Zobacz wÄ…tek - Komunikacja + plecak
NAS Analytics TAG

Komunikacja + plecak

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Komunikacja + plecak

Postprzez siejacy » 20/2/2013, 10:37

Witam wszystkich. W lato planuję wybrać się do Chorwacji z moją piękną oraz z kobietą ;-) i mam kilka pytań.
Możliwe, że będzie z nami jechał jeszcze jeden duet, więc chciałbym się dowiedzieć, czy można ze sobą 'połączyć' dwa różne zestawy łączności? I jakie zestawy generalnie polecacie?
Moja kobieta martwi się, że będzie jej niewygodnie mieć na plecach plecak przez całą trasę. Czy plecak bardzo przeszkadza podczas takich tras? To pytanie raczej do pasażerów niż kierowców. I ponownie, jakie plecaki polecacie?
Jeśli chodzi o budżet to wydam tyle ile będzie trzeba lecz interesują mnie produkty o dobrym stosunku jakość/cena. Nie potrzebuję najnowszych i najlepszych, tylko takich aby spełniły swoje zadanie.

Pozdrawiam.
siejacy
Świeżak

Postprzez Grzebcio7 » 26/2/2013, 23:09

Witam, co do mikrofonu to http://www.kontel.pl/s/Cardo,200.html tutaj naprawdę można wybrać ciekawy sprzęt, co do plecaka, nie przeszkadza podczas drogi lecz polecam z zapięciem na klatce piersiowej w tedy plecak nie lata na boki i się dobrze trzyma
Honda NSR 125R 97'
LWG!
Grzebcio7
Świeżak

Postprzez Nal » 1/3/2013, 10:29

Pamiętaj by plecaka nie obciążać a im cięższe rzeczy tym lepiej zamieszczać je niżej na motocyklu. Do komunikacji kupiłem kilka lat temu zestaw na ebay'u prosto od chińczyków. Paczka pocztowa szła 5 dni (koszt dostawy 5,5 dolca :) ), a oba zestawy działają już trzy czy cztery lata z czego mój już nie jeden deszcz przeżył i praktycznie go nie ściągam z kasku. Zestawy mają radio, BT i kabelek ma mini jacka. Zestawy testowane z bratem na dwóch oddzielnych maszynach więc z kobita siedzącą z tyłu spokojnie się dogadasz :)
Jeżeli nie masz kufrów bocznych a chcesz więcej bagaży zabrać to możesz pomyśleć o sakwach spinanych na paski - z takim ustrojstwem zrobiłem parę tyś. km, jednak warto by w miejscach kontaktu sakw z owiewkami przykleić kilka warstw taśmy papierowej bądź pcv by nie obetrzeć lakieru.
Jak by Cie temat zestawów zainteresował to napisz PW - zrobię zdjęcia pudełka i jednego zestawu to możesz sobie poszukać No i dają dwie ładowarki, więc zawsze jeden można odsprzedać koledze.
<a href="http://szkolnis.pl">szkolnis.pl</a>
Nal
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości

na górê