Zobacz wątek - [Kask+rękawice] Co polecacie dla młodego motocyklisty?
NAS Analytics TAG

[Kask+rękawice] Co polecacie dla młodego motocyklisty?

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

[Kask+rękawice] Co polecacie dla młodego motocyklisty?

Postprzez Wolf1991 » 18/3/2013, 19:30

Witam serdecznie,

jako iż jestem młodym motocyklistom szukam pomocy w doborze sprzętu motocyklowego.
Niestety nie mam w tym doświadczenia dlatego do Was przychodzę w pytaniem co wybrać, co polecacie i dlaczego. Motocykl jaki posiadam to Suzuki GN250 - dokładnie taki jak na kat. A był.

Chcę zakupić kask integralny oraz rękawice. Budżet oscyluje w granicach (300-600zł). Oczywiście można ciut naciągnąć budżet, ale wolę nie przesadzać na początek :)

Będę dozgonnie wdzięczny za wszelkie sugestie jaki sprzęt kupić.
Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru

Marek K.
Wolf1991
Świeżak

Postprzez jasnoksieznik » 19/3/2013, 23:04

Niezaleznie od tego, ile wydasz na bezpieczenstwo - nie przesadzisz. No, moze jezdzenie w Schuberth'cie na 50tce zakrawa na herezje, ale na pewno nie zaszkodzi.

Kask kupujemy nowy.

Za 300-600PLN czapka+rekawiczki? Moze byc ciezko. Szukaj (starszych) modeli HJC, ale podejrzewam, ze wiecej niz lepszy Shark z tego nie wyjdzie.

Przymierz kilka kaskow z polki cenowej ok. 600PLN i znajdz taniej w sieci ten, ktory bedzie pasowal najlepiej. Roznice w cenie przeznacz na rekawiczki - jak zmarzniesz, to dokupisz lepsze. Jak sie skrzywdzisz w glowe, to nie dokupisz.
jasnoksieznik
Stały bywalec

Postprzez Wolf1991 » 20/3/2013, 08:15

Teoretycznie tak jak mówisz 600zł(max 800) można poświęcić na kask.

Rękawice mogę jakby to ładnie ująć "po wypłacie kupić". Będę jeździł na starych rękawicach do tego czasu jak pogoda pozwoli - nie motocyklowych, a na kasku nie będę oszczędzał.
Wolf1991
Świeżak

Postprzez maciooo19 » 20/3/2013, 12:19

Jak rękawice to Ozone albo Tschul - do 150zł można spokojnie kupić a są dobre i wytrzymałe :)
maciooo19
Świeżak

Postprzez cycu_rsko » 20/3/2013, 14:15

Niestety doradzic Ci jaki kupic kask konkretnie nikt nie moze. Z tego wzgledu, ze kask musi byc bardzo dobrze dopasowany do glowy. Musisz sie udac do jakiegos sklepu, przymiezyc z kilku firm, rozne rozmiary. W sklepie na pewno Ci doradza ktory lepiej pasuje. Za kwote okolo 500- 600zl kupisz juz fajny kask. Z firm moge polecic z tej kwoty HJC. Sam jezdze w kasku tej firmy i nie moge narzekac, jesli chodzi o te polke cenowa.

Z rekawicami podobnie, musza dobrze dolegac, ale nie moga byc zbyt ciasne bo skrepuja ruchy. Najlepiej jak bedziesz przymierzal je z dostepem do motocykla, zeby zlapac za kierownice i ocenic czy na pewno dobrze pasuja. Jak trafisz to za 150-200 kupisz naprawde fajne.
929
cycu_rsko
Moderator

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 5 gości

na górê