Zobacz wÄ…tek - Propozycje zmian
NAS Analytics TAG

Propozycje zmian

VIP Åšcigacz.pl
_________

Postprzez simonw » 28/8/2007, 00:09

Hehe, dobry algorytm, szkoda ze ma buga, ale co tam :) takiej wtyczki do phpbb NIE bylo
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez gelo007 » 28/8/2007, 08:55

eee ja mam na to wszystko sposób. Właśnie przysłali mi oferte z ameryki... :lol:
gelo007
Administrator

Postprzez Wiewiór81 » 28/8/2007, 09:03

gelo007 napisał(a):eee ja mam na to wszystko sposób. Właśnie przysłali mi oferte z ameryki... :lol:

Mi też ciągle przysyłają spamy... tylko u mnie proponują zmniejszanie :)
Black Wind always follows
Where my white horse rides
Wiewiór81
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez rosa » 28/8/2007, 09:08

Jestem ciekawy czy ktoś oprócz paru osób interesuje sie naszymi pomysłami. Zastanawia mnie zupełny brak włączenia sie do tematu administratora. Szczerze mówiąc ogólnie admin jest rzadko widywany na forum. Jak na największe forum motocyklowe w Polsce, aktywność administratora jest żadna. Jesli nie widać żadnej opinii admina forum w temacie naszych pomysłów ( a to chyba on jest osoba, która by mogla te zmiany wprowadzić) to szkoda naszego czasu, a temat należy usunąć.
www.rosamotorcycle.pl | | FZ600/XRV650/WR450
rosa
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez gelo007 » 28/8/2007, 09:11

Wiewiór81 napisał(a):
gelo007 napisał(a):eee ja mam na to wszystko sposób. Właśnie przysłali mi oferte z ameryki... :lol:

Mi też ciągle przysyłają spamy... tylko u mnie proponują zmniejszanie :)

Dzięki temu nie czuję się samotny. Nawet jak mnie dziewczyna rzuciła i wszyscy o mnie zapomnieli to pewien sales representative mi oferte z ameryki przesłał :lol:. Tak tak nie ma to tamto. Ostatnio nawet się wycwanili bo ofertę przesyłają w pliku *.jpg
gelo007
Administrator

Postprzez simonw » 28/8/2007, 13:23

Individual Ignore Signature and Avatar 1.1.0
Hack dołączający do każdego postu przycisk "ignore" pozwalający na "wyłączenie" widoku danego użytkownika przez osobę uruchamiającą opcję ignorowania. W miejscu ignorowanej treści pojawia się przycisk "unignore" umożliwiający cofnięcie wcześniejszej opcji.

RDF Syndicator
Mod prezentujący ostatnie z napisanych postów w postaci kanału informacyjnego RSS RDF (XML).

Report Posts 2.1.5
Kompletny system raportowania postów na forum phpBB. Sprawia, że zarejestrowani użytkownicy forum mogą w prosty sposób zgłaszać administratorom i moderatorom określone posty (wybierając różne powody). Moderatorzy mogą po takim zgłoszeniu wybrać różne akcje.

to tylko kilka ktore bym dorzucil, dodatkowo proponuje przejzec ponizszy link
http://www.przemo.org/phpBB2/index.php?page=list

jest to lista tzw hacków i modow zintegrowanych w nakladce phpbb by Przemo. Oprocz sysemu "pomogl" o ktorym pisalem, mamy ostrzezenia i bany w karcie uzytkownika, zglaszanie postow do moda/admina itp znacznie ulatwiajace prace.

Coz, chetnie bym zaoferowal swoja pomoc w dokoptowaniu dodatkow do scigacza (w miare czasu) chociazby tych najbardziej potrzebnych moderatorom. Mam kilka takich walk juz za soba i jakos to nawet biega u ludzi :)
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez gelo007 » 28/8/2007, 15:08

januszrosa napisał(a):Jestem ciekawy czy ktoś oprócz paru osób interesuje sie naszymi pomysłami. Zastanawia mnie zupełny brak włączenia sie do tematu administratora. Szczerze mówiąc ogólnie admin jest rzadko widywany na forum. Jak na największe forum motocyklowe w Polsce, aktywność administratora jest żadna. Jesli nie widać żadnej opinii admina forum w temacie naszych pomysłów ( a to chyba on jest osoba, która by mogla te zmiany wprowadzić) to szkoda naszego czasu, a temat należy usunąć.

Przecież równie dobrze możesz napisać do admina PW.
gelo007
Administrator

Postprzez simonw » 29/8/2007, 21:34

i opcja "Powiadom mnie e-mailem jesli ktos odpowie cos mÄ…drego"
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez gumis » 29/8/2007, 23:38

i gdy jakis kolejny sztunter cos extra napisze to zeby jakis boot odpisywal od razu "idz stad"...zeby nas wyreczal
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
gumis
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez simonw » 30/8/2007, 09:43

to akurat nie problem :D
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez simonw » 30/8/2007, 21:03

hapaj dzidę z połykiem :)
bardziej barwne i na sama mysl powinien byc dreszczyk emocji i podniecenia ze piszacy doswiadczy czegos nowego
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez gumis » 30/8/2007, 21:40

evil to ujal tak bardziej pieszczotliwie :twisted:
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
gumis
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez simonw » 31/8/2007, 01:10

sniaf, ide do kata za kare ;>
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez Lovtza » 3/9/2007, 20:20

Wiewiór81 napisał(a):Im większy penis, tym więcej for widzisz... Ty niestety widzisz tylko podstawowe + fanklub :)

:lol: Ja widzę jeszcze jedno ponad wyżej wymienione i nie zawdzięczam tego penisowi, (uprzedzam tutaj Evila --> piersi / cycków dużych także nie mam), więc chyba Twoja teoria Wiewiór została obalona :)
<i><b>"A żyć możesz tylko dzięki temu, za co mógłbyś umrzeć..."</b></i>

<b><i><a href="http://zmija.riderblog.pl/">Blog Żmii</i></b></a>
Lovtza
Moderator

Postprzez simonw » 6/9/2007, 10:12

Ok, czekamy na rozpatrzenie propozycji zmian :D
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez Kris2k » 6/9/2007, 13:06

Nie ma co rozpatrywac, wprowadzcie je poprostu :)
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
Kris2k
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Grubas » 5/11/2007, 10:22

Od września czyli momentu napisania poprzedniego ogłoszenia minęło troszkę. Był czas pomyśleć. Oczywiście jest lepiej niż kiedyś, ale nigdy nie jest tak dobrze, żeby..
Moje uwagi nie dotyczÄ… dziaÅ‚u skutery. Po prostu nie wchodzÄ™ tam i nie wiem co siÄ™ dzieje. Wydaje mi siÄ™, że trochÄ™ faszyzmu by siÄ™ przydaÅ‚o. Wolność sÅ‚owa – tak, ale pod warunkiem, że sÅ‚owo bÄ™dzie na temat, inaczej to nie bÄ™dzie forum motocyklowe tylko forum dla nastolatków. I nie chodzi mi tu o kontrowersyjne punkty widzenia, tylko o tematy z d…. wziÄ™te.

Wydaje mi się, że jak ktoś wali offtopa lecząc swe skuterowe i inne kompleksy np. tu viewtopic.php?t=12808&start=30 to od razu ban. Jak się odezwie i przeprosi (tzn., że zrozumie, że głupio się zachował) to zdjęcie bana.
Każdy temat z d.. wzięty to warn i kasowanie tematu.
Każdy post z d.. wzięty to warn i kasowanie postu.

Warn – to informacja mailem lub na PW.
Każdy ban powinien być uzasadniony mailem. Cos w stylu „za …… masz bana”
Kasowanie może oznaczać przeniesienie tematu do jakiegoś śmietnika.
Każde kasowanie powinno łączyć siÄ™ z Warn-em aby nie byÅ‚o gÅ‚upich postów „gdzie siÄ™ podziaÅ‚….”

W dziale „Prawo” dobrze by byÅ‚o przykleić 3 tematy:
1) Rejestracja 125/50 itp. z informacjami, że jak ktoÅ› o to pyta to niech wyp…
2) Co zrobiÄ… jak mie zÅ‚apiÄ… bez prawka itp. – jak wyżej
3) Zasady pisania w tym dziale. Z informacjÄ… „Jak Ci siÄ™ wydaje to nie pisz"

Może jeszcze jakiś nowy dział np. przedszkole, w którym będzie można zapytać o podstawy takie, że aż wstyd. W końcu forum jest po to by pytać. Starych wyjadaczy może wk.. pytanie jaki olej, jak wbijać biegi, ale dzięki takiemu działowi takie pytania nie pojawią się / będą przesunięte z innych działach/ów.
<a href="http://a-glass.pl">BMW F650 ST</a>
Grubas
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Manhatan » 5/11/2007, 14:23

No ale to wszystko było powiedziane (oprócz tego ''Przedszkola'') i jak było tak jest dalej. Widać, Żmija się wzięła naprawdę ostro za moderowanie, ale cóż z tego, jak pod względem technicznym nic się nie zmieniło. Miały być jawne ostrzeżenia i dalej nie ma... Choć byśmy mieli i 100 moderatorów to i tak to nic nie da, bo wszyscy dalej będą to mieli w dupie za przeproszeniem, że my się produkujemy, zamiast w spokoju poczytać forum.

Na pierwszym miejscu jawne warny z możliwościa rozdawania ich przez moderatorów, bo według mnie pisanie z każdym ostrzeżeniem do Admina to trochę nie porozumienie. I nie chodzi mi tu o władzę, ale o sprawność całego ''systemu''

Można by ewentualnie wprowadzić system punktowy i jakiś regulamin do którego można by było się ustaosunkowywać, typu: za obrazę tyle pkt., za wulgaryzmy tyle, za bzdurne trematy jeszcze inaczej itd. itp.

Takie moje zdanie, bez tego nigdy na forum nie będzie porządku. Może porónywanie Stuntpoland dla wielu będzie nie trafne, ale wystarczy zwrócić uwagę na porządek jaki tam panuje. 1 moderator dał by sobie rade. Ale to trzeba ludzi nauczyć i zmienić ich mentalność, jak będzie rygor i kary to będzie porządek i spokój i przynajmniej świerzaki nie będą się pluć do starszych strzem, a zarazem bardziej doświadczonych użytkowników.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
Manhatan
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Grubas » 5/11/2007, 16:08

ChwaÅ‚a Å»miji, że óczy ortograwi maÅ‚ych hÅ‚opcuf, ale… to tylko jedno zagadnienie. Kasowanie bzdurnych postów jeszcze siÄ™ nie odbyÅ‚o (lub nie na dobre), bo jest jeszcze tego multum.
Czy więcej modów? Nie koniecznie bo już są problemy z komunikacją.
Nie wiem czy ten motor PHPBB pozwala na to, ale ja w PHPBB by Przemo mam notatki w panelu administracyjnym. Ponadto może modzi zrobią dla siebie nowy dział (na podobieństwo do fanklubu) zamknięty i tylko do nich należący. Tam by mogli zakładać tematy takie jak nick i od razu by mieli posortowane i z historią.

Czy wszystko zostało powiedziane wcześniej, może.
a) Nie przypominam wszystkiego sobie, więc może ktoś też cos przeoczył.
b) Starałem się dać od razu konkret, bo wcześniej to było na zasadzie narzekania. Zawsze można powiedzieć innymi słowami i zainspirować kogoś.

Co do Warn-ów nie koniecznie muszą być jawne. Zawsze upomnienie od moda lub admina jakoś oddziałuje.

To co napisałem może nie jest najlepszym podejściem do tematu, ale nie wymaga jakiejkolwiek zmiany w PHPBB. A zauważyłem, że to jest istotną przeszkodą.
<a href="http://a-glass.pl">BMW F650 ST</a>
Grubas
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez siekson » 5/11/2007, 19:54

Wszystko fajnie ale jak widac temat wisi juz kilka miesięcy i zadna z proponowanych zmian nie zostala wprowadzona. Ba nawet "szefostwo" forum w zaden sposob sie do tego nie ustosunkowalo :/
siekson
VIP Åšcigacz.pl

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do VIP Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

na górê