Krótkie buty do "motocyklowych" jeansów.
• Strona 1 z 1
Krótkie buty do "motocyklowych" jeansów.
Witam
Już tak od roku przymierzam się do zakupu motocyklowych krótkich butów do jeansów na gorące dni. Zakładane by były na dojazdy do pracy, na zakupy etc. - generalnie krótkie dystanse.
Budżet ? hmm jak najniższy przy zachowaniu bardzo dobrego stosunku jakości do ceny
załóżmy, że np ok 600 zł.
Myślałem nad sidi streetburner, ale są dość drogie, więc nie wiem czy warto przy takim zastosowaniu.
Może jakieś alternatywy ?
Już tak od roku przymierzam się do zakupu motocyklowych krótkich butów do jeansów na gorące dni. Zakładane by były na dojazdy do pracy, na zakupy etc. - generalnie krótkie dystanse.
Budżet ? hmm jak najniższy przy zachowaniu bardzo dobrego stosunku jakości do ceny

Myślałem nad sidi streetburner, ale są dość drogie, więc nie wiem czy warto przy takim zastosowaniu.
Może jakieś alternatywy ?
- kozlos
- Świeżak
http://hypnotik.pl/oferta/buty/product-1348250832 o takie buty Ci chodzi??
- Kamson
- Świeżak
Nie, bardziej o coÅ› z tych modeli :
PUMA TESTASTRETTA II
Dainese Dyno/Asphalt
AlpineStars SMX
Wspomniane wyżej SIDI streetuberner, a moze Sidi Blade ?
Coś w takim budżecie, zależy mi na dobrym przepływie powietrza - kanałach wentylacyjnych. Krótkie, lecz za kostkę. Jeansy motocyklowe są dłuższe niż zwykłe, więc chciałbym aby zatrzymywały się (jest regulacja nogawki) na bucie - wolałbym ich nie przydeptywać. Do tego bezpieczne, bo wiem (z autopsji) jak mocno może ucierpieć noga przy szlifie, wypadku etc.
PUMA TESTASTRETTA II
Dainese Dyno/Asphalt
AlpineStars SMX
Wspomniane wyżej SIDI streetuberner, a moze Sidi Blade ?
Coś w takim budżecie, zależy mi na dobrym przepływie powietrza - kanałach wentylacyjnych. Krótkie, lecz za kostkę. Jeansy motocyklowe są dłuższe niż zwykłe, więc chciałbym aby zatrzymywały się (jest regulacja nogawki) na bucie - wolałbym ich nie przydeptywać. Do tego bezpieczne, bo wiem (z autopsji) jak mocno może ucierpieć noga przy szlifie, wypadku etc.
- kozlos
- Świeżak
Zdecydowanie RS-Taichi. \http://sklep.scigacz.pl/buty-motocyklowe-taichi-rss003-delta-riding-p-30323.html
tu masz test http://www.scigacz.pl/RS,Taichi,Delta,R ... 19661.html
tu masz test http://www.scigacz.pl/RS,Taichi,Delta,R ... 19661.html
Miczab - Twój partner w motozakupach 

-
Miczab - Administrator
Tego w ogóle nie brałem pod uwagę, a są sporo tańsze od wymienionych przeze mnie wyżej.
Zastanawiam się jak to będzie z jeansami motocyklowymi - wiesz, chodzi mi o to, że one są odpowiednio dłuższe i np w zwykłych butach kiepsko się chodziło - non stop przydeptywane były nogawki, zależy mi aby but był dość wysoki jak na krótkie
(paradoks
) by właśnie ta nogawka , podczas spacerów , mogła ułożyć się na bucie, nie pod nim
Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi.
A jak z bezpieczeństwem - ochroną w tych butach ? Spełniają jakieś tam minimum ?
A co powiesz o Dainese Dyno czy Asphalt, albo o SMX'ach ?
Miczab daj info o tych Taichi na PW - ewentualnie za ile i kiedy do odbioru.
Zastanawiam się jak to będzie z jeansami motocyklowymi - wiesz, chodzi mi o to, że one są odpowiednio dłuższe i np w zwykłych butach kiepsko się chodziło - non stop przydeptywane były nogawki, zależy mi aby but był dość wysoki jak na krótkie

A jak z bezpieczeństwem - ochroną w tych butach ? Spełniają jakieś tam minimum ?
A co powiesz o Dainese Dyno czy Asphalt, albo o SMX'ach ?
Miczab daj info o tych Taichi na PW - ewentualnie za ile i kiedy do odbioru.
- kozlos
- Świeżak
But jest odpowiednio masywny, także z nogawką nie powinno być problemu. Towar jest z Japonii i będzie dostawa za ok. miesiąc. Chyba, ze aktualnie jest rozmiar na stanie- daj znać jaką masz nogę, to sprawdzę. Jak są to w 24h u mnie na Mokotowie, jak nie ma to za miesiąc. Tych, o których pisałeś nie miałem na nodze. Jedynie w ręce jak przerzucałem z hurtowni do klientów. 

Miczab - Twój partner w motozakupach 

-
Miczab - Administrator
42-43 ,pewnie w tym wypadku będzie to 43
Chodzi mi o całe czarne, albo czarne z czerwonymi wstawkami - tylko te mi odpowiadają wizualnie
Z drugiej strony nie ma pośpiechu, do gorących dni jeszcze troszkę brakuje , ale znalazłem dość ciekawą ofertę w necie więc chce zobaczyć, gdzie wyjdzie korzystniej
Jak coś to na PW poproszę info i będziemy się targować

Chodzi mi o całe czarne, albo czarne z czerwonymi wstawkami - tylko te mi odpowiadają wizualnie

Z drugiej strony nie ma pośpiechu, do gorących dni jeszcze troszkę brakuje , ale znalazłem dość ciekawą ofertę w necie więc chce zobaczyć, gdzie wyjdzie korzystniej

Jak coś to na PW poproszę info i będziemy się targować

- kozlos
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości