Mój pierwszy rumak - Romet K 125
• Strona 1 z 1
Mój pierwszy rumak - Romet K 125
Witajcie bracia. Zakładam ów temat, ponieważ chciałbym zasięgnąć opinii bardziej doświadczonych wyjadaczy, którzy już mają za soba miliardy kilometrów przejechanych po całej wsi w celu gromadzenia znaczków zlotowych. A więc moje pytanie brzmi:
Czy ów piekny motocykl
http://moto.allegro.pl/romet-k-125-kask ... 95377.html
będzie nadawał się dla początkującego ? W przyszłości chciałbym stać się jednym z Was, Bracia motonici, stad moje pytanie, boję się iż ogromna moc ów rumaka nie pozwoli mi dożyć tych cudownych chwil z wami w namiocie podczas przepięknych zlotów. Czy da się zamocować frędzelki, jeżeli tak to czy długość 350cm wsytarczy ? Czy kufry mają być z przodu czy też z styłu motocykla ?
Z góry dziękuję za Wasze wszystkie odpowiedzi, lewa w górę Bracia ! Płynie w Nas benzyna i płynąć będzie już zawsze.
Czy ów piekny motocykl
http://moto.allegro.pl/romet-k-125-kask ... 95377.html
będzie nadawał się dla początkującego ? W przyszłości chciałbym stać się jednym z Was, Bracia motonici, stad moje pytanie, boję się iż ogromna moc ów rumaka nie pozwoli mi dożyć tych cudownych chwil z wami w namiocie podczas przepięknych zlotów. Czy da się zamocować frędzelki, jeżeli tak to czy długość 350cm wsytarczy ? Czy kufry mają być z przodu czy też z styłu motocykla ?
Z góry dziękuję za Wasze wszystkie odpowiedzi, lewa w górę Bracia ! Płynie w Nas benzyna i płynąć będzie już zawsze.
- Szafa
- VIP Åšcigacz.pl
Uwazam, ze jesli bedziesz jezdzil z pokora to ogarniesz ten sprzet. Polecam wypelnic kufry woda aby latwiej sie skrecalo.
Polecam rowniez maly zestaw tunera:
http://www.romet125.pl/forum/viewthread ... ad_id=1691
Polecam rowniez maly zestaw tunera:
http://www.romet125.pl/forum/viewthread ... ad_id=1691
-
rossavu - Stały bywalec
Kufry nalezy zakladac TYLKO i WYLACZNIE z przodu pojazdu.
Obawiam sie ze takie fredzelki to sobie mozesz w d**e wlozyc - bedziesz mial swietny ogon. Jak chcesz fredzlowac na powaznie, to zastanow sie nad fredzlami dlugosci 351 cm.
Co wiecej - taki motocykl jest zbyt mocny jak na pierwszy, drugi, czy jedendziesiąty sprzęt. No chyba, że nakleisz naklejki anty-mocy - różowego kubusia puchatka czy wujka samo zuo.
Na wsi zrobisz mega szpan. Wszystkie blachary z warsztatu U Wujka Jaśka Za Płotem są twoje.
Powodzenia!
LWO (Lewa W Odbyt)
Obawiam sie ze takie fredzelki to sobie mozesz w d**e wlozyc - bedziesz mial swietny ogon. Jak chcesz fredzlowac na powaznie, to zastanow sie nad fredzlami dlugosci 351 cm.
Co wiecej - taki motocykl jest zbyt mocny jak na pierwszy, drugi, czy jedendziesiąty sprzęt. No chyba, że nakleisz naklejki anty-mocy - różowego kubusia puchatka czy wujka samo zuo.
Na wsi zrobisz mega szpan. Wszystkie blachary z warsztatu U Wujka Jaśka Za Płotem są twoje.
Powodzenia!
LWO (Lewa W Odbyt)
- froger
- Świeżak
Witaj Bracie. Czy wiesz może jak założyć LPG do takiego rumaka ? Czy to prawda, że zakładając nowe klocki hamulcowe, przed założeniem muszą leżeć 3 dni w zamrażarce ?
Śmierć, kutazzz i zniszczenie. Jakie życie taki rap.
- Szafa
- VIP Åšcigacz.pl
Szafa napisał(a):Witaj Bracie. Czy wiesz może jak założyć LPG do takiego rumaka ? Czy to prawda, że zakładając nowe klocki hamulcowe, przed założeniem muszą leżeć 3 dni w zamrażarce ?
Polecam zapytac o to Czestera, ma wieloletnie doswiadczenie w tuningu Rometow. Od siebie dodam, ze klocki powinno sie smarowac wazelina oraz lekko podciac linke hamulcowa w celu szybszej reakcji na nacisk.
LEWA W GORE
-
rossavu - Stały bywalec
Ponieważ tarcze współpracując z klockami generują opór, także przy normalnej jeździe, polecam wyrzucić tego typu osprzęt, a dobrz wymrożone klocki kleić dżemorem do podeszwy - taki patent bez klocków i dżermora działał na rowerze, więc dodając dżemor, można skutecznie wyhamować nawet jumbo-jeta.
- froger
- Świeżak
Witaj bracie!
Gratuluję wyboru pierwszego rumaka! K125 to na prawdę zacny sprzęt. Z tą mocą to koledzy wyżej lekko przesadzają bo mając olej w głowie i szacunek do manetki da się go ogarnąć w jeden sezon. Moc to dopiero zaczyna się w modelu Z150 ale to już motocykl dla bardziej doświadczonych członków naszej motocyklowej braci.
Jeśli chodzi o klocki to polecam przeczytać jeden z moich artykułów na portalu poświęconym właśnie tej marce, a konkretnie ten:
http://terror.npx.pl/news.php?readmore=6
Co prawda tyczy się on modelu Z150 ale te same patenty można z powodzeniem zastosować w K125 i cieszyć się z jazdy.
Niech moc będzie z Tobą!
Gratuluję wyboru pierwszego rumaka! K125 to na prawdę zacny sprzęt. Z tą mocą to koledzy wyżej lekko przesadzają bo mając olej w głowie i szacunek do manetki da się go ogarnąć w jeden sezon. Moc to dopiero zaczyna się w modelu Z150 ale to już motocykl dla bardziej doświadczonych członków naszej motocyklowej braci.
Jeśli chodzi o klocki to polecam przeczytać jeden z moich artykułów na portalu poświęconym właśnie tej marce, a konkretnie ten:
http://terror.npx.pl/news.php?readmore=6
Co prawda tyczy się on modelu Z150 ale te same patenty można z powodzeniem zastosować w K125 i cieszyć się z jazdy.
Niech moc będzie z Tobą!
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
Jak czytam takie bzdury z klockami to mnie szlag trafia. W jakiej lodowce? Kazdy wie ze klocki smaruje sie olejem zeby tak szybko sie nie zuzywaly...
Jak chcesz LPG to musisz dwie dziury w gazniku nawiercic zeby sie gazem podlaczyc...
http://www.youtube.com/watch?v=upxNTlE0kOQ
Jak chcesz LPG to musisz dwie dziury w gazniku nawiercic zeby sie gazem podlaczyc...
http://www.youtube.com/watch?v=upxNTlE0kOQ
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
Ja osobiście uważam że takiego potwora możesz nie ogarnąć... nawet po przesiadce z R1 to może być problem, ja sie nigdy nie odważyłbym bo i tak wykorzystywałbym tylko jakies 10% jego mocy..
A co do klocków to trzeba je trzymać w zamrażarce minimum tydzień a pożniej jak ktoś wspomniał nasmarować wazeliną:)
A do pompy hamulcowej nalać troche oleju silnikowego żeby było lepsze smarowanie:)
pozdrawiam
A co do klocków to trzeba je trzymać w zamrażarce minimum tydzień a pożniej jak ktoś wspomniał nasmarować wazeliną:)
A do pompy hamulcowej nalać troche oleju silnikowego żeby było lepsze smarowanie:)
pozdrawiam
- rider11
- Świeżak
nie nie nie!Musisz podlaczyc przewod paliwowy w dupke a wczesniej namietnie spozywac fasolke. Problemy gastryczne gwartanuja gwaltowny przyrost mocy na tylnym kole a tym samy zerwanie tracki i efektowne powerslajdy rodem z PowerPointa.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Drodzy Bracia Motonici. Na wstępie chciałbym Wam serdecznie podziękować za te jakże pozyteczne rady, dzięki Wam jestem coraz bliżej kupna mojego wymarzonego rumaka !
Drogi Czesterze, widzę, że masz doświadczenie jak mało kto, fajnie, że są na tym świecie tak pomocni ludzie jak TY, zakochani w motocyklach.
Drodzy koledzy, w poniedziałek o 15 będę szczęśliwym posiadaczem tej jakże przepięknej maszyny. Na razie będę na niej jeździł bez odpalania silnika, żeby nauczyć się podstawowych zachowań na drodze. Jak myślicie ile mi to zajmie ?
Z motocyklowym pozdrowieniem, lewa w górę, szerokości na drogach i jak najwięcej znaczków !
Mateusz.
Drogi Czesterze, widzę, że masz doświadczenie jak mało kto, fajnie, że są na tym świecie tak pomocni ludzie jak TY, zakochani w motocyklach.
Drodzy koledzy, w poniedziałek o 15 będę szczęśliwym posiadaczem tej jakże przepięknej maszyny. Na razie będę na niej jeździł bez odpalania silnika, żeby nauczyć się podstawowych zachowań na drodze. Jak myślicie ile mi to zajmie ?
Z motocyklowym pozdrowieniem, lewa w górę, szerokości na drogach i jak najwięcej znaczków !
Mateusz.
Śmierć, kutazzz i zniszczenie. Jakie życie taki rap.
- Szafa
- VIP Åšcigacz.pl
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
K 125 moje marzenie, wczoraj jakiś koleś na winklu mnie pocisnął, myślałem, że na prostej go dogonie bo mam większą pojemność... jasne, odkręcił, postawił na gume i tyle go widziałem. Szafa, pamiętaj o ubiorze bo na K 125 łatwo o szlifa, kamizelka odblaskowa to podstawa, przy prędkościach osiąganych przez owy bolid ciężko go zauważyć, szczególnie w jego srebrnych barwach zlewa się z asfaltem. Lewa w górę!
Honda CB 500 ----> Honda NX 650
-
motoftw - Stały bywalec
zapomnieliście dodać ze podczas odpalania tego rometa trzeba trzymać palec w dupie żeby byla lepsza mieszanka..
ja tez kiedys jade dwie paki po drodze a tu mnie romet na jednym kole wyprzedza.. ale sie wystraszylem..
Też uwazam ze powinienes zaczac od jakiejs 500 a nie od takiego szatana..
pamietaj o kasku tiger(sport) i dobrych sliderach na kolana żebyś mógł lepiej brać erłany i hajabusy na szybkich zakrętach:)
ja tez kiedys jade dwie paki po drodze a tu mnie romet na jednym kole wyprzedza.. ale sie wystraszylem..
Też uwazam ze powinienes zaczac od jakiejs 500 a nie od takiego szatana..
pamietaj o kasku tiger(sport) i dobrych sliderach na kolana żebyś mógł lepiej brać erłany i hajabusy na szybkich zakrętach:)
- rider11
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości