Trudne sprawy [+18]
melvin napisał(a):senekkorzenna napisał(a):
A może ktoś by polecił jakąś dobrą ale naprawdę dobra książkę![]()
Walek niedawno juz polecał naszą ulubioną, "Mein kampf"
Znajomy ze śląska ma gdzieś w domu chyba nawet jedno z pierwszych wydań. Swoją drogą to w młynie jeszcze poniemieckich worków używa ze swastykami...
-
Angler - Bywalec
Pytanie z innej beczki: Wie ktoś jak wygląda sprowadzenie moto z Australii? Tzn. jakie opłaty itp. (nie licząc transportu, chociaż fajnie byłoby wiedzieć za ile można bezpiecznie go przetransportować). Pytam, bo od dawna marzę o pewnym motocyklu, egzotycznym. Może sobie kiedyś sprawię, ale zanim zacznę oszczędzać na niego to chciałbym wiedzieć ile muszę dołożyć. No i o ile dobrze myślę to tam jeździ się z lewej strony więc jak to wygląda? Szczególnie, że jest to motocykl do którego nie dostanę "prawych" lamp.
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
-
MarSen - Moderator
Na pewno tlumaczenie dokumentow. Cło Ci dowala na bank, nie wiem ile teraz to jest procentowo, ale sporo bedzie cie kosztowac wzgledem ceny motocykla. Kontener z USA kosztuje w granicach 1000-1500 $, z australii nie wiem, musisz poczytac.
-
Krmtzzz - VIP Ścigacz.pl
CzesterTX napisał(a):Widzę, że nie tylko dla mnie Grey kojarzy się wyłącznie z Sashą
Pewnie powiecie mi jak wszyscy inni. Że jakby mnie obsłużyła (grzecznie mówiąc) to bym zmienił zdanie.
Ale ona mi się nie podoba i do reki bym jej nie dał. Liże kible.
Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator
MarSen napisał(a):od dawna marzę o pewnym motocyklu, egzotycznym.
ZX2R? CBR250RR? Chętnie bym się którymś zaopiekował, kręcenie do 20kRPM musi być na prawdę kosmiczną zabawą, a sam dźwięk tych silników jest po prostu świetny

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
CBR 250RR
z tym, że jakbym sobie już taką sprawił to nigdy bym jej nie sprzedał. No i łapie się na A2
myślałem też nad małym Hornetem, bo w Polsce niedawno widziałem na olx.pl czerwonego, oryginalne malowanie, kierunkowskazy i to najrzadsze malowanie w sumie, czerwone (nie mylić z większymi braćmi) za 6500zł tylko nie miałem pieniędzy. Nadal nie mam, ale mam jeszcze ponad rok czasu na uzbieranie.
Glenroy o takich cudach mówisz?
http://olx.pl/oferta/kawasaki-zzr-250-n ... fb0dcb8db8
http://olx.pl/oferta/kawasaki-ninja-zxr ... 1fefe1db44
PS. Jak znacie jakieś inne szalone 250 w 4 garach to piszcie. Ja znam Fazer 250, GSXR 250, CBR 250RR, Hornet 250, ZXR 250, ZZR 250 (tutaj chyba 2 gary). Może jeszcze jakieś znam, ale zapomniałem.

Glenroy o takich cudach mówisz?
http://olx.pl/oferta/kawasaki-zzr-250-n ... fb0dcb8db8
http://olx.pl/oferta/kawasaki-ninja-zxr ... 1fefe1db44

PS. Jak znacie jakieś inne szalone 250 w 4 garach to piszcie. Ja znam Fazer 250, GSXR 250, CBR 250RR, Hornet 250, ZXR 250, ZZR 250 (tutaj chyba 2 gary). Może jeszcze jakieś znam, ale zapomniałem.
-
MarSen - Moderator
Szkoda tylko, że tych motocykli jest w Europie jak na lekarstwo
np. taki Hornet był produkowany chyba do 2003 roku! A w Europie ze względu na normy spalania (tak mi się wydaje) - nigdy nie sprzedawany :/ No i może też ze względu na to, że kto by kupował 250 jak wtedy można było od razu na 600 wsiadać.

-
MarSen - Moderator