O czym należy pamiętać jadąc w długą podróż...
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Evil - umiesz czytać ze zrozumieniem? Cimathel pytał sie o koszty kufra i sakw. Co mialem mu odpisac?
Sprzedam Suzuki Bandit 600S 2003
-
mlody-pawel - Świeżak
evil napisał(a):mlody-pawel napisał(a):Kufer centralny wraz ze stelażem kupilem w sklep.scigacz.pl (najniższe ceny)
DUPOLIZ
w podróży należy pamiętać TYLKO o jednym: portfelu z plastikami i drobnych na kibel...
chyba takie rady to jedne z cenniejszych. czesto jest tak ze zapakowalo sie doslownie wszystko, a po 100 kilometrach od granicy stajesz na stacji i holender zapomniales o 50 centach na kibel. dramat

-
harry89 - Bywalec
nikomu nie lize dupy
porównaj sobie ceny i akurat na ścigaczu akcesoria givi są najtańsze - przynajmniej byly jak szukalem kufra dla siebie. poza tym robicie offtopic 

-
mlody-pawel - Świeżak
mlody-pawel napisał(a):nikomu nie lize ****porównaj sobie ceny i akurat na ścigaczu akcesoria givi są najtańsze - przynajmniej byly jak szukalem kufra dla siebie. poza tym robicie offtopic
Ale tu chodzi o inną rzecz mianowicie że Evil ma zawsze racje

YAMAHA YZF R6 2003r.
- Pomian
- VIP Ścigacz.pl
ja planuję na 2008 polska - karellia - finlandia - szwecja - polska ..
mam zamiar zabrać :
kasa - plastik + rezerwa casch
bielizna - coś co wieczorem piorę rano wysycha i naprzód.
smarowidła
narzędzia PODSTAWOWE.
ładowarka do komórki na korbę
wszystko : !
spać w motelach, żreć gdzie kolwiek- dokupować co potrzebne po drodze.
żadne sakwy plecaki kluczyki termosiki ręczniczki mydełka perfumiki ...pier***..
poprostu SPARTAaaaaa... - 14 dni zdala od żony / domu / pracy / polski
a ... i przede wszystkim lecę sam ...
myślę że po tym doświadczeniu napiszę czego mi brakowało
mam zamiar zabrać :
kasa - plastik + rezerwa casch
bielizna - coś co wieczorem piorę rano wysycha i naprzód.
smarowidła
narzędzia PODSTAWOWE.
ładowarka do komórki na korbę
wszystko : !
spać w motelach, żreć gdzie kolwiek- dokupować co potrzebne po drodze.
żadne sakwy plecaki kluczyki termosiki ręczniczki mydełka perfumiki ...pier***..
poprostu SPARTAaaaaa... - 14 dni zdala od żony / domu / pracy / polski
a ... i przede wszystkim lecę sam ...
myślę że po tym doświadczeniu napiszę czego mi brakowało

-
cezare - VIP Ścigacz.pl
Odnawiając temat. Jaka jest znosna liczba kilometrow / czas przejechany w ciagu jednego dnia? Tak zeby potem sztywnego Cie nie sciagali. Wiadomo, ze to zalezy kto jedzie itp., ale nigdy wczesniej w dluzsza trase nie wyruszalem, a przydalaby mi sie taka wiadomosc.
RR4L
-
Kojot_RR - Świeżak
To zależy od wielu czynników- motocykl i pozycja na nim, kask (jeżeli jest głosny to od szumu juz masz dość a o spadku koncentracji nie wspomne). Gdzieś czytalem ze to nie dystans jest problemem tylko czas.
EDIT:
Tzn lepiej jest jechac szybciej a krócej - pokonujemy ten sam dystans w krótszym czasie a pod koniec podrozy jestemy mniej zmęczeni przez co cała trasa jest nieco bezpieczniejsza. Mysle ze przebiegi rzędu 800km na motocyklu sportowo turystycznym nie są problemem. Na typowym turystyku bez problemów można łyknąć ponad 1000 na raz.
EDIT:
Tzn lepiej jest jechac szybciej a krócej - pokonujemy ten sam dystans w krótszym czasie a pod koniec podrozy jestemy mniej zmęczeni przez co cała trasa jest nieco bezpieczniejsza. Mysle ze przebiegi rzędu 800km na motocyklu sportowo turystycznym nie są problemem. Na typowym turystyku bez problemów można łyknąć ponad 1000 na raz.
-
mlody-pawel - Świeżak
Kojot_RR napisał(a):Odnawiając temat. Jaka jest znosna liczba kilometrow / czas przejechany w ciagu jednego dnia? Tak zeby potem sztywnego Cie nie sciagali. Wiadomo, ze to zalezy kto jedzie itp., ale nigdy wczesniej w dluzsza trase nie wyruszalem, a przydalaby mi sie taka wiadomosc.
witam ja mam kawe er-5 troche ponad standardowo wyposarzona , smigam nia turystycznie po niemczech i do polski w rodzinne strony okolice elku , gdy lece tam i nic nie zwiedzam po drodze (1350km) potrafie lyknac to na raz przy dobrej pogodzie ale sek w tym ze co jakes 200-250km musze tankowac wiec wtedy robie krodke postoje (rozprostowac kosci, troche gimnastyki, zjesc cos no i oczywiscie zalac sieke), durza szyba tez pomaga no i motocykl tez wygodny, gdy jestem z pelnym ekfipunkem to plyie po drodze. jedni mowia ze to wada bo czasem dobijaja frontowe amory ale tylko wtedy gdy sie ostrzej lata, mi tam pasuje. pozdrawiam wszystkich no i pisze sie na ta wyprawe
- BODZIAK
- Świeżak
Ile najwięcej zrobiliście za jednym zamachem? Doswiadczenia w turystyce motocyklowej właściwie niwiele tak wczesniej pisze.
-
G. Janicki - Świeżak
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Turystyka motocyklowa