Jakie rękawice
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Jakie rękawice
Witam. Jestem w trakcie kupna rękawic na moto. Będzie to 125-tka więc myślę że czasem jakaś dłuższa trasa się zdarzy , ale głownie będą użytkowane na krótszych przejazdach. Myślałem o Modekach Sahara Traveller , lecz zauważyłem że dosyć tanio można dorwać Alpiny sp-1 i zastanawiam się czy nie dorzucić by stówki i zakupić właśnie je. Co myślicie ? Głownie prosił bym tu o opinie osób które miały styczność z SP-1 bo z modekami miałem i wydają się dobrymi rękawicami za małe pieniądze. Moglibyście ewentualnie doradzić mi jakieś inne modele do 270zł? Głownie zależy mi na wygodzie i w miare dobrej wentylacji w lato.
- riders62
- Świeżak
Uważaj na podróby viewtopic.php?t=30413
Osobiście polecam Tschula za tą cene super rękawice.
Osobiście polecam Tschula za tą cene super rękawice.
ETZ 251>Gsxr 600 k1
-
idzkos - Świeżak
http://4bikes.pl/rekawice-alpinestars-sp1-p-2484.html (otwórz link) Wydaję mi się że jednak w miare pewne źródło.[/url]
- riders62
- Świeżak
-
DostojnyKocur! - Świeżak
SP-1 nowych, oryginalnych w tej cenie (250zł) nie kupisz na 99% (ten 1% to wariat który kupił nowe i postanowił sprzedać nie używając ich za 250zł hihi...).
Tutaj (otwórz link) masz pewne źródło.
Tutaj (otwórz link) masz pewne źródło.
Ostatnio edytowano 7/2/2012, 19:12 przez tomek_gda, łącznie edytowano 1 raz
-
tomek_gda - Świeżak
Wiem wiem czytałem sporo dlatego staram się unikać zakupów na allegro od osób które sprowadzają z USA czy z UK. Taki sklep wydaje się być bezpiecznym wyjściem.
EDIT : Następne http://outlet.intermotors.pl/product-pol-27801-rekawiczki-SP-1-skorzane-rozmiar-XXL-kolor-czerwony.html (otwórz link) Intermotors nie bawiłby się w podóbki.
EDIT : Następne http://outlet.intermotors.pl/product-pol-27801-rekawiczki-SP-1-skorzane-rozmiar-XXL-kolor-czerwony.html (otwórz link) Intermotors nie bawiłby się w podóbki.
- riders62
- Świeżak
Z intermotors to jest tak że jak już coś porządnego mają w dobrej cenie to z pewnością jest to rzecz której się chcą pozbyć z magazynu oraz która jest albo w bardzo małym albo wielkim rozmiarze. W przypadku intermotors o podróbach raczej nie może byćmowy.
-
tomek_gda - Świeżak
Łapę akurat mam sporą
. Model na 4bikes jest jest taki sam jak w intermotors , dlatego można wnioskować ze chcą się ich pozbyć , bo na obu stronach Model SP-1 2011 (czy 10) kosztuje już swoje ponad 500PLN'ów. Nie brałbym tego za wadę że to starsza wersja , bo akurat mi to pasuje. Co powiecie o samych rękawicach ? Jaki komfort użytkowania i wentylacja w lato ?

- riders62
- Świeżak
To już chyba trzeci równoległy temat, w którym piszę na temat rękawic SP-1. Generalnie to są dobre rękawice. Mam wrażenie, że są trochę sztywne. Poza tym w ciepłe dni łapa lubi się pocić, ale na to rady nie ma.
Ceny na wyprzedażach zaczynają się od niecałych 400 zł. Moje kupiłem w irlandii za €100 - były za €110, ale dostałem rabat. Jelenia nie szukajcie, bo nikt nie sprzeda tych rękawic poniżej ceny producenta.
Ceny na wyprzedażach zaczynają się od niecałych 400 zł. Moje kupiłem w irlandii za €100 - były za €110, ale dostałem rabat. Jelenia nie szukajcie, bo nikt nie sprzeda tych rękawic poniżej ceny producenta.
-
bryk77 - Stały bywalec
A może lepiej sprawdziłyby się SP-2 od SP-1 ? Modeki przekonują mnie bdb wentylacja w lato i całkiem niezła wygodą. Jednak w chłodniejsze dni może być nieciekawie i jest ciekaw czy dużo lepiej w chłodniejsze dni sprawdziłyby się SP-1 bądz SP-2 ?
- riders62
- Świeżak
Nie jeździłem w SP-1 w chłodne dni także nie wiem jak się sprawdzają w niższych temperaturach. Ciężko o uniwersalność jeśli chodzi o rękawice. Generalnie lepiej mieć takie, które dają radę w ciepłe dni - większość z nas jeździ moto raczej przy dobrej pogodzie.
-
bryk77 - Stały bywalec
@riders62 - Mam dla Ciebie świetną propozycję, o której nikt nie wspomniał
Zakup 2 par rękawic- jednej na upalne dni, a drugiej na "normalne" dni.
U nas możesz dobrać taki zestaw koło 300 zł. Poniżej przedstawię Ci dwie propozycję i szybko opisze co i jak.
1 zestaw:
a)Letnia przewiewna SHIMA BULLET- owcza skóra, idealne dopasowanie cena 149zł
b)Całosezonowa sportowa ST-1- skóra bydlęca wyprawiana innowacyjnym procesem (delikatniejsza i bardziej wytrzymała), dodatkowo zastosowany absorber PORON XRD (na YT można poszukać o co chodzi)- cena 189zł
cena zestawu- 338zł
2 zestaw
a)Letnia przewiewna SHIMA SPARK- kozia skóra, materiał między palcami, agresywny protektor- cena 159zł
b)Całosezonowa sportowa ST-1- skóra bydlęca wyprawiana innowacyjnym procesem (delikatniejsza i bardziej wytrzymała), dodatkowo zastosowany absorber PORON XRD (na YT można poszukać o co chodzi)- cena 189zł
cena zestawu- 348zł
Modele Bullet i ST-1 to nowości na 2012, które będą dostępne w pełnej rozmiarówce na początku marca, ale jak masz rozmiar M,L albo XL to obecnie mamy pełną dostępność.
Btw. Możemy zrobić jakąś promocję przedsezonową

Zakup 2 par rękawic- jednej na upalne dni, a drugiej na "normalne" dni.
U nas możesz dobrać taki zestaw koło 300 zł. Poniżej przedstawię Ci dwie propozycję i szybko opisze co i jak.
1 zestaw:
a)Letnia przewiewna SHIMA BULLET- owcza skóra, idealne dopasowanie cena 149zł
cena zestawu- 338zł
2 zestaw
a)Letnia przewiewna SHIMA SPARK- kozia skóra, materiał między palcami, agresywny protektor- cena 159zł
cena zestawu- 348zł
Modele Bullet i ST-1 to nowości na 2012, które będą dostępne w pełnej rozmiarówce na początku marca, ale jak masz rozmiar M,L albo XL to obecnie mamy pełną dostępność.
Btw. Możemy zrobić jakąś promocję przedsezonową

-
SHIMA_PL - Świeżak
Zobacz jeszcze Sp-8 z Alpiny albo Shima G-Tec z Knox-ami . Na mnie robią wrażenie, zastosowali tam skórę kangura - po ostatniej wizycie chłopaka z Shimy u Nas w sklepie jestem bardzo ciekawy Waszych opinii na temat rekawic SHIMA.
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe