Zobacz wątek - Co wybrać do spakowania bagażu na małe enduro? Problem.
NAS Analytics TAG

Co wybrać do spakowania bagażu na małe enduro? Problem.

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Co wybrać do spakowania bagażu na małe enduro? Problem.

Postprzez Dr_Acula » 5/2/2012, 15:20

Witam. W tym roku zamierzam wybrać się na urlop na tygodniowy wypad nad morze z kobietą. Chcemy się zabrać moim małym enduro, tylko jest problem z bagażem - motocykl nie posiada fabrycznie bagażnika, a zakup dedykowanego odpada, bo wołają za niego ~250zł. Niestety, kobieta jak to kobieta chce zabrać sporo klamotów i mam problem co zrobić z bagażem.

Sam plecak, nawet duży turystyczny nie wystarczy. Myślałem nad przerobieniem bagażnika z innego moto i daniem top-case'a, ale nie mam koncepcji na danie do stelaża bagażnika, nijak nic nie mogę dopasować. Takbag odpada, bo bak jest plastikowy i niezbyt wielki (większość jest pod siedzeniem). Siatka bagażowa i torba-walec także, ponieważ stelaż nie pozwala zbytnio na zamocowanie haczyków, a torba nie trzymałaby się stabilnie. Pozostają jedynie jakieś sakwy, tylko właśnie też nie ma gdzie ich przytroczyć. Jedyne realne miejsce to chyba spięcie sakw przez uchwyt w owiewce dla pasażera (widać na zdjęciu) oraz przywiązanie dolnych pasków do podnóżków. Tylko jeszcze nie patrzyłem czy tak zamocowane sakwy nie będą zawadzały o nogi siedzącej pasażerki. No chyba, że wykombinowałbym coś z przodu, ale tu też raczej brak koncepcji...

Budżet na sprzęt do wyprawy nie jest zbyt wielki, bo muszę się zaopatrzyć w plecak, sakwy, mocowanie do GPSu itp itd więc byłoby fajnie, jakby dało się coś dobrać do jakichś 100zł. Sakw użyję może kilka razy w roku więc nie muszą być jakieś "na wypasie". Znalazłem coś takiego i zastanawiam się nad nimi, bo na jeden wyjazd będą jak znalazł no i można coś w nie upchać, tylko nie wiem jak z mocowaniem: http://allegro.pl/sakwy-motocyklowe-kom ... 39148.html

Jeśli macie jakieś lepsze pomysły co zrobić z bagażem to chętnie przeczytam ;).

Zdjęcia motocykla, niestety jak widać nie ma gdzie dać bagażu:
http://img815.imageshack.us/img815/1774 ... 9502a4.jpg
http://img3.imageshack.us/img3/324/d368a1a91e1c.jpg
Ostatnio edytowano 5/2/2012, 22:14 przez Dr_Acula, łącznie edytowano 1 raz
Rieju RRX 70
Dr_Acula
Świeżak

Postprzez Vergon » 5/2/2012, 21:28

Popraw linki do zdjęć
Vergon
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Dr_Acula » 5/2/2012, 21:49

Po co? Właśnie sprawdziłem i linki działają. Może wcześniej były problemy z serwerem hostingowym.
Rieju RRX 70
Dr_Acula
Świeżak

Postprzez Vergon » 5/2/2012, 21:56

"Błąd! - Error 403
Nie masz dostępu do tej strony!"
Vergon
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Dr_Acula » 5/2/2012, 22:17

Wrzuciłem na inny serwer powinny działać.

Kobieta dziś się jeszcze raz przymierzyła i w przypadku mocowania tych sakw z allegro do uchwytu dla pasażera powinny się one jakoś wpasować między udo a łydkę, tylko pytanie czy to będzie wygodne dla pasażerki na dłuższej trasie.
Rieju RRX 70
Dr_Acula
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê