to sensu nie ma ...
Zastrzeżenia na PW.
Boshi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez rosiboj » 17/3/2012, 00:41

przeczytaj pierwszy post i czekam na twoja ciekawostke bo jak narazie to nic nie napisales w temacie
rosiboj
Moderator

Postprzez mar111cin » 17/3/2012, 02:01

Rosiboj napisał(a):chyba masz racje i niczego sie tu nie dowiemy. nikt nic ciekawego nie wie i nikt sie niczym nie podzieli. skoro tak to proponuje usunac temat i pisac dalej o niczym w wiosennych pogawedkach.

uuuu foshek ?:>
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Boshi » 17/3/2012, 10:14

No tak, skopiować z neta , na prawdę tyle napisałeś, że jest czym się chwalić;]
Zastrzeżenia na PW.
Boshi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez rosiboj » 17/3/2012, 10:16

boshi znajdz skad to skopiowalem , bo ty nawet nie potrafisz skopiowac :)
rosiboj
Moderator

Postprzez carma » 17/3/2012, 13:45

Moja xj600 zawstydza pozostałe xj600 tymj ze po zimie bez problemu odpala . Nie sprawia żądnych problemów. jest symetryczna ma sylewtke osy i jest brudna.
motorynka- aprillia scarabeo --- Yamaha xj 600 ;)
carma
Świeżak

Postprzez kravec » 17/3/2012, 15:45

a w rs 250 dzwonienie dochodzi z kopajki która najzwyczajniej w świecie łapie z czasem pewien luz (wyrabia się)...

jeszcze powinnismy się lajkować...

Pytanie moje: czemu by taki temat miał służyć? W formie: a poczytam sobie ciekawostki? Poza tym nie ma osoby wszechwiedzącej, która mogła by oceniać czy dany wpis jest zgodny z prawdą czy nie. Kolejna rzecz to sprawa poglądów: na większość kwestii da się spojrzeć na wiele sposobów i to od naszych upodobań, doświadczeń itd. zależy jak to widzimy.
kravec
Administrator

Następna strona

Powrót do Smietnik

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê