Jakie ciuchy na pierwszy motocykl?
• Strona 1 z 1
Jakie ciuchy na pierwszy motocykl?
Witam,właśnie kupuje swój wymarzony, pierwszy motocykl kawasaki250.Nie wiem jakie ciuchy kupić?Upatrzyłam sobie i pomimo ceny rozważam kupno kompletu dainese lejdi-jest super(co o tym myślicie?).Nie mam pojęcia czy lepsza skóra,czy coś pożądnego z materiału?Nie wiem jaki kask?Co będzie lepsze jeśli chodzi o wytrzymałość i przede wszystkim o BEZPIECZEŃSTWO?Prosze o rady i opinie.Pozdrawiam. 

- ania33
- Świeżak
Re: Jakie ciuchy na pierwszy motocykl?
ania33 napisał(a):Nie mam pojęcia czy lepsza skóra,czy coś pożądnego z materiału?
Skóra skóra skóra!!! Zawsze dobrze mieć zapasową skórę na sobie

Life is deadly.
-
dokter - Świeżak
Ładny zestaw ale przydałoby Ci sie cos tekstylnego. Z doświadczenia wiem ze ciuchy marki Modeka, IXON są bardzo ciekawym rozwiązaniem. Tekstyl oczywiście do jazdy po miescie na krótkie dystanse. Nic nie zastąpi bezpieczeństwa skórzanych kombinezonów.
Widze, że wybierasz ciuchy z wyższej półki. Wydasz na nie kupe kasy. Jeżeli Cię stać to nie widzę problemu.
Ja na Twoim miejscu rozważyłbym jeszcze ciuchy BERIK, Arlen Ness. Alpinsestars SMX-5 to dobry wybór podobnie jak SIDI B2. Żółwik bym sobie odpuscił raczej pod kombinezon ale rożne sa opinie (pod skóre).
Co do kasku to wybierałbym coś ala:
-HJC FG-15 tansze rozwiazanie.
-poprzez Shoei XR1100
-Suomy Vandal
-AGV Stealth, GP tech
Wszystkie te kaski to kompozyty.
Fajne rękawice robi RACER, zresztą skóry także mają z wyższej półki. Rękawice od nich takie jak mi się podobały to rząd ~500zł. Wykonane są z kangurzej skóry.
Tak naprawdę ceny kupowanych produktów zależą od twoich gabarytów często droższe są rozmiary małe S M (czasem XS). Zważywszy ze większość dziewczyn jest raczej drobna. Jeżeli jesteś drobnego wzrostu to możesz trochę zaoszczędzić na kurtce tekstylnej. Zobacz na allegro IXON CHARM XS. Jest jedna wystawiam ją w dobrej cenie. Widzę, że jesteś z Warszawy tak więc mogłabyś zawsze przymierzyć.
Widze, że wybierasz ciuchy z wyższej półki. Wydasz na nie kupe kasy. Jeżeli Cię stać to nie widzę problemu.
Ja na Twoim miejscu rozważyłbym jeszcze ciuchy BERIK, Arlen Ness. Alpinsestars SMX-5 to dobry wybór podobnie jak SIDI B2. Żółwik bym sobie odpuscił raczej pod kombinezon ale rożne sa opinie (pod skóre).
Co do kasku to wybierałbym coś ala:
-HJC FG-15 tansze rozwiazanie.
-poprzez Shoei XR1100
-Suomy Vandal
-AGV Stealth, GP tech
Wszystkie te kaski to kompozyty.
Fajne rękawice robi RACER, zresztą skóry także mają z wyższej półki. Rękawice od nich takie jak mi się podobały to rząd ~500zł. Wykonane są z kangurzej skóry.
Tak naprawdę ceny kupowanych produktów zależą od twoich gabarytów często droższe są rozmiary małe S M (czasem XS). Zważywszy ze większość dziewczyn jest raczej drobna. Jeżeli jesteś drobnego wzrostu to możesz trochę zaoszczędzić na kurtce tekstylnej. Zobacz na allegro IXON CHARM XS. Jest jedna wystawiam ją w dobrej cenie. Widzę, że jesteś z Warszawy tak więc mogłabyś zawsze przymierzyć.
-
Seba_ER5 - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe