Zobacz wątek - DŁUGI WEEKNED MAJOWY ALPY+CZARNOGÓRA
NAS Analytics TAG

DŁUGI WEEKNED MAJOWY ALPY+CZARNOGÓRA

Gdzie warto wybrać się na motocyklu. Którędy? Jakie drogi wybierać, jakie omijać. Co zabrać ze sobą, a co nie przyda się na pewno.
_________

DŁUGI WEEKNED MAJOWY ALPY+CZARNOGÓRA

Postprzez gumul » 22/1/2012, 14:44

Witam.

Planuje wyjazd na "długi weekend majowy"

Trasa przebiega przez SłowacjE, Austrie tam przejazd alpejskimi ścieżkami
tzw Grossglockner hight alpine road ( duzo filmików na you tube) następnie przez Slowenie, Chorwacje oczywiście wybrzeżem do Czarnogóry. Termin od 28.04.2012 do do 6.05.2012 Ze wstepnych kalkulajcji koszt benzyny + winiety to około 1200 zł.Więcej info udziele na priv
Jeżeli ktoś chce się dołączyć proszę pisać ....
Ostatnio edytowano 23/1/2012, 00:28 przez gumul, łącznie edytowano 1 raz
gumul
Świeżak

Postprzez marcinpsk » 22/1/2012, 15:14

Generalnie planowalem podobna trase na wiosne, z tym ze powrot przez Italie, takze mozemy sie zgadac jak cos.
Pozatym chyba nie wziales w tych kosztach pod uwage kosztow winiet na autobany oraz roznicy cen paliw miedzy naszym krajem a zagranicznymi stacjami(w szczegolnosci Austria i Chorwacja) ;-)
marcinpsk
Świeżak

długi weekend majowy

Postprzez gumul » 22/1/2012, 15:42

Sorry wkradł się mały bład
1200 zł koszt benzyny, winiet, +wjazd na grossglokner i nocleg w Aplpach, jeżeli chodzi o noclego to mam już załatwione lokum w Czarnogórze mieszkanie 6 osobowe wychodzi na osobę 300 zł. Jeżeli chodzi o powrót planuje przez Serbie, Węgry i Słowację. Kilometrowo wychodzi to ok 3300 km wiec każdy może sobie przeliczyć ile jego cykl będzie potrzebował paliwa. Ja liczyłem średnio 6,50 zł za litr. Przy czym koszty są dużo mniejsze w Słoweni i Czarnogórze.
gumul
Świeżak

Postprzez fairplayo » 24/1/2012, 23:50

Witam. Mam przede wszystkim pytanie jakim sprzętem jedziesz/jedziecie?? Jaki masz dokładniejszy plan na wycieczkę, jak wygląda sytuacja z noclegami oraz z wyżywieniem?? Pzdr.
Odważni nie żyją wiecznie, ale ostrożni nie żyją wcale...
fairplayo
Świeżak

Powrót do Turystyka motocyklowa