Zobacz wątek - ARLEN NESS - kupiłem wesję jesienną ???
NAS Analytics TAG

ARLEN NESS - kupiłem wesję jesienną ???

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

ARLEN NESS - kupiłem wesję jesienną ???

Postprzez saintman » 25/6/2007, 10:58

Witajcie,

Skusiłem się na dobrą markę. Ale teraz mam pewien dylemat.
Mianowicie kupiłem Arlen Ness LJ-647-ANM, numer artykułu: 1511 (dane z metki).

Obrazek

Jakościowo wyśmienita. Problem polega na tym, że kurtka nie ma żadnych wywietrzników ani membran w oklicach pach ani na rękawach.

Natomiast wewnątrz kurta ma coś w rodzaju ocieplenia (choć nie wiem co to jest bo nie znam się na temacie). Pod siateczką jest bardzo cieniutka wartswa czegoś białego. Niestety nie wypinana.

Obrazek
Obrazek

W kurtce nie jest jakoś strasznie gorąco ale szczególnej wentylacji również nie czuję. I tu moje pytanie:
Czy to jest najzwyklejsza kurtka motocyklowa (a Arlen po prostu szyje w takiej technologii) czy kupiłem coś jesiennego? Bo jeśli tak - poszukam czegoś innego jako że jeżdzę głównie latem. Z góry dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam,
SaintMan vel. Cypis # MOTORIDERS.PL
saintman
Świeżak

Postprzez Kris2k » 26/6/2007, 21:36

1. Kupiles kurtke jak najbardziej motocyklowa tylko, ze ten akurat model nie ma zadnych wywietrznikow i juz. Ocieplenie pwenie jest wypinane ale w uplane dni to i tak niewiele zmini skoro wywietrzinikow nie ma.
2. Na calkiem spore upaly nawet gdy bedzisz mial wywietrzniki to one tez nie pomoga zbyt duzo... wtedy lepjej zaopatrzyc sie w buzer.
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
Kris2k
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez saintman » 28/6/2007, 08:00

Ocieplenie niestety nie jest wypinane. To najwiekszy problem.
saintman
Świeżak

Postprzez Kris2k » 28/6/2007, 08:43

UUuuu.. a to powinien byc standard w kazdej kurtce moim zdaniem oczywiscie... dla mnie bylaby to dosc powazna wada.
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
Kris2k
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez spazz » 28/6/2007, 09:00

dla mnie tez bo takiej kurtki przez wiekszosc roku sie nie da uzywac
spazz
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Manhatan » 28/6/2007, 10:49

Kto jest importerem odzieży Arlen Ness na terenie Polski?
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
Manhatan
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez DonDiego » 28/6/2007, 11:10

saintman napisał(a):Ocieplenie niestety nie jest wypinane. To najwiekszy problem.

Przy tym co jest dzisiaj na rynku to faktycznie kiepski wybór. Kurtka ewidentnie na zimniejsze dni.
CBR F4i Sport
VW Golf MK I GTI Pirelli 2.0 16v
DonDiego
Świeżak

Postprzez OgorOgorek » 30/3/2008, 01:54

a co myÅ›licie o modelu arlen ness LJ –5887 AN ,
NJ–5972 AN http://www.nencinisport.it/update16/ima ... k40179.jpg
, LJ-3179 http://www.allegro.pl/item331546678_spo ... ocja.html??
czekam na opinie bo mysle nad zakupem
Załączniki
clip_image002.jpg
arlen LJ –5887 AN
clip_image002.jpg (12.13 KiB) PrzeglÄ…dane 4964 razy
Ostatnio edytowano 30/3/2008, 11:13 przez OgorOgorek, łącznie edytowano 2 razy
Miec marzenia, doczekac ich spełnienia...
CBR f4 05r :D :P
OgorOgorek
Świeżak

Postprzez InSiDe » 30/3/2008, 09:27

Primo po pierwsze: archeologia jest git, ale nie na forach. Daj starym tematom umrzeć w spokoju :]
Primo po drugie: cieszy nas, że używasz funkcji szukaj :] to dobrze rokuje.
Primo po trzecie: Arlen Ness mam na tyle popieprzoną numerację i tak często zmienia modele strojów (i je same) że nikomu te cyfry nic nie powiedzą. Linka do sklepu daj.
Primo po czwarte: AN ma swoja renomę. Nie robią padak i możesz być pewien, że jeśli nie diabelny pech to posłuży Ci przez dobre parę latek. Jednak nie spodziewałbym się, byś znalazł kogoś, kto ma taką samą kurtkę. Mimo wszystko, niewiele widziałem osób w Arlennach.

Update: No popatrz, popatrz. Może jest nadzieja. Ja mam LJ-3179. Nie wiem czy widziałeś ją z tyłu (bo w niektórych sklepach nie ma foty pleców) ale może Ci się nie podobać. Poza tym perforacja skóry jest zarówno w pasie na klatce piersiowej jak i na wewnętrznej stronie ramion. W lecie i jak jest ciepło sprawia się idealnie. Wieje akurat milutko pod paszki :] Jednak w zimie jest problem. A to dla tego, że podpinka - choć owszem jest i się sprawuje niczego sobie - to jest szyta jak kamizelka. Nie sięga pod ramiona w wyniku czego piździ niemiłosiernie właśnie w tych, tj. na wewnętrznej części ramion, miejscach. Poza tym, kurtka idealna. Jeśli dobry rozmiar spasujesz (a się trochę wyciągnie na Tobie) to będziesz naprawdę zadowolony.
Przymierzałem też Berika który miał podpinkę długą, sięgającą po krańce rękawów. Raz, że w cholerę niewygodne było zakładanie tej podpiny z powrotem, to jeszcze w rękawie robiło się bardzo ciasno, więc nie wiem, czy rękaw długi do podpinki jest dobrym pomysłem. Ja, jak wiem, że mam jechać gdy będzie zimno zakładam drugi podkoszulek i wtedy nie czuję tego lodowatego podmuchu pod pachami :]]
To tyle z mojej strony.
//Twoja ignorancja czy moja pycha, sam tego dobrze nie wiem...
InSiDe
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości

na górê