Zobacz wątek - Kurtka Skórzana Esprit Mangoon Pytanie
NAS Analytics TAG

Kurtka Skórzana Esprit Mangoon Pytanie

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Kurtka Skórzana Esprit Mangoon Pytanie

Postprzez Peter_Gabriel » 5/10/2013, 09:02

Witam wszystkich
Jestem nowy na forum, z góry przepraszam jeśli coś jest nie tak.
Mianowicie, mam 18 lat i chcę na wiosnę zrobić prawko A2 oraz kupić jakąś 125-tkę,
sąsiad doradził mi abym przez zimę kupił sobie strój, znalazłem na Allegro kurtkę która mi się podoba i jest w miarę nie droga, proszę was o poradę czy warto ją kupić, planuję wydać ok 200zł na samą kurtkę, wiem z różnych for że to mały kapitał, ale wolę mieć na początek taką aniżeli miałbym jeździć w zwykłej bluzie.
Z góry dziękuję za wasze opinie oraz rady.

Pozdrawiam

http://allegro.pl/esprit-mangoon-kurtka-skorzana-na-motor-50-m-l-i3597700077.html (otwórz link)
Peter_Gabriel
Świeżak

Postprzez SkoQ » 5/10/2013, 09:20

Jeśli ma protektory barków, łokci to jako najniższa półka budżetowa od biedy mogła by być :) Jeśli nie ma to w zasadzie bez różnicy czy kupisz ją czy ubierzesz dwie grubsze bluzy :)
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
SkoQ
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Peter_Gabriel » 5/10/2013, 10:33

Dziękuję bardzo za odpowiedź, a jeżeli kurtka nie ma protektorów to można je samemu dołożyć, czy to zależy od kurtki?

Pozdrawiam
Peter_Gabriel
Świeżak

Postprzez Zimny72 » 5/10/2013, 16:03

Kurtka motocyklowa ma specjalne wewnętrzne kieszenie na protektory, które powodują że protektory się nie przesuwają. Nie wiem jak sobie wyobrażasz inne mocowanie protektorów: na plaster do ubrania spodniego? Jeżeli mogę ci coś doradzić: kup sobie jakąś tanią kurtkę tekstylną na początek firm Seca, Ozone, albo Adrenaline. Pojeździsz trochę, a potem będziesz zmieniał na coś lepszego jak nabierzesz doświadczenia i będziesz wiedział co ci jest do szczęścia potrzebne.
Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
Zimny72
Zimny Drań

Postprzez Peter_Gabriel » 6/10/2013, 11:46

Ok, dzięki za wasze cenne opinie, zaniecham kupna tej kurtki i rozejrzę się za markami podanymi przez Zimny72.
Z tego co widzę na allegro to warto dorzucę stówkę ewentualnie dwie i kupić coś tekstylnego z protektorami, wszystkim tym czego kurtka którą sobie upodobałem nie ma, jednym słowem stworzonego na motocykl a nie wyglądającego jak na motocykl.
Peter_Gabriel
Świeżak

Postprzez Zimny72 » 6/10/2013, 11:54

Nie musisz koniecznie kupować tych marek które ci podałem. Jako kurtki nowe są one alternatywą dla używanych lepszych marek. Zarzuć na allegro kryteria: motoryzacja > części motocyklowe > kaski i odzież > kurtki i w "szukaj" podaj swój rozmiar. Może uda ci się wyrwać na koniec sezonu coś używanego lepszej marki (np. Tschul, Held, Modeka, RST, Buse), bo ludziska na zimę się mocno wyprzedają. I myślę, że warto się szarpnąć i powiększyć budżet na kurtkę do 300zł. Powodzenia.
Zimny72
Zimny Drań

Postprzez Peter_Gabriel » 6/10/2013, 12:16

Chyba jednak nie kupię przez internet, poszukam czegoś w okolicy aby osobiście obejrzeć, przymierzyć, dowiedzieć się jaki rozmiar na mnie pasuje, żeby pierwszej kurtki nie kupować w ciemno.
Peter_Gabriel
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości

na górê