Zobacz wątek - opinia na temat butów Probiker
NAS Analytics TAG

opinia na temat butów Probiker

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

opinia na temat butów Probiker

Postprzez suchy558 » 29/3/2012, 10:18

Witam
Przymierzam się do jakiś butów motocyklowych i napotkałem na Probiker Traveller. Szukałem w necie opinii, trochę ich było, ale z lat 2007-10. Może jest ktoś kto ma te buty "na świeżo" i jest w stanie coś powiedzieć o ich aktualnej jakości? Jak mu się w nich lata, etc.

Tak, wiem, że lepiej kupić Sidi albo Alpiny. Tak, wiem, że na bezpieczeństwie się nie oszczędza. Ale z posiadanym przeze mnie rozmiarem 49 mam niewielkie szanse na jakieś sensowniejsze buty, a nie kupię Sidi za 1200zł :roll:
suchy558
Bywalec

Postprzez BMW_Zbyszek » 1/4/2012, 15:10

Moja opinia tez będzie z lat 2008-2010.

Posiadam Travellera w rozm.50 i uważam je za bardzo wygodne. W tym rozmiarze nie ma zbyt wielkiego wyboru. Kupiłem te buty jak miałem textylny kombinezon (bardziej turystyczny) i sprawowały się świetnie. Jeździłem w nich głownie turystycznie - są bardzo wygodne na moto i tak samo gdy trzeba cały dzień w nich chodzić, zwiedzać itd.
Gdy kupiłem skórzany kombinezon na Kawasaki to miałem problem żeby je zapiąć na spodniach (mam dość duże łydki + ochraniacz podudzia w tym kombi) i po kilku razach "na siłę" zaczęły się lekko pruć z przodu na tym elastycznym (nie skórzanym) pionowym pasie - z rachunkiem bez problemu wymienili mi na gwarancji na nowe w motoakcesoriach. Mój znajomy już 3 sezon lata w tych Probikerach zapinanych na spodnie w sportowym kombiaku na zx10 i nic się w nich nie zepsuło - on jest szczupłej budowy ciała i nawet na nogawce z ochraniaczem ma jeszcze lekki luz.
Głownie przez zmianę motocykla i kombinezonu (żeby kolejny raz nie rozerwać butów) musiałem kupić jeszcze inne buty - padło na Alpinestars. Probikerów nadal używam gdy nie zakladam skórzanego kombiaka.

Dostaniesz rozm.49 w Alpinie - szukaj okazji, a od ubiegłego roku jest bardzo duzo modeli Sidi do rozm.50 - ale cena juz nie jest taka dobra jak za Probikery.

Travellery to bardzo dobre buty za tą cenę i szczerze mogę Ci je polecić.
BMW r1100rs, zx10r
BMW_Zbyszek
Świeżak

Postprzez suchy558 » 1/4/2012, 17:05

dziękuję bardzo za rzetelną wypowiedź!
suchy558
Bywalec

Postprzez LatajacyHolender » 3/4/2012, 14:33

To ja sie podepne.
Zastanawiam sie nad butami Probiker Active. Szukam jakis butow, ktore nie byly by zbyt wysokie, nie musza byc nieprzemakalne (takowe juz posiadam). Ktos uzywa wymienionego modelu.
Pytam o ten model, gdyz na niego jest promocja (27Eur)
LatajacyHolender
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 31 gości

na górê