Czyszczenie pinlock
• Strona 1 z 1
Czyszczenie pinlock
Witam
Czy pinlocka można w jakiś sposób bezpiecznie wyczyścić? Czy ktoś z Was to robiła, a jesli tak to w jaki sposób?
Dzięki za pomoc
Czy pinlocka można w jakiś sposób bezpiecznie wyczyścić? Czy ktoś z Was to robiła, a jesli tak to w jaki sposób?
Dzięki za pomoc

MZ ETZ 251 -> Honda CBF 600 S -> YAMAHA FZS 1000 FAZER
-
sznajdi - Bywalec
https://www.youtube.com/watch?v=mZ9juJFmTy8
Tutaj masz powiedziane co i jak.
Tutaj masz powiedziane co i jak.
<a href="http://tiny.pl/hv4l3">RADIOACTIVE</a>
- bober3
- Świeżak
Można używać specjalnych specyfików, a można równie skutecznie bardziej domowymi sposobami.
Ja pinlock myję pod bieżącą wodą z kranu. mydło w płynie na dłoń i delikatnie zmywam dłonią bez żadnych ścierek, szmatek czy gąbek to, co się na nim osadziło. Końcowy etap to spłukiwanie mydła samym strumieniem wody.
Po takim myciu woda nie tworzy kropel na jego powierzchni, tylko tworzy się jakby "film" wodny, tym samym nie pozostają później, żadne ślady jakie zwykły pozostawiać wysychające krople.
Pozostawiam taki mokry pinlock do wyschnięcia na ręczniku kuchennym, czy szmatce z mikrofibry tak, aby spływająca woda mogła swobodnie wsiąkać i tyle. Oczywiście ustawiamy go tak, aby nie dotykał powierzchnią takiej szmatki, w przeciwnym razie pozostanie po niej ślad. Po wyschnięciu montaż i wszystko.
Tak myję od lat i nigdy nie miałem problemów ze smugami, zniekształceniami jego powierzchni czy innymi cudami.
Zawsze jest krystalicznie przejrzysty jak szkło
Ja pinlock myję pod bieżącą wodą z kranu. mydło w płynie na dłoń i delikatnie zmywam dłonią bez żadnych ścierek, szmatek czy gąbek to, co się na nim osadziło. Końcowy etap to spłukiwanie mydła samym strumieniem wody.
Po takim myciu woda nie tworzy kropel na jego powierzchni, tylko tworzy się jakby "film" wodny, tym samym nie pozostają później, żadne ślady jakie zwykły pozostawiać wysychające krople.
Pozostawiam taki mokry pinlock do wyschnięcia na ręczniku kuchennym, czy szmatce z mikrofibry tak, aby spływająca woda mogła swobodnie wsiąkać i tyle. Oczywiście ustawiamy go tak, aby nie dotykał powierzchnią takiej szmatki, w przeciwnym razie pozostanie po niej ślad. Po wyschnięciu montaż i wszystko.
Tak myję od lat i nigdy nie miałem problemów ze smugami, zniekształceniami jego powierzchni czy innymi cudami.
Zawsze jest krystalicznie przejrzysty jak szkło
-
alxbox - Świeżak
pinlock czyli szybka pod wizjerem dzięki czemu on sam nie paruje o to ci chodzi?
pierwsza sprawa to nie wiem jak mogłeś go zabrudzić
mam pinlocka z moim ARAI'u i jak byłem w na darmowym serwisie kasku (Honda Plaza Warszawa) to po prostu zdjęli pinlock i go jakimś specjalnym sprayem popsikali wytarli miękka ściereczką i założyli spowrotem
pierwsza sprawa to nie wiem jak mogłeś go zabrudzić

- Uzetel
- Świeżak
Dzięki za podpowiedzi.
Uzetel pinlock to jest to o czym piszesz. A nie wiesz jak można go pobrudzić? To chyba nigdy nie otworzyłeś szybki od kasku i jeździsz tylko, gdy śieci słoneczko na dworze
Uzetel pinlock to jest to o czym piszesz. A nie wiesz jak można go pobrudzić? To chyba nigdy nie otworzyłeś szybki od kasku i jeździsz tylko, gdy śieci słoneczko na dworze

MZ ETZ 251 -> Honda CBF 600 S -> YAMAHA FZS 1000 FAZER
-
sznajdi - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości