Rękawice - te z najlepszą ochroną (Knox Handroid?)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Rękawice - te z najlepszą ochroną (Knox Handroid?)
Witam, Krzychu z tej strony.
Szukam rękawic, które możliwie najlepiej ochronią moje palce i nadgarstki.
Co prawda zakup maszyny jeszcze przede mną, ale biorąc pod uwagę, że tak naprawdę dopiero zaczynam się uczyć i gleba lub ślizg to tylko kwestia czasu (oby nie), to na swoim zdrowiu nie mam zamiaru oszczędzać.
Myślę intensywnie o Knox Handroid - ktoś używa?
Ew. polecicie coś podobnego?
pozdrawiam
Krzychu
Szukam rękawic, które możliwie najlepiej ochronią moje palce i nadgarstki.
Co prawda zakup maszyny jeszcze przede mną, ale biorąc pod uwagę, że tak naprawdę dopiero zaczynam się uczyć i gleba lub ślizg to tylko kwestia czasu (oby nie), to na swoim zdrowiu nie mam zamiaru oszczędzać.
Myślę intensywnie o Knox Handroid - ktoś używa?
Ew. polecicie coś podobnego?
pozdrawiam
Krzychu
- krzychu83
- Świeżak
jesli cie kasa nie boli to przymierz i wtedy sie decyduj, ale jesli fundusze masz ograniczone to nie ma sensu sie ladowac w topowe rekawice, w zdecydowanej wiekszosci przypadkow ochronia cie tak samo jak tansze modele, za to po szlifie juz takie bajeranckie nie beda i wypadaloby wymienic ;p
- ZooL
- Świeżak
strasznie chciałęm je miec ale powiem ci że miedy biomech a androidami nie ma rónicy jesli chodzi o ochrone tzn jest tu i tu zajebista a cena w biomech jest o te 300 zł mniej. No chyba że bardziej zalezy ci żeby byl lans na miescie
pozatym z ochrony nic wiecej nie wnosza, sa troche mniej wygodne bardziej sztywne przez ten plastikowy szkielet. Ja polecam Biomech i na pewno bedziesz zadowolony[/code]

-
halogen - Świeżak
ok, rozważe Biomech. Nie, nie szastam kasą - jestem pianistą i potrzebuję jak najlepszej ochrony tej części ciała
Tak więc, żaden szpan itp, to nie musi wyglądać - ma działać. Knoxa dałem jako przykład - na motogenie dosyć pozytywnie je opisali.
Ps.Motor kupuję w marcu (na 90% GSF 600N) - na to mam7-8tyś + serwis.
Inną pulę mam na ciuchy - i tu dla mnie nie ma kompromisu.
I szczerze? Gdybym miał 18 lat to możę wszystko wydałbym na motor, ale mam już prawie 30, trochę już świata zjeździłem, naoglądałem się paskudnych wypadków.
Nie, na zdrowiu nie mam zamiaru oszczędzać.

Tak więc, żaden szpan itp, to nie musi wyglądać - ma działać. Knoxa dałem jako przykład - na motogenie dosyć pozytywnie je opisali.
Ps.Motor kupuję w marcu (na 90% GSF 600N) - na to mam7-8tyś + serwis.
Inną pulę mam na ciuchy - i tu dla mnie nie ma kompromisu.
I szczerze? Gdybym miał 18 lat to możę wszystko wydałbym na motor, ale mam już prawie 30, trochę już świata zjeździłem, naoglądałem się paskudnych wypadków.
Nie, na zdrowiu nie mam zamiaru oszczędzać.
- krzychu83
- Świeżak
- Gregorgsxr
- Świeżak
a ja mam i polecam Handroidy za co jestem nie lubiany bo tyle pieniędzów wydałem na rękawice
co prawda jeździłem w nich raz i nie mam porównania z innymi, ale są na prawdę w porządku - no i wzrok zazdrości instruktora - bezcenne

co prawda jeździłem w nich raz i nie mam porównania z innymi, ale są na prawdę w porządku - no i wzrok zazdrości instruktora - bezcenne

-
zero22 - Świeżak
zero22 napisał(a):a ja mam i polecam Handroidy za co jestem nie lubiany bo tyle pieniędzów wydałem na rękawice![]()
nie jestes nie lubiany za to ze masz takie rekawice, tylko za druga czesc swojej wypowiedzi. Jestes lanserskim wsiorem.
- ZooL
- Świeżak
RUTRA.RD napisał(a):co wy widzicie w gp tech zeby je zalozyc trzeba byc kaskaderem, kumpla gp pro rozpadly sie po sezonie
Invinciblee napisał(a):Ja tam bym wolał zwyczajne oryginalne GP Tech-y...
Swoją drogą to alpin nie daje gwarancji?
-
Invi - VIP Ścigacz.pl
...
a tak pozostajac przy temacie to mial ktos sposobnosc uzywania rekawic
Richa Savage ?
(wedlug przeprowadzonego prywatnego sledztwa cenowego model wyzszy od Richa Warrior, ktorego test na motogenie i opinie w sieci mozna znalezc)
dzisiaj mialem przyjemnosc je przymierzyc w moto-akcesoriach i zostalem pozytywnie zaskoczony.
DO tej pory mialem w marcu (w tym byl kombiak, wiec czekam na wyplate
) zanabywac Dainese Carbon Cover lub Pro Carbon i fajnie sie w nich czulem, ale te Richa calkiem fajnie leza na dloni i pare PLNow zostaje w kieszeni.
Obecnie kosztuja 399 zlociszy, ale do 5 marca jakos jest 10% rabatu u nas
Protektory/slidery Knoxa i fajnie dopasowany model.
To tyle reklamy, ale czy ktos mial sposobnosc ich uzywania i testowania jak sie w nich jezdzi?
Mocno mi namieszaly powiem szczerze
a tak pozostajac przy temacie to mial ktos sposobnosc uzywania rekawic
Richa Savage ?
(wedlug przeprowadzonego prywatnego sledztwa cenowego model wyzszy od Richa Warrior, ktorego test na motogenie i opinie w sieci mozna znalezc)
dzisiaj mialem przyjemnosc je przymierzyc w moto-akcesoriach i zostalem pozytywnie zaskoczony.
DO tej pory mialem w marcu (w tym byl kombiak, wiec czekam na wyplate

Obecnie kosztuja 399 zlociszy, ale do 5 marca jakos jest 10% rabatu u nas

Protektory/slidery Knoxa i fajnie dopasowany model.
To tyle reklamy, ale czy ktos mial sposobnosc ich uzywania i testowania jak sie w nich jezdzi?
Mocno mi namieszaly powiem szczerze

- nase
- Świeżak
Nie róbcie chały na forum tutaj zool jak i zero. Chłopak miał kase to kupił, jego sprawa. Nawet i niech jeździ i niech się lansuje po całym mieście że ma takie rękawice. Zarobił to ma i niech się cieszy, nie wszystkich na takie rękawice stać.
A wracając do tematu to sądzę tak samo jak i RUTRA.RD, do 300zł spokojnie można wyrwać coś fajnego co zapewni Ci wystarczającą ochronę. Lepiej kupić za tą kasę lepszy garnek czy kombiaka. Więcej dupą będziesz szorował po asfalcie niż rękoma tak więc...
Popatrz jeszcze w sklepie na ścigaczu, czasami dają fajne rabaty.
A wracając do tematu to sądzę tak samo jak i RUTRA.RD, do 300zł spokojnie można wyrwać coś fajnego co zapewni Ci wystarczającą ochronę. Lepiej kupić za tą kasę lepszy garnek czy kombiaka. Więcej dupą będziesz szorował po asfalcie niż rękoma tak więc...
Popatrz jeszcze w sklepie na ścigaczu, czasami dają fajne rabaty.
how low can you go? | www.pajacyk.pl
-
k9aro3l - Stały bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe