Gdzie w Warszawie kask i ubranie dla dziecka?
• Strona 1 z 1
Gdzie w Warszawie kask i ubranie dla dziecka?
Cześć, mój 7-letni syn zgłosił chęć jazdy motocyklem z ojcem (czyli ze mną) m.in. chce być do/odwożony na dwóch kółkach do/ze szkoły. Z jednej strony się cieszę, z drugiej trochę mam obawy, a podstawową zagwozdką jest: jak zadośćuczynić przepisom i wyposażyć malca przynajmniej w przepisowy kask i rękawice? Jak patrzyłem w sklepie na kaski najmniejszych rozmiarów XXS i XS, to miałem wrażenie że są one trochę za duże i podejrzewam, że w skrajnej sytuacji urwą dziecku głowę swoim ciężarem. Czy ktoś mierzył się z takim tematem i może coś doradzić, a szczególnie wskazać w Warszawie lub okolicach jakiś sklep, gdzie mógłbym dopasować takie akcesoria?
Ostatnio edytowano 18/4/2014, 13:03 przez Zimny72, łącznie edytowano 1 raz
-
Zimny72 - Zimny Drań
Wiem, wiem... trochę już jeżdżę. Zacząłem od absolutnej podstawy, czyli kasku wymaganego przepisami. Aha, i raczej nie przewiduję szybkiej jazdy z dzieckiem - zbyt dużą mam wyobraźnię i własne doświadczenia.
Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
-
Zimny72 - Zimny Drań
Ls2 robi kaski dziecięce, HJC też zobacz tutaj: http://www.4ride.pl/kaski-motocyklowe/k ... zieci.html
- adiplo
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości