DŁUGI WEEKNED MAJOWY ALPY+CZARNOGÓRA
• Strona 1 z 1
DŁUGI WEEKNED MAJOWY ALPY+CZARNOGÓRA
Witam.
Planuje wyjazd na "długi weekend majowy"
Trasa przebiega przez SłowacjE, Austrie tam przejazd alpejskimi ścieżkami
tzw Grossglockner hight alpine road ( duzo filmików na you tube) następnie przez Slowenie, Chorwacje oczywiście wybrzeżem do Czarnogóry. Termin od 28.04.2012 do do 6.05.2012 Ze wstepnych kalkulajcji koszt benzyny + winiety to około 1200 zł.Więcej info udziele na priv
Jeżeli ktoś chce się dołączyć proszę pisać ....
Planuje wyjazd na "długi weekend majowy"
Trasa przebiega przez SłowacjE, Austrie tam przejazd alpejskimi ścieżkami
tzw Grossglockner hight alpine road ( duzo filmików na you tube) następnie przez Slowenie, Chorwacje oczywiście wybrzeżem do Czarnogóry. Termin od 28.04.2012 do do 6.05.2012 Ze wstepnych kalkulajcji koszt benzyny + winiety to około 1200 zł.Więcej info udziele na priv
Jeżeli ktoś chce się dołączyć proszę pisać ....
Ostatnio edytowano 23/1/2012, 00:28 przez gumul, łącznie edytowano 1 raz
- gumul
- Świeżak
Generalnie planowalem podobna trase na wiosne, z tym ze powrot przez Italie, takze mozemy sie zgadac jak cos.
Pozatym chyba nie wziales w tych kosztach pod uwage kosztow winiet na autobany oraz roznicy cen paliw miedzy naszym krajem a zagranicznymi stacjami(w szczegolnosci Austria i Chorwacja)
Pozatym chyba nie wziales w tych kosztach pod uwage kosztow winiet na autobany oraz roznicy cen paliw miedzy naszym krajem a zagranicznymi stacjami(w szczegolnosci Austria i Chorwacja)

- marcinpsk
- Świeżak
długi weekend majowy
Sorry wkradł się mały bład
1200 zł koszt benzyny, winiet, +wjazd na grossglokner i nocleg w Aplpach, jeżeli chodzi o noclego to mam już załatwione lokum w Czarnogórze mieszkanie 6 osobowe wychodzi na osobę 300 zł. Jeżeli chodzi o powrót planuje przez Serbie, Węgry i Słowację. Kilometrowo wychodzi to ok 3300 km wiec każdy może sobie przeliczyć ile jego cykl będzie potrzebował paliwa. Ja liczyłem średnio 6,50 zł za litr. Przy czym koszty są dużo mniejsze w Słoweni i Czarnogórze.
1200 zł koszt benzyny, winiet, +wjazd na grossglokner i nocleg w Aplpach, jeżeli chodzi o noclego to mam już załatwione lokum w Czarnogórze mieszkanie 6 osobowe wychodzi na osobę 300 zł. Jeżeli chodzi o powrót planuje przez Serbie, Węgry i Słowację. Kilometrowo wychodzi to ok 3300 km wiec każdy może sobie przeliczyć ile jego cykl będzie potrzebował paliwa. Ja liczyłem średnio 6,50 zł za litr. Przy czym koszty są dużo mniejsze w Słoweni i Czarnogórze.
- gumul
- Świeżak
Witam. Mam przede wszystkim pytanie jakim sprzętem jedziesz/jedziecie?? Jaki masz dokładniejszy plan na wycieczkę, jak wygląda sytuacja z noclegami oraz z wyżywieniem?? Pzdr.
Odważni nie żyją wiecznie, ale ostrożni nie żyją wcale...
- fairplayo
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Turystyka motocyklowa