Czy żołw Dainese Back shield wejdzie pod kombi ???
• Strona 1 z 1
Czy żołw Dainese Back shield wejdzie pod kombi ???
witam . mam do kupienia na aukcji w dobrej cenie zolwia dainese back shield tylko sie zastanawiam czy wejdzie pod moje kombi a jest ono dosc dobrze dopasowane a zolw z tego co znalazlem w necie jest dosc sporych rozmiarow ??? moze ktos z was uzywa i dopomoze poradÄ… nigdy nie uzywalem zewnetrznego ochraniacza plecow wiec ciemny w tym temacie jestem
- spider600rr
- Świeżak
Moje kombi ma garba wiec noszenie zołwia na kombiku odpada ale i tak to malo spotykane rozwiązanie bo jeszcze nie widzxialem nikogo w kombiku i zowiem na zewnatrz
- spider600rr
- Świeżak
jesli masz garba i wypelnienie przy barkach itd. to po co Ci zolw? ja bym zarzucil jakis ochraniacz na plecy i wsio
- xede
- Świeżak
Daga napisał(a):Kombi ma byc dopasowane do Twojego ciala.Zolwia,jesli juz-zaklada sie NA kombiaka,tekstyla,etc.
I po pierwszych 20m szlifowania plecami Ty lecisz dalej w strone barierek a ekstra wypaśny żółw zostaje.
-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
Mam kombi Dainese i nie ma w nim kieszeni na ochraniacz plecow wiec i ta opcja odpada ---Potrzebuje konkkretnej informacji czy ten zolw wejdzie pod kurtke ???
- spider600rr
- Świeżak
Nawet jak masz idealnie dopasowany kombinezon to pod kurtkę powinien zmieścić się żółw.
Jak pojeździsz z to będziesz się dziwnie czuł bez.
Polecam szczególnie jak masz zamiar uczyć się jazdy na kole lub jeśli już śmigasz.
P.S. Polecam iść do sklepu z kurtką i przymierzyć jaki rozmiar żółwia ma być.
Jak pojeździsz z to będziesz się dziwnie czuł bez.
Polecam szczególnie jak masz zamiar uczyć się jazdy na kole lub jeśli już śmigasz.
P.S. Polecam iść do sklepu z kurtką i przymierzyć jaki rozmiar żółwia ma być.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Ja mam Dainese Bap 2 i spokojnie mieści się pod kombi. Pianki z pleców nie wyciągałem więc są 2 warstwy. Żółw dobrze układa się do kształtu pleców więc powinieneś go zmieścić bez problemu. xede żadne wbudowane protektory nie dadzą takiej ochrony jak żółw.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
A więc dokoncze temat > poniewaz nie bylem pewny co do wielkosci zólwia back shield i tego czy mi wejdzie pod kombik zdecydowalem sie na zolwia Dainese wave 3 i chce powiedziec ze jest dośc plaski super uklada sie do ciala i spokojnie wszedl pod dobrze dopasowane kombi -praktycznie nie czuc go na plecach - a psychicznie czuje sie duzo pewniejszy na motocyklu -- wiec szczerze polecam kazdemy doadatkowego zolwia .Pozdro dla wszystkich wariatow
- spider600rr
- Świeżak
Czy żółw taki jak np. Dainese WAVE BACK PROTECTOR będzie pasował do zestawu kurtka i spodnie osobno spinane zamkiem? Jakoś sobie tego nie wyobrażam, bo spodnie mam w pasie na styk, a nawet trochę za wąskie są jak się siądzie (mam nadzieje, że się rozciągną jeszcze w nich nie jeździłem). Czy w takiej sytuacji zostaje mi tylko żółw wkładany pod kurtkę gdzie jest na niego przegroda? Żółw na szelkach jest chyba bezpieczniejszy, bo lepiej leży i chroni cały kręgosłup tylko, że wtedy nie zepnę spodni z kurtką...
- xxqwerty25
- Świeżak
Spoko, spodnie się rozciągną trochę i ja też trochę schudnę i będzie dobrze
. Chciałem brać większe, ale gość w sklepie powiedział, że nie bo właśnie skóra lubi się rozciągać. Chodziło mi głównie o to czy takie coś pasuje do 2 częściowego kombinezonu.

- xxqwerty25
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości