JakÄ… dobrÄ… zbroje polecacie
• Strona 1 z 1
JakÄ… dobrÄ… zbroje polecacie
Witam.
Posiadam skóre hein gericke, jednak w tym roku postanowiłem zakupić też jakąś zbroję na cieplejsze dni i krótkie trasy (upał w skórze mnie dobija).
Także pytanko o jakąś dobrą zbroję do myśle 700 pln.
Posiadam skóre hein gericke, jednak w tym roku postanowiłem zakupić też jakąś zbroję na cieplejsze dni i krótkie trasy (upał w skórze mnie dobija).
Także pytanko o jakąś dobrą zbroję do myśle 700 pln.
Ostatnio edytowano 7/5/2012, 08:34 przez Plomien, łącznie edytowano 1 raz
- Plomien
- Świeżak
-
k9aro3l - Stały bywalec
k9aro3l napisał(a):a nie lepiej kupić kurtkę tekstylną ?
Jakoś nigdy się do tekstyli nie przekonałem.
Miałem dwie na sobie od kumpli i nie dużo lepiej z gorącem sobie radziły od mojej skóry, nie wiem może dlatego, że nie były to kurtki z górnej półki.
A nie chciałbym kupować czegoś co się nie sprawdzi, a sprawdzić przed zakupem nie ma zbytnio jak

- Plomien
- Świeżak
zrób tak że kupujesz jakąś kurtkę tekstylną do 700zł a jak się nie sprawdzi to masz przecież 10dni na zwrot produktu bez podania przyczyny i sprzedający musi Ci zwrócić w 100% kasę za kurtkę i za koszt wysyłki z tego co kojarzę ( chodź z ta przesyłką to radze doczytać). Chyba nie musze tłumaczyć że przy zwrocie kurtka nie może nosić znaków użytkowania. Myślę że po jednym wypadzie bedziesz w stanie odpowiedzieć sobie na pytanie czy dana kurtka daje rady. Przeszperaj dział "akcesoria motocyklowe" znajdziesz gdzieś coś na pewno co Cię zaciekawi.
PS zbroja uchroni Cię jedynie przed uderzeniem a nie przed samym szlifem. Gdy glebniesz pierwszy strzał pójdzie na ochraniacze i później wszystko Ci się przesunie. Zrobisz jak uważasz ale wedlug mnie bezpieczeństwo jest ważniejsze. A po za tym istnieje jeszcze takie coś jak bielizna termoaktywna
PS zbroja uchroni Cię jedynie przed uderzeniem a nie przed samym szlifem. Gdy glebniesz pierwszy strzał pójdzie na ochraniacze i później wszystko Ci się przesunie. Zrobisz jak uważasz ale wedlug mnie bezpieczeństwo jest ważniejsze. A po za tym istnieje jeszcze takie coś jak bielizna termoaktywna

how low can you go? | www.pajacyk.pl
-
k9aro3l - Stały bywalec
k9aro3l napisał(a):zrób tak że kupujesz jakąś kurtkę tekstylną do 700zł a jak się nie sprawdzi to masz przecież 10dni na zwrot produktu bez podania przyczyny i sprzedający musi Ci zwrócić w 100% kasę za kurtkę i za koszt wysyłki z tego co kojarzę ( chodź z ta przesyłką to radze doczytać). Chyba nie musze tłumaczyć że przy zwrocie kurtka nie może nosić znaków użytkowania. Myślę że po jednym wypadzie bedziesz w stanie odpowiedzieć sobie na pytanie czy dana kurtka daje rady. Przeszperaj dział "akcesoria motocyklowe" znajdziesz gdzieś coś na pewno co Cię zaciekawi.
W sumie racja, i chyba tak zrobię że najwyżej odeślę.
Pozdr.
- Plomien
- Świeżak
ja bym taki pewny z tym przesuwaniem nie był... po to dobre zbroje są tak dopasowywalne i tak konstruowane żeby się nie przesuwały.. w stuncie się to sprawdza.. wiele ludzi jeździ po latem w zbrojach na krótszych jazdach, a nie słyszałem jeszcze opinii że miałem dobra zbroję i i g... dała..
Tekstyl powinien być lepszy jednak zbroja jest znacznie przewiewniejsza..
z dobrych:
sixsixone, knoxy teraz chyba tez dobre są, evs były całkiem niezłe.. droższe: dainese (najlepsze jakie widziałem, ale też najdroższe), alpinestars (lepiej wyższy model- zapinany po boku).. ja używałem thora (impact rig se)- też niesymetryczne zapiecie, wygodna, dobrze dopasowana.. w tej cenie najlepsza z tych które oglądałem (połowa ceny dainesa czy alpina)
Tekstyl powinien być lepszy jednak zbroja jest znacznie przewiewniejsza..
z dobrych:
sixsixone, knoxy teraz chyba tez dobre są, evs były całkiem niezłe.. droższe: dainese (najlepsze jakie widziałem, ale też najdroższe), alpinestars (lepiej wyższy model- zapinany po boku).. ja używałem thora (impact rig se)- też niesymetryczne zapiecie, wygodna, dobrze dopasowana.. w tej cenie najlepsza z tych które oglądałem (połowa ceny dainesa czy alpina)
-
kravec - Administrator
zdecydowanie polecam zbroję Dainese według mnie, są one najlepsze i warte swojej kasy, sam osobiści używam od kilku lat zbroi tej firmy dokładnie Dainese wave i jest idealna, jedynym mankamentem w tym modelu jest to, że gdy odpinam samego żółwia (w celu włożenia go pod skórę) to nie ma do niego dołączonych w zestawie szelek na ramiona, ale poza tym wszystko jest idealne.
Co do kurtki zamiast zbroi, to ja ci powiem tak Zbroja jest bardzo przewiewna i super komfortowa ale w razie deszczu nie ochroni cię przed nim no i wiadomo od silnych wiatrów także, w tych sprawach faktycznie kurtka bierze górę, ale sądzę, jak się gdzieś krótko lata to na upalne dni najlepsza zbroja bo u nas w końcu takich szybkich anomalii pogodowych nie ma że z godziny na godzinę zmiana pogody (oczywiście zdarzają się wyjątki ;D jak zresztą od każdej reguły)
Ps. bielizna termoaktywna też daje radę i można ją stosować pod wszystko
Co do kurtki zamiast zbroi, to ja ci powiem tak Zbroja jest bardzo przewiewna i super komfortowa ale w razie deszczu nie ochroni cię przed nim no i wiadomo od silnych wiatrów także, w tych sprawach faktycznie kurtka bierze górę, ale sądzę, jak się gdzieś krótko lata to na upalne dni najlepsza zbroja bo u nas w końcu takich szybkich anomalii pogodowych nie ma że z godziny na godzinę zmiana pogody (oczywiście zdarzają się wyjątki ;D jak zresztą od każdej reguły)
Ps. bielizna termoaktywna też daje radę i można ją stosować pod wszystko
- lachos R6
- Świeżak
no dainese jest daleko z przodu.. tylko że kosztuje u nas jakies 1300-1500zł jak dobrze pamiętam.. ale zbroja robi wrażenie naprawdę
Niby budowa ochraniaczy dyskwalifikuje je do ponownego uzycia po dzwonie ale przeciez i tak będzie do wyrzucenia w większości przypadków.
Niby budowa ochraniaczy dyskwalifikuje je do ponownego uzycia po dzwonie ale przeciez i tak będzie do wyrzucenia w większości przypadków.
-
kravec - Administrator
o takiej mówicie Panowie ?
http://allegro.pl/zbroja-dainese-jacket ... 54473.html
btw, między taką zbroją a buzerem jest duża różnica ? warto dopłacić ? i mieć
http://allegro.pl/buzer-dainese-jacket- ... 19242.html
?
http://allegro.pl/zbroja-dainese-jacket ... 54473.html
btw, między taką zbroją a buzerem jest duża różnica ? warto dopłacić ? i mieć
http://allegro.pl/buzer-dainese-jacket- ... 19242.html
?
-
Vicarious - Świeżak
Jak jest już temat ochraniaczy to się podepnę:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2730740968
Co myślicie o tym żółwiu?
http://allegro.pl/show_item.php?item=2730740968
Co myślicie o tym żółwiu?
- drug0n
- Bywalec
Jak patrzę na sklep to nic ciekawego nie ma, większość tych żółwi do 300 zł to po prostu trochę materiału, gąbki i płyt z plastiku. Ta co pokazałem wygląda ciekawie, jeszcze poczekam na jakieś wyprzedaże czy coś i na napływ gotówki, skoro te tanie to szit.
- drug0n
- Bywalec
http://www.4sr.pl/sklep-motocyklowy/akc ... force.html
dorzuć do 240 i go masz u mnie. Rozmiar L jest na stanie.
dorzuć do 240 i go masz u mnie. Rozmiar L jest na stanie.
Miczab - Twój partner w motozakupach 

-
Miczab - Administrator
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości