Zobacz wÄ…tek - Buty Swift, podpatrzone w salonie, ale w necie ich nie ma...
NAS Analytics TAG

Buty Swift, podpatrzone w salonie, ale w necie ich nie ma...

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Buty Swift, podpatrzone w salonie, ale w necie ich nie ma...

Postprzez pawel0606 » 25/6/2010, 19:32

Hej!

Na wstępie chciałem się z wami przywitać serdecznie, bo jest to mój pierwszy post na tym forum.

Do rzeczy... Kupiłem dobie motor, kurtkę, spodnie i w sumie wszystko, tylko nie buty. Ale prawko dostanę gdzieś za 2 tygodnie, więc chciałbym wybrać jakieś na spokojnie.

Kasy nie mam dużo, 500zł to nieprzekraczalne maksimum. Widziałem jakieś nitro nb101, ale po przeczytaniu opinii o nich rozmyśliłem się. Dzisiaj poszedłem do salonu yamahy w moim mieście i wyczaiłem ostatnią parę butów marki Swift, bardzo sportowe, czerwone. Na metce był napis "Biker Pro". Jednak w necie nie ma po nich śladu. Na bank nie były to Torsiony, bo przecież widziałem nitro nb101 (bliźniaczy model) i się różnią.

Jak to wyglądało? Czerwone (:D), ochraniacze, te które w nitro są metalowe (te takie z przodu) tu były z twardej gumy lub czegoś w stylu ABS. Były trochę wyższe niż Torsiony, róznież na zamek i rzep, skóra była taka jakby gładka i nie było tu harmonijki, którą charakteryzują się Torsiony.

Macie pojęcie co to za buty? PONOĆ nieprzemakalne, ostatni model, akurat w moim rozmiarze, kolorek idealny pod motor i zaprzyjaźniony pan sprzedawca chce mi dać duży rabat. Macie namiary na te buty? Co o nich sądzicie?

Pozdrawiam, Paweł.
pawel0606
Świeżak

Postprzez igor_z1 » 25/6/2010, 21:42

Jakieś 3 miesiące temu też stałem przed podobnym dylematem. Ostatecznie ich nie wybrałem. porównywałem je z raytek alcaniz i muszę przyznać, że rayteki są o wiele lepiej wykonane. Pod względem wygody podobne a pod względem jakości wykonania i ogólnej przezencji raytek bije swifty na głowe.
...jak mawiał Sofronow.
igor_z1
Świeżak

Postprzez slusar_o2 » 26/6/2010, 08:43

PONOĆ nieprzemakalne

to minus. W tanich butach są słabe membrany, które może i nie puszczą wody, ale za to noga będzie Ci się pocić jak w worku foliowym.
slusar_o2
Świeżak

Postprzez lachos R6 » 28/6/2010, 22:14

Nie chce ci mieszać w głowie ani broń boże na siłę namawiać do zakupu danego modelu, ale mogę ci powiedzieć że ja mam nitro nb101 i jestem z nich zadowolony chodź tak jak ty przeczytałem wszystkie te złe opinie na ich temat i nie chciałem ich kupić lecz zostałem do tego że tak powiem zmuszony ze względów finansowych (chodź marzyły mi się sidi) i powiem ci że nie żałuję tego zakupu wcale gdyż moim zdaniem jak ktoś dba o coś to i to ma przez długi czas. Złe opinie które przeczytałeś na ich temat opierają się pewnie na tym iż pęka ta skóra "harmonijka" otóż powiem ci że ani ja ani kilkunastu ludzi z mojej okolicy którzy je kupili po mnie nie maja z tym żadnych problemów gdyż wystarczy od czasu do czasu przetrzeć te miejsca jakimś środkiem konserwującym do skór a jeśli takiego nie posiadasz to i zwykła wazelina się nada :)
Co do porównania swiftow z nitro zdecydowanie lepszym wykonaniem i wyglądem moim zdaniem cechują się nitro
Rayteki alcaniz są również bardzo ciekawym modelem wartym uwagi i ostatnio często wybieranym i polecanym przez nowych użytkowników. Sam zastanawiam się nad kupnem tych bucików dla swojego plecaczka ale muszę się dowiedzieć od sprzedawców jak to jest z modelami dla dziewczyn.
Modelami butów jakie możesz jeszcze zakupić w wybranej kwocie są: Metro fazer, adrenaline crx, racing metro, exustar sbr, richa speedmaster pro.

Wybór należy do ciebie :) oczywiście bez przymiarki nie kupuj bo każdy but inaczej leży na nodze i nie we wszystkich będziesz czuł się komfortowo.
lachos R6
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê