Kask , który lepszy.
• Strona 1 z 1
Kask , który lepszy.
ProszÄ™ o informacje.
1 Kask szczękowy czy integralny , który lepszy , cichszy ... ?
2 Posiadam kask szczękowy Lazer Paname. Podczas jazdy zakładam dodatkowo stopery do uszu. Komfort jazdy dużo lepszy. Pytanie: czy gdybym zastosował dużo droższy kask (bez dodatkowo zakładanych stoperów) np. firmy Shoei , czy byłoby ciszej. Czy jest sęs kupować tak drogi kask za 2000-3000 zł ?
1 Kask szczękowy czy integralny , który lepszy , cichszy ... ?
2 Posiadam kask szczękowy Lazer Paname. Podczas jazdy zakładam dodatkowo stopery do uszu. Komfort jazdy dużo lepszy. Pytanie: czy gdybym zastosował dużo droższy kask (bez dodatkowo zakładanych stoperów) np. firmy Shoei , czy byłoby ciszej. Czy jest sęs kupować tak drogi kask za 2000-3000 zł ?
- adamspa
- Świeżak
W integralnym jest ciszej, w modelach turystycznych jest ciszej aniżeli w sportowych. Turystyczne modele Schuberth'a słyną z dobrego wyciszenia. Pamiętaj jednak, że powyżej pewnej prędkości i długości trasy bez stoperów się nie obejdziesz.
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
ogolnie integrale sa bardziej ciche niz reszta, wyjatkiem od tego jest Schuberth C3 ktory jest cichszy niz bagatela wszystko u konkurencji, cichsze od niego sa tylko integrale schubertha. Natomiast jazdy ze stoperami w uszach nie przebije zaden kask.
- ZooL
- Świeżak
Ja osobiście przerobiłem Sharka, Lazera, KBC, AGV, Uvexa i ARAIa od jakiegoś czasu dwa Shoeie.
Teraz jeżdżę w Shoeiu Qwest, podobno najcichszym kasku w historii marki. I faktycznie jest cichy ale do 140km/h później to jak każdy inny, w mieście rewelacja.
Schubert to kozak pod względem wyciszenia kasku, moim zdaniem ARAI też tylko nie każdy model (możesz sobie wziąć ARAIA na jazdę próbną z salonu Honda Plaza ul. Malownicza, W-wa).
Ja polecam Quantuma i Chasera V no i oczywiście Shoeia Qwesta.
Nawet przyjemnie użytkowało mi się Sharka, nie wiem czemu go sprzedałem!?
KBC też cichy tylko szybka się łatwo rysuje.
Ogólnie trzeba przymierzyć i sprawdzić, który najlepiej leży bo różnic wielkich nie ma powyżej 100-120km/h i nie ma też sensu wydawać 2,5 tys. na kask jeśli się nie ścigasz.
Lepiej zwróć uwagę na parowanie szybki, zapięcie ilość dostępnych akcesoriów, wentylację(w moim ulubionym Uvexie jest taka, że prawie wróble zasysa z drogi
)
Proponuje obrać kwotę 500-600zł i czegoś poszukać, lepiej dać tyle i jeździć niż dać więcej i czuć się zawiedzionym.
A propos, za kilka dni będę miał do sprzedania Caberga Justissimo w rozmiarze S:
http://www.motogen.pl/laboratorium/test ... art26.html
Teraz jeżdżę w Shoeiu Qwest, podobno najcichszym kasku w historii marki. I faktycznie jest cichy ale do 140km/h później to jak każdy inny, w mieście rewelacja.
Schubert to kozak pod względem wyciszenia kasku, moim zdaniem ARAI też tylko nie każdy model (możesz sobie wziąć ARAIA na jazdę próbną z salonu Honda Plaza ul. Malownicza, W-wa).
Ja polecam Quantuma i Chasera V no i oczywiście Shoeia Qwesta.
Nawet przyjemnie użytkowało mi się Sharka, nie wiem czemu go sprzedałem!?
KBC też cichy tylko szybka się łatwo rysuje.
Ogólnie trzeba przymierzyć i sprawdzić, który najlepiej leży bo różnic wielkich nie ma powyżej 100-120km/h i nie ma też sensu wydawać 2,5 tys. na kask jeśli się nie ścigasz.
Lepiej zwróć uwagę na parowanie szybki, zapięcie ilość dostępnych akcesoriów, wentylację(w moim ulubionym Uvexie jest taka, że prawie wróble zasysa z drogi

Proponuje obrać kwotę 500-600zł i czegoś poszukać, lepiej dać tyle i jeździć niż dać więcej i czuć się zawiedzionym.
A propos, za kilka dni będę miał do sprzedania Caberga Justissimo w rozmiarze S:
http://www.motogen.pl/laboratorium/test ... art26.html
- tomkraft00
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości