Rozmiar kurtki. Pytanie
• Strona 1 z 1
Rozmiar kurtki. Pytanie
Witam,
nie ma co ukrywać, że jestem 'kurczak'
Wysoki - 190cm i szczupły - 83kg i 100cm w obwodzie w klacie. Dodatkowo mam wysoki tułów i żebym mógł nosić koszulkę która zakrywa trochę spodnie to musi mieć min 70cm długości.
I teraz wszystkie kurtki (skórzane) na allegro mają rozmarówkę europejską 48,50,52 itd Na mnie powinna pasować (jeżeli chodzi o obwód - żeby nie była zbyt luźna) kurtka rozmiaru 52. Ale one wszystkie wydają się takie krótkie! Czasami ktoś doda dokładne wymiary to się okazuje, że np kurtka roz 56 z tyłu po długości ma 68cm, ale za to jest o 10cm szersza w klacie i będę w niej pływał. To taki roz 52 jaką ma długość ? 64cm ? to Ona będzie mi pępek ledwo zakrywać.. Te dokładne rozmiary takie mają być? Czemu tak jest? Przecież nie mam wzrostu 220 tylko skromne 190 i tylko dlatego nie dobiorę sobie kurtki?
dzięki za odpowiedzi,
pozdrawiam
nie ma co ukrywać, że jestem 'kurczak'

I teraz wszystkie kurtki (skórzane) na allegro mają rozmarówkę europejską 48,50,52 itd Na mnie powinna pasować (jeżeli chodzi o obwód - żeby nie była zbyt luźna) kurtka rozmiaru 52. Ale one wszystkie wydają się takie krótkie! Czasami ktoś doda dokładne wymiary to się okazuje, że np kurtka roz 56 z tyłu po długości ma 68cm, ale za to jest o 10cm szersza w klacie i będę w niej pływał. To taki roz 52 jaką ma długość ? 64cm ? to Ona będzie mi pępek ledwo zakrywać.. Te dokładne rozmiary takie mają być? Czemu tak jest? Przecież nie mam wzrostu 220 tylko skromne 190 i tylko dlatego nie dobiorę sobie kurtki?
dzięki za odpowiedzi,
pozdrawiam
- PawulonVBK
- Świeżak
Mam ten sam problem. Kurtki przez miesiac czasu nie kupilem. Objechalem kilka wiekszych miast, np. kielce, rzeszow itp.
Przymierzylem dziesiatki kurtek.
I zawsze to samo, albo worek, albo krotka.
Chyba skusze sie na cos na zamowienie, tylko musze sie zorietnowac kto i co szyje.
Przymierzylem dziesiatki kurtek.
I zawsze to samo, albo worek, albo krotka.
Chyba skusze sie na cos na zamowienie, tylko musze sie zorietnowac kto i co szyje.
- sbchp250
- Świeżak
hm
zależy ile kasy zaplanowałeś
warto popatrzeć po katalogach producentów i wówczas zgłosić się do importera
zależy ile kasy zaplanowałeś
warto popatrzeć po katalogach producentów i wówczas zgłosić się do importera
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Ogólnie sportowe kurtki są bardzo krótkie nawet dla "wymiarowych" ludzi, a co dopiero dla "niewymiarowych"
Ja mam kurtke tekstylną RST rift i tez jest bardzo krótka, a jest dopasowana jezeli chodzi o klate i barki.
Chyba będziesz musiał pomyslec, aby kupić kurtkę wraz z spodniami. No ale nie wiem na czym latasz i o jaki typ dokładnie kurtki Ci chodzi.
Ja mam kurtke tekstylną RST rift i tez jest bardzo krótka, a jest dopasowana jezeli chodzi o klate i barki.
Chyba będziesz musiał pomyslec, aby kupić kurtkę wraz z spodniami. No ale nie wiem na czym latasz i o jaki typ dokładnie kurtki Ci chodzi.
-
omerx - Świeżak
Kurtka potrzebna na typowego sportowca - Suzuki Gsx-r. Kombinezon też planuje kupić, ale to na dłuższe wypady w trasę. Tu po mieście jak będę jeździł do szkoły itp to chciałbym mieć samą kurtkę skórzaną właśnie. Bo zbroję już mam dobrą Dainese Wave Neck, buty również, nakolanniki też i teraz tylko chciałem do tego skórę dorzucić tzn wyjąć protektory i na zbroję zakładać kurtkę.
i dylemat mam. Dzisiaj byłem w sklepie motocyklowym i przymierzałem 52 to była akurat w ramionach i klatce, ale krótka jak cholera.. 54 z drugiej strony już za szeroka;/[/b]
i dylemat mam. Dzisiaj byłem w sklepie motocyklowym i przymierzałem 52 to była akurat w ramionach i klatce, ale krótka jak cholera.. 54 z drugiej strony już za szeroka;/[/b]
- PawulonVBK
- Świeżak
Na własnym przykładzie mogę Ci powiedzieć, że musisz mierzyć wszystko co się da. Sam planuję zakup kurtki z alpiny. Mierzyłem dziś kilka modeli w tym samym rozmiarze i tylko jeden idealnie na mnie leży (najdroższy niestety, rc-1). No.. prawie idealnie, bo trochę w pasie zostaje, ale nie ma tragedii.
Sportowe kurtki są krótkie i wypada zakładać do nich spodnie. Choćby dżinsy z ochraniaczami. Zbroji nie zamierzam kupować. Mam żółwia i jest git. Wszystko dobrze leży i jest bezpiecznie.
Sportowe kurtki są krótkie i wypada zakładać do nich spodnie. Choćby dżinsy z ochraniaczami. Zbroji nie zamierzam kupować. Mam żółwia i jest git. Wszystko dobrze leży i jest bezpiecznie.
-
bryk77 - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości