[Kask+rękawice] Co polecacie dla młodego motocyklisty?
• Strona 1 z 1
[Kask+rękawice] Co polecacie dla młodego motocyklisty?
Witam serdecznie,
jako iż jestem młodym motocyklistom szukam pomocy w doborze sprzętu motocyklowego.
Niestety nie mam w tym doświadczenia dlatego do Was przychodzę w pytaniem co wybrać, co polecacie i dlaczego. Motocykl jaki posiadam to Suzuki GN250 - dokładnie taki jak na kat. A był.
Chcę zakupić kask integralny oraz rękawice. Budżet oscyluje w granicach (300-600zł). Oczywiście można ciut naciągnąć budżet, ale wolę nie przesadzać na początek
Będę dozgonnie wdzięczny za wszelkie sugestie jaki sprzęt kupić.
Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru
Marek K.
jako iż jestem młodym motocyklistom szukam pomocy w doborze sprzętu motocyklowego.
Niestety nie mam w tym doświadczenia dlatego do Was przychodzę w pytaniem co wybrać, co polecacie i dlaczego. Motocykl jaki posiadam to Suzuki GN250 - dokładnie taki jak na kat. A był.
Chcę zakupić kask integralny oraz rękawice. Budżet oscyluje w granicach (300-600zł). Oczywiście można ciut naciągnąć budżet, ale wolę nie przesadzać na początek

Będę dozgonnie wdzięczny za wszelkie sugestie jaki sprzęt kupić.
Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru
Marek K.
- Wolf1991
- Świeżak
Niezaleznie od tego, ile wydasz na bezpieczenstwo - nie przesadzisz. No, moze jezdzenie w Schuberth'cie na 50tce zakrawa na herezje, ale na pewno nie zaszkodzi.
Kask kupujemy nowy.
Za 300-600PLN czapka+rekawiczki? Moze byc ciezko. Szukaj (starszych) modeli HJC, ale podejrzewam, ze wiecej niz lepszy Shark z tego nie wyjdzie.
Przymierz kilka kaskow z polki cenowej ok. 600PLN i znajdz taniej w sieci ten, ktory bedzie pasowal najlepiej. Roznice w cenie przeznacz na rekawiczki - jak zmarzniesz, to dokupisz lepsze. Jak sie skrzywdzisz w glowe, to nie dokupisz.
Kask kupujemy nowy.
Za 300-600PLN czapka+rekawiczki? Moze byc ciezko. Szukaj (starszych) modeli HJC, ale podejrzewam, ze wiecej niz lepszy Shark z tego nie wyjdzie.
Przymierz kilka kaskow z polki cenowej ok. 600PLN i znajdz taniej w sieci ten, ktory bedzie pasowal najlepiej. Roznice w cenie przeznacz na rekawiczki - jak zmarzniesz, to dokupisz lepsze. Jak sie skrzywdzisz w glowe, to nie dokupisz.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
Teoretycznie tak jak mówisz 600zł(max 800) można poświęcić na kask.
Rękawice mogę jakby to ładnie ująć "po wypłacie kupić". Będę jeździł na starych rękawicach do tego czasu jak pogoda pozwoli - nie motocyklowych, a na kasku nie będę oszczędzał.
Rękawice mogę jakby to ładnie ująć "po wypłacie kupić". Będę jeździł na starych rękawicach do tego czasu jak pogoda pozwoli - nie motocyklowych, a na kasku nie będę oszczędzał.
- Wolf1991
- Świeżak
Niestety doradzic Ci jaki kupic kask konkretnie nikt nie moze. Z tego wzgledu, ze kask musi byc bardzo dobrze dopasowany do glowy. Musisz sie udac do jakiegos sklepu, przymiezyc z kilku firm, rozne rozmiary. W sklepie na pewno Ci doradza ktory lepiej pasuje. Za kwote okolo 500- 600zl kupisz juz fajny kask. Z firm moge polecic z tej kwoty HJC. Sam jezdze w kasku tej firmy i nie moge narzekac, jesli chodzi o te polke cenowa.
Z rekawicami podobnie, musza dobrze dolegac, ale nie moga byc zbyt ciasne bo skrepuja ruchy. Najlepiej jak bedziesz przymierzal je z dostepem do motocykla, zeby zlapac za kierownice i ocenic czy na pewno dobrze pasuja. Jak trafisz to za 150-200 kupisz naprawde fajne.
Z rekawicami podobnie, musza dobrze dolegac, ale nie moga byc zbyt ciasne bo skrepuja ruchy. Najlepiej jak bedziesz przymierzal je z dostepem do motocykla, zeby zlapac za kierownice i ocenic czy na pewno dobrze pasuja. Jak trafisz to za 150-200 kupisz naprawde fajne.
929
-
cycu_rsko - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 5 gości