Zobacz wątek - Bardzo "dopasowane" kombi, a "żółw"- czy w k
NAS Analytics TAG

Bardzo "dopasowane" kombi, a "żółw"- czy w k

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Bardzo "dopasowane" kombi, a "żółw"- czy

Postprzez kozlos » 6/3/2013, 18:18

Witam

Otóż od tego sezonu jestem posiadaczem bardzo dopasowanego kombi.

Za Waszymi radami kupiłem żółwia (Knox Aegis ,rozmiar 8) jednak jest mały problem..... :)

Troszkę już polatałem w kombiaku , a to w domu (łącznie ze 4 h) , a to na moto ( ok 200km). Mam wrażenie jakby kombi powoli dopasowywał się do ciała, albo wręcz odwrotnie, ciało do kombiaka :) , ale jak żółw nie chciał się mieścić pod kurtałą, tak nie mieści.

Założyć - założę. Zapiąć się - zapnę ( z czyjąś pomocą) , ale szczerze ... nawet nie próbowałem w takim stanie wyjeżdżać na moto... ciężko się oddycha, zero ruchu... jednym słowem : masakra.

Pytanie : Czy jest jakaś szansa, że będę mógł w końcu korzystać z tego żółwia ? Czy raczej nie zapowiada się na aż takie rozbicie się kombinezonu ?

Pytam ponieważ jest to także nowy żółw, tylko mierzony (może ze 3-4 razy w domu). Mam na niego paragon (a swoje zapłaciłem) i zastanawiam się czy najrozsądniej nie będzie go po prostu sprzedać i dopiero np za 2-3 miesiące za czymś się rozejrzeć....

Mam paragon, niezerwane metki, niedawno zakupiłem, więc nie stracił jakoś bardzo na wartości, a za te 3 miechy może być problem z jego sprzedażą...

Co o tym myślicie ? Pytanie do ludzi, którzy przerabiali podobny problem i/lub jeżdżą z żółwiami pod ciasnymi kombinezonami....
kozlos
Świeżak

Postprzez ciaptak » 8/3/2013, 11:02

Witam
Miałem podobny problem, tak mi się przynajmniej zdawała. Mam mocno dopasowaną górę od kombiaka. Też liczyłem, że się rozejdzie no i po zeszłym sezonie (w zasadzie połowie) nie zaobserwowałem jakiejś wyraźnej poprawy. Fakt trochę się rozbił, ale jak przeleżał zimę w szafie to z powrotem jest ciasny. Mam o tyle lepiej, że jak na jesieni mierzyłem żółwia to w miarę sensownie się mieścił. Teraz na wiosnę staję przed zadaniem jego kupna i też się zastanawiam czy go wcisnę.
P.S Co do żółwia to podobno Knox jest dobrze dopasowany i był to mój nr 1 na liście. Ile masz wzrostu? Może się jakoś dogadamy:)
ciaptak
Świeżak

Postprzez kozlos » 8/3/2013, 12:08

Wzrostu mam około 179-180cm, paragon, metki wszystko jest. Zakupiony w Warszawie. Tylko jeszcze muszę to przemyśleć, nie chcę za 2 miechy znów kupować tego samego :)

Jak coÅ› to PW :)
kozlos
Świeżak

Postprzez ciaptak » 8/3/2013, 12:22

Jasna sprawa. Za oknem na razie zima więc nie ma co się śpieszyć. Jakby co ja mam 178cm więc powinien pasować. Gdybyś się zdecydował sprzedawać to daj znać na PW.
ciaptak
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê