Czy ten kask jest za duży czy idealny?
• Strona 1 z 1
Czy ten kask jest za duży czy idealny?
Cześć wszystkim kupiłem sobie kask HJC AC-11 obwód głowy mam 55-55,5cm więc kupiłem rozmiar S,gdy zakładam jest ciasny bardzo,jak już mam go na głowie to czuje że mam paple i jak ruszam głową tak bardzo szybko tak z 2cm w prawa i szybko w lewa to mi trochę lata tak minimalnie,jak przytrzymam kask ręką to też głowę ruszę minimalnie i powiedzcie mi czy ten kask jest dla mnie za duży czy idealny bo to mój pierwszy kask na moto i nie mam pojęcia;/ a chce jeszcze kupić kominiarkę to tam parę milimetrów będzie mniej latać
Czekam na wasze odpowiedzi:)
Czekam na wasze odpowiedzi:)
- Glucik
- Świeżak
kask jest zdecydowanie za duży. Kask nie może się ruszać będąc na głowie ma przylegać ciasno. Wybrałeś albo zły rozmiar albo skorupa nie pasuje na Twoją głowę.
zapoznaj się z tym artykułem :
http://www.scigacz.pl/Kaski,wszystko,co ... ,4116.html
zapoznaj się z tym artykułem :
http://www.scigacz.pl/Kaski,wszystko,co ... ,4116.html
how low can you go? | www.pajacyk.pl
-
k9aro3l - Stały bywalec
więc widocznie skorupa kasku nie jest dla Ciebie. Skorupa skorupie nie równa i pomimo tego że moga mieć te same rozmiary to wewnątrz moga mieć całkiem inne ułożenie. Przymierzałeś kaski innych marek ?
-
k9aro3l - Stały bywalec
kiedyś mierzyłem na crossa kaski z naxy to dokładnie tak samo było..ale znów nie lata tak ze umie pół głowy obrócić albo coś tylko minimalnie..A pytam bo się tak nie znam ponieważ nigdy nie kupowałem kasku(z crossa tylko przymierzałem nie kupowałem)
- Glucik
- Świeżak
masz możliwośc przymiarki innych kasków ? Bo według mnie kask na 90% jest źle dobrany
-
k9aro3l - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości