Ubranko na motocykl :)
• Strona 1 z 1
Ubranko na motocykl :)
Witam wszystkich Chciałbym się zapytać czy za 2,2 tys. dam radę się ubrać na motocykl żeby to w miarę było Kask już mam pozostaje reszta. Jak mam tą kwotę rozłożyć na poszczególne elementy ?
Pozdrawiam: Rafał
Serce bije w tempie obrotów maszyny
- Rafixen
- Świeżak
Powiem tak.
Jak mieszkalem w PL(5lat temu) to za rekomendacja sprzedawcy wybralem RETBike(kurtka i spodnie buty) rekawice shima.
Za kombi woczas dalem cos kolo 1000 buty 450 a rekawice 150
Jezdzilem w tym jakies 2 lata. kombi jakos przetrwalo, buty sie rozlecialy po roku a rekawic uzywam do dzis.
3 lata temu zmienilem na kombi Vanucci(w promocji w LOUIS-ie zaplacilem 390€, buty kupilem alpinestars 150€)
Roznica kolosalna!
Minely 3 pelne sezony i moje ciuchy nie wymagaja wymiany.
Co do cen to sledze je co nieco na rynku polskim i zagranicznym i moge powiedziec ze nie wzrosly tak bardzo. zatem jak chcesz wydac 2,2zl(ok 550€) to mysle ze sie ubierzesz.
Sprawdzaj Strone LOUIS(www Louis.eu) bo oni maja bardzo czesto- w sumie co 2 tyg nowa oferta-ciekawe promocje. Wysylaja rowniez do PL.
Jak bedziesz kupowal to nie ulegaj namowom. Sprzedawcy sprzedaja to co musza. Marka jednak to nie tylko znaczek, to rowniez jakosc a co za tym idzie bezpieczenstwo.
Jak mieszkalem w PL(5lat temu) to za rekomendacja sprzedawcy wybralem RETBike(kurtka i spodnie buty) rekawice shima.
Za kombi woczas dalem cos kolo 1000 buty 450 a rekawice 150
Jezdzilem w tym jakies 2 lata. kombi jakos przetrwalo, buty sie rozlecialy po roku a rekawic uzywam do dzis.
3 lata temu zmienilem na kombi Vanucci(w promocji w LOUIS-ie zaplacilem 390€, buty kupilem alpinestars 150€)
Roznica kolosalna!
Minely 3 pelne sezony i moje ciuchy nie wymagaja wymiany.
Co do cen to sledze je co nieco na rynku polskim i zagranicznym i moge powiedziec ze nie wzrosly tak bardzo. zatem jak chcesz wydac 2,2zl(ok 550€) to mysle ze sie ubierzesz.
Sprawdzaj Strone LOUIS(www Louis.eu) bo oni maja bardzo czesto- w sumie co 2 tyg nowa oferta-ciekawe promocje. Wysylaja rowniez do PL.
Jak bedziesz kupowal to nie ulegaj namowom. Sprzedawcy sprzedaja to co musza. Marka jednak to nie tylko znaczek, to rowniez jakosc a co za tym idzie bezpieczenstwo.
Motocykle to nie styl zycia, to stan umyslu...
- motomc
- Świeżak
szukaj promocji, nie nastawiaj się na rozkładanie kwoty, czasami sprzedawcy wyprzedają poprzednie modele gdy na rynek wchodzi nowy, albo końcówki kolekcji za które zapłacisz nawet 50% mniej. szukaj na necie, jak znajdziesz to leć do sklepu przymierzyć i zamawiaj z netu. IMHO lepiej czasami kupić porządne buty warte 1000zł za 750 po przecenie niż średnie za 500 zł. Ale nie zrozum mnie źle, ja jeżdżę cały rok i dla mnie najważniejsza jest komfort i trwałość oraz zaplecze serwisowe. Dla Ciebie buty za 500 zł mogą być idealne, bo też nie warto szarpać się na top quality jeśli nie wykorzystasz możliwości. bo np po co Ci slidery w kombi jak będziesz jeździł do pracy? (coś w stylu "jeżdżę batmobilem po bułki" ) Może napisz czym jeździsz na co chciałbyś w przyszłości się przesiąść? i w jakie ciuchy chciałbyś się ubrać, bo ja tu zakładam że kombinezon ze sliderami, a może wolałbyś jeansy i kurtkę?
Ja sam jeżdżę w: cena ile kosztowały (cena ile normalnie kosztują)
kurtka RST Ventilator III £124,99 (£169,99) textylek
spodnie RST Ventilator III £109,99 (£129,99) textylek
buty RST Raptor WP £59 (£80) skóra
rÄ™kawice RST Blade 1664 WP £35 (£59) skóra
kask Shoei X-Spirit II £329,99 (£639,99)
Wszystko kupiłem w jednym sklepie CMC Yamaha Outlet, nowe sztuki z końca kolekcji. Kask bo mi się spodobał i chciałem coś z górnej półki Shoei. dodatkowo dostałem parę rzeczy w gratisie i jeszcze urwałem 10% z całości kwoty oraz wręczono mi kartę stałego klienta. Przyznam, że chciałem kupić od startu coś z Alpinestars ale sprzedawca mnie zapewniał, że ten RST będzie wystarczający na moje potrzeby i źle zrobiłem. Przy dużych lub drogich zakupach warto negocjować ale to najłatwiej załatwić na gębę, zakup przez internet bardzo to utrudnia. Czy na dzień dzisiejszy wybrałbym tak samo? odp. Nie. Jestem w pełni zadowolony z kasku, reszta działa i zostawię sobie to do jeżdżenie do pracy. rękawice mnie zawiodły i czekam aż trafi się okazja na coś z wyższej półki, buty ok ale już zaczynają niszczeć od wewnętrznej strony, tej która ma kontakt z motocyklem. Po kurtce spodziewałbym się trochę więcej bo pomimo 3 warstw wcale nie jest za ciepło przy szybszej jeździe, może dlatego że to Ventilator, w spodniach wku***a mnie prawy ochraniacz kolana, czasem się jakoś tak ułożą spodnie, że zaczyna uwierać, że nijak nie idzie jechać, trzeba się zatrzymać poukładać ręcznie i wtedy można jechać dalej. Pamiętaj żeby wszystkie ciuchy przymierzyć przed zakupem i mierz je na motocyklu bo inaczej się to wszystko układa jak stoisz i inaczej jak jesteś na moto.
się rozpisałem przy okazji wyszła mała recenzja.
Ja sam jeżdżę w: cena ile kosztowały (cena ile normalnie kosztują)
kurtka RST Ventilator III £124,99 (£169,99) textylek
spodnie RST Ventilator III £109,99 (£129,99) textylek
buty RST Raptor WP £59 (£80) skóra
rÄ™kawice RST Blade 1664 WP £35 (£59) skóra
kask Shoei X-Spirit II £329,99 (£639,99)
Wszystko kupiłem w jednym sklepie CMC Yamaha Outlet, nowe sztuki z końca kolekcji. Kask bo mi się spodobał i chciałem coś z górnej półki Shoei. dodatkowo dostałem parę rzeczy w gratisie i jeszcze urwałem 10% z całości kwoty oraz wręczono mi kartę stałego klienta. Przyznam, że chciałem kupić od startu coś z Alpinestars ale sprzedawca mnie zapewniał, że ten RST będzie wystarczający na moje potrzeby i źle zrobiłem. Przy dużych lub drogich zakupach warto negocjować ale to najłatwiej załatwić na gębę, zakup przez internet bardzo to utrudnia. Czy na dzień dzisiejszy wybrałbym tak samo? odp. Nie. Jestem w pełni zadowolony z kasku, reszta działa i zostawię sobie to do jeżdżenie do pracy. rękawice mnie zawiodły i czekam aż trafi się okazja na coś z wyższej półki, buty ok ale już zaczynają niszczeć od wewnętrznej strony, tej która ma kontakt z motocyklem. Po kurtce spodziewałbym się trochę więcej bo pomimo 3 warstw wcale nie jest za ciepło przy szybszej jeździe, może dlatego że to Ventilator, w spodniach wku***a mnie prawy ochraniacz kolana, czasem się jakoś tak ułożą spodnie, że zaczyna uwierać, że nijak nie idzie jechać, trzeba się zatrzymać poukładać ręcznie i wtedy można jechać dalej. Pamiętaj żeby wszystkie ciuchy przymierzyć przed zakupem i mierz je na motocyklu bo inaczej się to wszystko układa jak stoisz i inaczej jak jesteś na moto.
się rozpisałem przy okazji wyszła mała recenzja.
-
lagiboy - Moderator
Re: Ubranko na motocykl :)
Rafixen napisał(a):Witam wszystkich Chciałbym się zapytać czy za 2,2 tys. dam radę się ubrać na motocykl żeby to w miarę było Kask już mam pozostaje reszta. Jak mam tą kwotę rozłożyć na poszczególne elementy ?
Napisz jaki rodzaj ciuchów planujesz, bo inaczej będzie wyglądało kompletowanie odzieży ze skórzanym kombinezonem, a co innego zakup np. jeansów motocyklowych i kurtki.
BMW S1000RR
-
RSSSS - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 3 gości