Zobacz wątek - Jak to jest z tymi rozmiarówkami... :(
NAS Analytics TAG

Jak to jest z tymi rozmiarówkami... :(

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Jak to jest z tymi rozmiarówkami... :(

Postprzez MichaelloEs » 4/5/2012, 12:33

Witam, mam 173cm wzrostu, 77 wagi, około 104cm w klatce piersiowej, to na początek:)
Problem tkwi w tym, że ostatnio po przez serwis internetowy zamówilem używany kombinezon dwuczęściowy Arlen-a w rozm. 50. Przyszedł, okazał sie za mały w klatce, cięzko było go dopiąc, ogólnie chyba za mocno dopasowany:) Spodnie powiem były w miare ok, ale na ogól ciezko sie go zakładało a juz nie mowie o sciaganiu:P W takim razie pomysłałem moze rozm. 52 bedzie ok. Ale dodatkowo podjechałem nie daleko do sklepu z ciuchami nowymi, przymierzyłem Dainessy, Arleny, Beriki (skory oczywiscie) i we wszystkich rozm. 50 byłby w miare dobry jakby nie rekawy - za długie... ograniczaja swobodny ruch dłonia:/ Nawet rozm. 48 tez nie był dobry pod wzgledem rękawów:(
Wczesniej tego Arlen-a co przymierzalem miał bodajze 3 lata, mogła sie cos od tamtego czasu rozmiarówka zmienić?? Jakie Wy macie z tym doświadczenie??
Chyba mi nic nie pozostaje jak tylko tekstyl...
MichaelloEs
Świeżak

Postprzez Brekekeks » 4/5/2012, 20:19

Nie łam się tak, dobry tekstyl nie jest zły:) Ew przestań pakować, klata schudnie i po problemie:P
A na poważnie, tekstyle też są dobre, kwestia znalezienia odpowiedniego. Ja mam jakąś tanią dość kurtkę Held'a i jestem zadowolony. Spójrz na Modekę, Ozone, IXS, Ixon, nawet Rukka robi tekstyl. Dainese i Alpinestars również, wybór jest ogromny i z jakością nie ma problemu. Nie rozumiem też, dlaczego panuje przekonanie, że albo skóra albo nic.
Growing old is mandatory. Growing up is optional.
Brekekeks
Świeżak

Postprzez Hyde » 4/5/2012, 20:29

Nie dziwię się, że był przyciasny. Jestem podobnych gabarytów, 179cm i 83kg i mam 52.
Hyde
Bywalec

Postprzez MichaelloEs » 5/5/2012, 09:12

Rozumiem Was w 100% ale co z tymi rękawami:D?? W sklepie to juz sił nie miałem nastepnego zakładac:P Tylko jedna odpowiedz: za długi rekaw, za długi, za długi;/
Az tak mogła sie rozmiarowka zmienic?:]
Wiadomo, że powinno do dolegac ale nie az tak(tak mi sie przynajmniej wydaje, bo wczesniej ze skora nie mialem stycznosci) jak ten rozm. 50 Arlen-a. Nie uwazam, ze tekstyl i nic innego ale skora lepiej wyglada a jak juz mam wypłacic za to to czemu nie poszukac;)
A te Modeki itp to wydaje mi sie, ciuch do pierwszej przewrotki, taki liche to wyglada....
Oczywiscie moge sie mylic, przepraszam za to:D
MichaelloEs
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê