Zobacz wÄ…tek - Propozycje zmian
NAS Analytics TAG

Propozycje zmian

VIP Åšcigacz.pl
_________

Propozycje zmian

Postprzez rosa » 23/8/2007, 09:33

Mam pare pomyslow w temacie zmian na forum. Moze ktos tez cos wymysli i dzieki naszym pomyslom forum stanie sie lepsze, moze ograniczy sie buractwo i poprawi kultura uzytkownikow?
Moje propozycje:

1 ukryć niektóre działy dla osob niezarejstrowanych ( szczegolnie hydepark, sa tam nasze zdjecia wiec niech nie beda widoczne dla niezarejstrowanych forumowiczow a takze dzieci neo z pozycji google. Troche prywatnosci nie zaszkodzi)
2 Wprowadzic system widocznych warningow. Np. 3 warningi i automatyczny ban. Moga byc one umieszczone pod avatarem. Pewnie ulatwi to tez prace modom, beda mieli szybsza weryfikacje forumowych idiotow.
3 wprowadzil bym tez wiekszy rygor dla spamerow i mlodych gniewnych (ostrzezenia za glupie odpowiedzi typu; tak, nie, ok, czy wstawianie emotionkow bez sesu)

Cos jeszcze mialem ale dostalem amnestii :lol: jak se przypomne pomysla to dopisze
www.rosamotorcycle.pl | | FZ600/XRV650/WR450
rosa
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez kravec » 23/8/2007, 09:37

popieram. Z tym ze z tymi warningami, nie bylbym az tak rygorystyczny. Owszem jezeli wystapia one w bardzo krotkim odstepie czasowym to ban, ale jezeli jest to uzytkownik od dluzszego czasu udzielajacy sie na forum i co jakis tam czas dostanie ostrzezenie to nie walilbym mu bana od razu.
kravec
Administrator

Postprzez mar111cin » 23/8/2007, 09:57

jednocześnie trzeba by było za coś ściągać warningi.

Jakby jakiś geniusz wymyślił jeszcze skrypt do forum robiący taki numer. piter pisze posta on go widzi i jest przekonany że jest na forum, natomiast cała reszta tego posta nie widzi, to też by było dobre, prawda? ; )
a jeszcze przydałby się nowy dział pt. śmietnik. tam by można było przenosić wszystkie posty młodych gniewnych szybka odpowiedź.

i chyba najważniejsze zmiana nazwy skuterów, na coś w stylu małe pojemności, albo motorowery, mniejsze motocykle, żeby wreszcie się odpimpali od zakładania codziennie 15 tematów o skuterach 80ccm w dziale motocykle.

można by jeszcze stworzyć forumowe dyby, jakby jakiś podpadł to by mógł pisać np tylko w śmietniku. albo skuterzysta namiętnie atakujacy pytaniami motocykle przestałby mieć do nich dostęp.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez gumis » 24/8/2007, 09:46

podpisuje sie pod propozycja marcina aby dzial Skutery jakos inaczej przemianowac bo gownarzeria nigdy sie nie nauczy i zawsze bedzie sadzic posty do Motocykli:/
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
gumis
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Beavis » 24/8/2007, 13:08

Także z podpisów do działu "Motocykle" powinien zniknąć napis "enduro", ponieważ "enduro" jest w "Offroadzie".

Co do systemu warningów jestem ZA! Można by zamiast trzech, to pięć ostrzeżeń i po zdobyciu tej zaszczytnej liczny osoba byłaby banowana - chociażby na jakiś czas. Najlepiej by było gdyby pojedyncze warningi mogli nadawać moderatorzy - to by oszczędziło prace Adminom.

Do tego można by uruchomić system nagradzania - coś dla przeciwwagi warningów. Ustawilibyśmy powiedzmy 10 różnych durnych nazw typu: "wymiatacz", "parówa" itd. Oczywiście od najmniejszej do największej i powiedzmy 10 pozytywnych "wynagrodzeń" od moderatora przenosiłoby do kolejnej "klasy/nazwy". Pozornie głupie, ale zauważcie, że w podobny sposób prosperują wszystkie portale web 2.0 takie chociażby jak YouTube czy MySpace.
Beavis
Moderator

Postprzez rosa » 24/8/2007, 13:30

Taaak a najwyższą ranga by była PIETER SZTUNTER!
rosa
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Yuurei » 24/8/2007, 13:40

Trza by przejść np. na IPB i wszystkie problemy by się rozwiązały a życie stało by się prostrze.
Your ability to brake is Your right to speed
Yuurei
Świeżak

Postprzez Bunny » 24/8/2007, 15:20

to co Beavis napisał tylko dodałbym coś takiego, że po zdobyciu np +5 pkt dopiero ma zawodnik dostęp do całego forum.
Czyli stopniowe wprowadzanie usera w świat forum. Jak będzie się buraczył to tylko w kilku działach, a nie wszędzie. Jak będzie grzeczny to szybko zaskoczy do 'elity' :)
Obrazek
Bunny
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Yuurei » 24/8/2007, 18:03

Wiecie... ja bym nie chciał być na forum gdzie jest podział na elitę, normalnych userów i debili. Nawet gdyby to było najzajebistsze forum na świecie. Albo wszyscy mają równy dostęp poza niektórymi działami (tak jak na przykład fanklub) albo nie mają dostępu wcale. Ostrzeżenia i bany (permy albo czasowe) jako narzędzia modów to trzymania porządku i wychowywania świeżaków a nie tworzenie podziałów na lepszych i gorszych. To nie tędy droga.
Yuurei
Świeżak

Postprzez Beavis » 24/8/2007, 19:46

A czy głosowanie na debilnej fotka.pl nie jest podziałem na lepszych i gorszych? Jest i dlatego jest tam tyle odwiedzających. Zresztą takie patenty sprawdzają się na wszystkich innych forach, choć co do blokowania działów przed nowymi użytkownikami to nie jestem przekonany - zwłaszcza, ze jest grono "czytających".

Chociaż może masz trochę racji, że taki podział nie byłby do końca fair - trzeba to przemyśleć. A może coś w rodzaju głosować przez innych użytkowników? Tak jak głosuje się na filmy. Oczywiście dostępne przy przekroczeniu jakiejś magicznej liczby postów. Hm... Sam nie wiem.

Przekonany jestem w 100% za to do systemu warningów - to na pewno się sprawdzi!
Beavis
Moderator

Postprzez Manhatan » 24/8/2007, 20:42

Jestem za tym, żeby wprowadzić widoczne warningi z podpisem za co dostał dane ostrzeżenie, po to aby dany użytkownik wiedział, co, jak, ile i za co. Po drugie, tak jak pisał Beavis, aby całe to przedsięwzięcie nie spadło na administratora, możliwość dawania ostrzeżeń była przekazana moderatorom, bo wiadomo na jednego administratora byłoby zdecydowanie więcej roboty, a wydaję mi się, że moderatorzy są już w miarę zaufaną częścią forum.

Tak jak piszecie, zgodzę się praktycznie w 100% ze wszystkim, ale, no właśnie ale... trochę z tym byłoby roboty, po co sobie aż tak utrudniać życie? Przedewszystkim nowym użytkownikom, nie dawałbym możliwości pisania w dziale Hydepark, no bo po co? Taki piter, no co on może pisać w Hydeparku oprócz jakichś durnych tematów. Wiadomo, każdy chce się coś dowiedzieć o mechanice, o motocyklach, o akcesoriach, ok, są do tego działy, ale Hydepark to dział rozrywkowy, w którym nie każdy musi pisać. Oczywiście, jeżeli jakaś osoba przyczynia się do rozwoju forum, aktywnie uczestniczy w jego życiu, w takim przypadku administrator, bądź moderatorowie takiej osobie udzielali tej możliwości jaką by było pisanie w w/w dziale.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
Manhatan
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Yuurei » 24/8/2007, 21:52

Proponuję się dowiedzieć na czym polega idea Hyde Parku.

Poza tym Beavis Twoja porównanie do fotki nie jest zbyt trafione. Trochę to jednak co innego.
Yuurei
Świeżak

Postprzez mar111cin » 24/8/2007, 22:17

faktycznie takie stopniowe odblokowywanie kolejnych działów forum jest bez sensu, bo np co mamy ukryć? mechanike, prawo czy technike jazdy?
Fakt faktem że hydepark z racji fotek można by faktycznie udostępnić tylko dla zalogowanych użytkowników. 5 punktowy system ostrzeżeń też mi się wydaje że byłby dobry.
Jedyne co by można było dodać w formie bardziej takiego bajeru to jakieś dopiski zależne od ilości postów, w sumie to większość internetowych forum tak ma.
A napewno trzeba zmienić nazwe działu Skutery.choćby nawet na "skutery&motorowery&125ccm"
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez gelo007 » 25/8/2007, 00:10

Ja bym proponował najpierw usunąć błąd, który nas już męczy parę miesięcy.
gelo007
Administrator

Postprzez siekson » 25/8/2007, 08:27

Jestem za:
1. Zmiana nazwy Skuterow
2. Warningi pod awatarem
3. Jak gelo pisal powyzej - zalatwienie problemu "nieotwierajacych sie stron".
siekson
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez gelo007 » 25/8/2007, 09:30

no i jeszcze ta nazwa >>> "fanklub" scigacz.pl :/ jak dla mnie to jakaÅ› taka infantylna.
gelo007
Administrator

Postprzez cichy » 25/8/2007, 09:53

TrochÄ™ pedalska, nie?
cichy
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez kravec » 25/8/2007, 10:04

no za ciekawa nie jest..... kojazy mi sie z 11'latkami zakladajacymi fankluby tokio hotel itp...
kravec
Administrator

Postprzez rosa » 25/8/2007, 11:11

to moze matkojebcy.scigacz.pl ???
rosa
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez siekson » 25/8/2007, 12:16

czepiacie sie. Nazwa dobra jak kazda inna
siekson
VIP Åšcigacz.pl

Następna strona

Powrót do VIP Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê