Offtop dla Vip'ów
to przyjezdni w sklepach mają tam nieźle przejebane
aż dziwne że kiedyś bez kravca pomocy udało mi się tam kupić kebaba, chociaż pani za ladą miała spore problemy ze zrozumieniem moich żądań w kwestii mieszania sosów w odpowiednich proporcjach 

DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
To chyba kupowałeś tam gdzie ja i skąd dostałeś pierwszego w Pabianicach kebaba
.
A co do gyaku cuki to proszę (oczywiście musiałem się pomylić i napisać cuki nie zuki- już zapominam powoli):
https://www.youtube.com/watch?v=XG68G6mpkUc

A co do gyaku cuki to proszę (oczywiście musiałem się pomylić i napisać cuki nie zuki- już zapominam powoli):
https://www.youtube.com/watch?v=XG68G6mpkUc
-
kravec - Administrator
miki hę? panie tam podobno nawet byłą baranina, ale kwestia doboru proporcji sosów proporcjonalnie do mojego samopoczucia jest bardzo istotna i nie można od tak sobie namieszać wszystkiego... to nie pizza to kebab! Polski Kebab, tylko takie jadam
Kravec nigdy ci nie zapomnę tego kebaba którego mi tak bezinteresownie przywiozłeś, jestem dozgonnie wdzięczny!

Kravec nigdy ci nie zapomnę tego kebaba którego mi tak bezinteresownie przywiozłeś, jestem dozgonnie wdzięczny!

-
melvin - PierwszyOkrutny
melvin napisał(a):miki hę? panie tam podobno nawet byłą baranina, ale kwestia doboru proporcji sosów proporcjonalnie do mojego samopoczucia jest bardzo istotna i nie można od tak sobie namieszać wszystkiego... to nie pizza to kebab! Polski Kebab, tylko takie jadam
A to jak barana to zwracam honor.
Kebab z kurczaka to profana

Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Ścigacz.pl
tyle że jak w baraninie jest 60%baraniny to już bardzo dobry wynik, reszta to mieszanka mięs...
lepszy motyw jest taki że często gęsto kurczak to nie kurczak tylko indyk
lepszy motyw jest taki że często gęsto kurczak to nie kurczak tylko indyk

-
melvin - PierwszyOkrutny
melvin napisał(a):http://forum.scigacz.pl/viewtopic.php?t=91424
miki1406 napisał(a):Uuu a co ci ktoś nabroił, że taką batalie wytaczasz??
Generalnie mój problem nie jest tak poważny. W komisie oszwabili mnie na ubezpieczenie Astry. Wcisnęli mi do ręki blankiet ważny przez 10 miesięcy od daty zakupu auta a jak chciałem przepisać polisę na siebie to w AXA stwierdzili, że komis wypowiedział umowę. I teraz podjąłem dyskusję na pewnym forum i chciałbym kogoś zlokalizować. Tylko, że niestety nie mam IP autora postu
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
Rozumiem, że AXA twierdzi, że poprzedni właściciel wypowiedział umowę i chce zwrotu niewykorzystanej składki?
Jak ktoś niby może wypowiedzieć umowę w trakcie jej trwania?
Żeby komis mógł sobie zwrócić składkę musiałby mieć podpisane przez CIEBIE wypowiedzenie/rezygnację z polisy OC.
Jak ktoś niby może wypowiedzieć umowę w trakcie jej trwania?
Żeby komis mógł sobie zwrócić składkę musiałby mieć podpisane przez CIEBIE wypowiedzenie/rezygnację z polisy OC.
-
Vergon - VIP Ścigacz.pl
Jesli komis zawarl umowe ubezpieczenia, to nie moze jej wypowiedziec. Umowe moze wypowiedziec tylko i wylacznie osoba ktora zakupila auto z waznym ubezpieczeniem i chce zmienic dajmy na to firme ubezpieczeniowa. Oni by mogli zazadac zwrotu skladki tylko i wylacznie gdyby zezlomowali auto. W pozostalych przypadkach osoba zawierajaca umowe moze ja wypowiedziec w okresie okreslonym przez ustawe (bodajze 2 tygodnie), ale tylko i wylacznie w przypadku zawarcia umowy przez telefon.
-
Krmtzzz - VIP Ścigacz.pl
Nie żądają zwrotu składki, musiałem po prostu wykupić nową polisę, podczas gdy mogłem bezpłatnie przepisać aktualną składkę/polisę. W AXA podali mi datę rozwiązania umowy oraz osobę która wypowiedziała umowę - pracownicę komisu. Sprawa pójdzie wyżej może sąd, może RPK. Nie chodzi o te 870zł które zapłaciłem, chodzi o prawo
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
Nie chodziło mi o to, że od Ciebie chcą zwrotu składki tylko, że poprzedni właściciel wypowiedział umowę i że to on żądał zwrotu składki.
Dziwny temat, bo tak jak napisałem jeżeli komis chciałby zwrócić sobie niewykorzystaną składkę to musieliby wystąpić o to do AXA i przedstawić im wypowiedzenie umowy podpisane przez Ciebie a z tego co rozumiem to żadnego wypowiedzenia OC nie podpisywałeś.
Ja bym najpierw podrążył temat w AXA, bo może się okazać że ktoś się podpisał za Ciebie na wypowiedzeniu.
Dziwny temat, bo tak jak napisałem jeżeli komis chciałby zwrócić sobie niewykorzystaną składkę to musieliby wystąpić o to do AXA i przedstawić im wypowiedzenie umowy podpisane przez Ciebie a z tego co rozumiem to żadnego wypowiedzenia OC nie podpisywałeś.
Ja bym najpierw podrążył temat w AXA, bo może się okazać że ktoś się podpisał za Ciebie na wypowiedzeniu.
-
Vergon - VIP Ścigacz.pl
Orientujecie się jak wygląda sprawa ubezpieczeń w takim przypadku:
Będę rejestrował przyczepę którą kupił mój dziadek jakieś 15lat temu, kupił i nie zarejestrował, nie opłacał też oc, będę musiał zapłacić wszystkie zaległe składki z 15lat?
Będę rejestrował przyczepę którą kupił mój dziadek jakieś 15lat temu, kupił i nie zarejestrował, nie opłacał też oc, będę musiał zapłacić wszystkie zaległe składki z 15lat?

-
melvin - PierwszyOkrutny
Dzisiaj pan z doblo mnie rano wyprzedził, wyraźnie się spieszył, a momentami było śliskawo. 500 metrów dalej wpakował się w solidne ogrodzenie. No cóż to musiał być za okropny koniec tygodnia! Pozdrawiam.
Aż mi się przypomniało: http://www.youtube.com/watch?v=N3oriDsz_7g
Aż mi się przypomniało: http://www.youtube.com/watch?v=N3oriDsz_7g
Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator
jak powiedział Albert E. "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
madcap napisał(a):jak powiedział Albert E. "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
Sobota wieczór, relaksuje się przy piwku i po chwili słyszę zajebistyyy huk, wybiegam na zewnątrz domu i widzę zaparkowaną Corse w mojej bramie, a w zasadzie w miejscu gdzie wcześniej była brama. Mija kolejne 10 sec i przyjeżdża policja która ścigała gościa, bo nie zatrzymał się do kontroli, wynik mierzony alkomatem wykazuje 1,96 promila.

Niektóre chwile, zapomina się przez całe życie
-
power_bit - VIP Ścigacz.pl