Podróż wakacyjna za 3000zł
			 • Strona 1 z 1

Podróż wakacyjna za 3000zł
Wielu z Was drodzy koledzy przed każdymi wakacjami zadaje sobie pytanie, gdzie wybrać się na wakacyjną podróż. Ja natomiast chciałbym zaplanować jak najszybciej podróż w przyszłym roku. Planuję wybrać się gdzieś w 2 osoby na motocyklu. Czas podróży to pewnie do 7 dni. Mam do wydania na całość 3000zł. Chciałbym wybrać się oczywiście poza granice naszego kraju. Kręcą mnie kierunki Węgry - Chorwacja. Może ktoś z Was poleciłby coś konkretnego? Gdzie Wy wybralibyście się motocyklem za 3000zł?

- luqa90
- Świeżak
Ostatnio byłem u znajomego - pokazywał mi zdjęcia i opowiadał o wyjeździe na chorwacje na motocyklu. Był z dziewczyną namiotem i v strom 650  mówi, że wyszło od głowy po 1200 zł wyjazd na ok 10 dni.
 mówi, że wyszło od głowy po 1200 zł wyjazd na ok 10 dni. 
A co do pytania gdzie wybralibyście się motocyklem za 3000 zł hm... na tą chwilkę dołożyłbym te 3 tys do kupna motocykla bo +- tyle mi właśnie brakuje A tak serio, jeśli miałbym sprawny motocykl, poważnie bym sie zastanawiał nad chorwacją, węgry ok jeśli chodzi o 1-2 dni w trakcie podróży, jednak na cel podróży jak dla mnie się nie nadaje, bo to za blisko. Oczywiście przed podróżą przestudiowałbym wszystko o chorwacji jak i o krajach przez które bym przejeżdzał. drogach, ewentualnych opłatach za nie, o stosunku policjantów do motocyklistów itp itd.
 A tak serio, jeśli miałbym sprawny motocykl, poważnie bym sie zastanawiał nad chorwacją, węgry ok jeśli chodzi o 1-2 dni w trakcie podróży, jednak na cel podróży jak dla mnie się nie nadaje, bo to za blisko. Oczywiście przed podróżą przestudiowałbym wszystko o chorwacji jak i o krajach przez które bym przejeżdzał. drogach, ewentualnych opłatach za nie, o stosunku policjantów do motocyklistów itp itd.

A co do pytania gdzie wybralibyście się motocyklem za 3000 zł hm... na tą chwilkę dołożyłbym te 3 tys do kupna motocykla bo +- tyle mi właśnie brakuje
 A tak serio, jeśli miałbym sprawny motocykl, poważnie bym sie zastanawiał nad chorwacją, węgry ok jeśli chodzi o 1-2 dni w trakcie podróży, jednak na cel podróży jak dla mnie się nie nadaje, bo to za blisko. Oczywiście przed podróżą przestudiowałbym wszystko o chorwacji jak i o krajach przez które bym przejeżdzał. drogach, ewentualnych opłatach za nie, o stosunku policjantów do motocyklistów itp itd.
 A tak serio, jeśli miałbym sprawny motocykl, poważnie bym sie zastanawiał nad chorwacją, węgry ok jeśli chodzi o 1-2 dni w trakcie podróży, jednak na cel podróży jak dla mnie się nie nadaje, bo to za blisko. Oczywiście przed podróżą przestudiowałbym wszystko o chorwacji jak i o krajach przez które bym przejeżdzał. drogach, ewentualnych opłatach za nie, o stosunku policjantów do motocyklistów itp itd.- 

adam_89
- Stały bywalec
Budżet 3k - ani mały, ani duży.
Jak na wyjazd pod namiot (kempingi + ew. spanie na dziko lub odwrotnie spanie na dziko + ew. kempingi) to na 7 dni to "kupa" forsy.
Jak na wyjazd "hotelowy" + jedzenie w knajpach, szczególnie w eurolandzie to to nie jest wiele kasy.
Mając 7 dni na wyjazd nie planowałbym dalekiej podróży, skupiłbym się na najbliższym ciekawym i atrakcyjnym dla Ciebie kraju i tam szukał atrakcji (no chyba, że główną atrakcją miałaby być sama jazda od wschodu do zachodu słońca).
Przez tydzień nie znudzą się Tobie Czechy - to tania wersja, Rumunia czy Bałkany (te bliższe). Węgry też mają atrakcji na w sumie 5 dni, bo dwa musisz liczyć na dojazd z PL i powrót. Słowacja jest obecnie droga, a już nieproporcjonalna jest jakość usług do ich ceny. Niemcy/Austria też OK, ba nawet na Krym i do Włoch dałbyś radę dojechać i coś pozwiedzać 
TrochÄ™ opcji jest 
Ja bym unikał tylko jakiejś szalonej objazdówki.

Jak na wyjazd pod namiot (kempingi + ew. spanie na dziko lub odwrotnie spanie na dziko + ew. kempingi) to na 7 dni to "kupa" forsy.
Jak na wyjazd "hotelowy" + jedzenie w knajpach, szczególnie w eurolandzie to to nie jest wiele kasy.
Mając 7 dni na wyjazd nie planowałbym dalekiej podróży, skupiłbym się na najbliższym ciekawym i atrakcyjnym dla Ciebie kraju i tam szukał atrakcji (no chyba, że główną atrakcją miałaby być sama jazda od wschodu do zachodu słońca).
Przez tydzień nie znudzą się Tobie Czechy - to tania wersja, Rumunia czy Bałkany (te bliższe). Węgry też mają atrakcji na w sumie 5 dni, bo dwa musisz liczyć na dojazd z PL i powrót. Słowacja jest obecnie droga, a już nieproporcjonalna jest jakość usług do ich ceny. Niemcy/Austria też OK, ba nawet na Krym i do Włoch dałbyś radę dojechać i coś pozwiedzać

TrochÄ™ opcji jest

Ja bym unikał tylko jakiejś szalonej objazdówki.
- klanger
- Świeżak
za 3 tysiaczki jesli nie celujesz w jakieś fajerwerki powinno spokojnie wystarczyć. W Chorwacji spodoba Ci sie na pewno (pamietaj o Jez. Plitwickich), Węgry faktycznie najlepiej przelotem, z ciekawych rzeczy polecam Budapeszt, Balaton, Tokay, Rumunia jest fantastyczna, omijaj jednak wybrzeże bo jest brudne. O wiele czyściej jest w Bułgarii niestety też troche drożej. Może po przeczytaniu moich relacji zdecydujesz sie na konkretny wypad, zapraszam więc na moją stronke o podróżach http://www.mrzysty.pl
				moja stronka podróżnicza http://www.mrzysty.pl
			- mrzysty
- Świeżak
Czesc!
A co myslisz o Włochach? w przyszlym sezonie mam sie tam zamiar wybrac. Opcja z namiotem, wiec z tych 3 tys zostanie jeszcze troche forsy. Jeszcze nie planowalem trasy i miejsca docelowego (Wszystkim zajme sie w zime) jednak jestem otwarty na propozycje. Mialem ten temat napisac przed wyjazdem (chociaz pewnie i tak go powtorze )
 ) 
jak cos to podaje gg: 1062029

A co myslisz o Włochach? w przyszlym sezonie mam sie tam zamiar wybrac. Opcja z namiotem, wiec z tych 3 tys zostanie jeszcze troche forsy. Jeszcze nie planowalem trasy i miejsca docelowego (Wszystkim zajme sie w zime) jednak jestem otwarty na propozycje. Mialem ten temat napisac przed wyjazdem (chociaz pewnie i tak go powtorze
 )
 ) 
jak cos to podaje gg: 1062029
- Groh007
- Świeżak
Do Chorwacji jest na tyle blisko, ze nie bedzie żadnym większym wyzwaniem dolecieć w 2 dni, a dla naprawde wytrwałych nawet dzień wystarczy. Z w-wy do Rijeki jest ok 1400 km, mozesz podzielic na 2 i nocleg wypadnie Ci na Balatonem. Ja spałem w Siofoku i kwatera za 40-50 pln jest do wygarniecia bez dłuzszego szukania.Warto posiedzieć na plaży w Rijece dzień llub dwa i potem wybrać sie nad J. Plitwickie i dalej do Dubrownika, aby w drodze powrotnej śmignąć przez Bosnie, Czarnogórę, a nawet Rumunię.
				moja stronka podróżnicza http://www.mrzysty.pl
			- mrzysty
- Świeżak
			 • Strona 1 z 1

Powrót do Turystyka motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość