Zobacz wątek - Spodnie tekstylne czy zwykłe dżinsy i ochraniacze ?
NAS Analytics TAG

Spodnie tekstylne czy zwykłe dżinsy i ochraniacze ?

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Spodnie tekstylne czy zwykłe dżinsy i ochraniacze ?

Postprzez Rutek » 31/7/2010, 11:27

Witam wszystkich.
Zastanawiam się co kupić. Do końca sezonu dużo miesięcy nie zostało więc mam problem.
Nie wiem czy kupić jakieś spodnie tekstylne do 450zł czy może kupić ochraniacze na kolana i piszczele do 150zł do tego zwykłe dżinsy i przelatać w tym do końca sezonu. I w nowym sezonie kupić już normalne spodnie na moto.

Co doradzicie ? Czekam na odpowiedzi.
Aha, z ubioru motocyklowego to mam oczywiście kask, kurtkę tekstylną modeki, rękawice też firmy modeka.
Pozdrawiam :)
Rutek
Świeżak

Postprzez madcap » 31/7/2010, 15:38

kup jeans'y motocyklowe
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
madcap
Administrator

Postprzez mianps » 31/7/2010, 23:02

Zależy też jak będziesz jeździł (tylko w pogodne dni, w weekendy, czy może codziennie do pracy/szkoły, po mieście, czy też w dłuższe wypady poza miasto)
Do jazdy codziennej po mieście jeansy motocyklowe + ochraniacze jak napisałeś. W tekstylnych już gorzej podjechać np. do sklepu niż w jeansach.
W dłuższe traski spodnie tekstylne (wiadomo, może deszcz złapać, a tekstylne wytrzymają o wiele dłużej na deszczu niż jeansy)

Aha, zwykłe jeansy mimo, że byś miał ochraniacze na kolana nic Ci nie dadzą podczas szlifu w okolicach bioder i tyłka. Jak nic - zdarty tyłek. Chociaż kolana byłyby w miarę uratowane :)
Honda cb 450s -> FZS600
mianps
Świeżak

Postprzez leff » 2/8/2010, 20:32

wiewiorka dobrze gada, jak jest ciepelko to jeansy, jak chlodniej - skora, jak zimno - retbike :D
Twoj podpis jest za dlugi
leff
ZlyCzlowiek

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê