Zbroja na enduro 50, jest sens?
• Strona 1 z 1
Zbroja na enduro 50, jest sens?
Witam, od niedawna śmigam enduro 50-tką, "moc" to "porażające" 9KM (jak na 23 lata to porażka, ale jak się nie ma prawka to się lubi co się ma). Zastanawiam się, czy jest sens kupować taką zbroję: http://allegro.pl/zbroja-hard-impact-at ... 10565.html . Z poprzednich pierdów mam kask i rękawice, poza tym póki co brak stroju. Zastanawiam się nad zbroją, bo rok temu na innym sprzęcie zaliczyłem małego szlifa (auto przede mną gwałtownie zahamowało, zablokowałem przednie koło i wiadomo co było dalej) i jakoś wolałbym nie walnąć na plecy na tej "kózce". Myślę nad zbroją, bo w kurtce tekstylnej w lato 40*C przy 80km/h się raczej nie ochłodzę, nie mówiąc o mieście... Tylko czy to nie będzie komicznie wyglądało, zbroja jak na lytra a moto szit? I czy rzeczywiście może to coś ochronić w razie upadku na bok, bark? Poza miastem i trasą czasami chcę robić wypady do lasu, jednak preferuję jazdę bardziej rekreacyjną (taki a la trial po wertepach
), poza tym sprzęt to soft enduro więc kupno typowego buzera odpada. Mile widziane uwagi i spostrzeżenia, pozytywne i krytyczne.
Zbroja taka a nie inna bo po kupnie moto nie ma funduszy na dalsze zabawki. Wiem, że najpierw powinien być strój a później moto i że na bezpieczeństwie się nie oszczędza, ale wiadomo jaka jest rzeczywistość. Tak czy inaczej na przyszły sezon zamierzam zainwestować w nowy kask, rękawice, buty, spodnie - będzie inwestycja na przyszłość (planuję coś w stylu WR250 ale to za jakiś czas).

Zbroja taka a nie inna bo po kupnie moto nie ma funduszy na dalsze zabawki. Wiem, że najpierw powinien być strój a później moto i że na bezpieczeństwie się nie oszczędza, ale wiadomo jaka jest rzeczywistość. Tak czy inaczej na przyszły sezon zamierzam zainwestować w nowy kask, rękawice, buty, spodnie - będzie inwestycja na przyszłość (planuję coś w stylu WR250 ale to za jakiś czas).
Rieju RRX 70
-
Dr_Acula - Świeżak
-
Dr_Acula - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe