Jaki kask wybrać
• Strona 1 z 1
Jaki kask wybrać
Witam!
mam skuter ktory jedzie wiecej niz 60km/h. Kupiłem sobie kiedys kas za 80zł firmy Tiger ale straszna porażka, przy "zamkniętej" szybce powietrze dostaje sie do środka, jest prosto zrobiony i ogólnie tandetny.
Chciałbym sobie kupić lepszy kask ale znowu nie taki za 800zł bo poco mi taki na skuter, ogólnie chodzi mi o szczelność i wykonanie.
Na allegro widziałem firmy :
GPmoto - NAXA F6
AGV
ProszÄ™ o wasze opinie.
mam skuter ktory jedzie wiecej niz 60km/h. Kupiłem sobie kiedys kas za 80zł firmy Tiger ale straszna porażka, przy "zamkniętej" szybce powietrze dostaje sie do środka, jest prosto zrobiony i ogólnie tandetny.
Chciałbym sobie kupić lepszy kask ale znowu nie taki za 800zł bo poco mi taki na skuter, ogólnie chodzi mi o szczelność i wykonanie.
Na allegro widziałem firmy :
GPmoto - NAXA F6
AGV
ProszÄ™ o wasze opinie.
- reebok22
- Świeżak
znajomy ostatnio kupić coś takiego
http://moto.allegro.pl/item1052680318_kask_delta_ls2_model_2010_comt_ct_white_black_l.html (otwórz link)
jest przyzwoicie wykonany, trochę ciężki, póki co jest zadowolony. Swoją drogą nie wsadził bym głowy w kask za 80 zł (to ma atest?) nawet na skuter
http://moto.allegro.pl/item1052680318_kask_delta_ls2_model_2010_comt_ct_white_black_l.html (otwórz link)
jest przyzwoicie wykonany, trochę ciężki, póki co jest zadowolony. Swoją drogą nie wsadził bym głowy w kask za 80 zł (to ma atest?) nawet na skuter
-
Nal - Świeżak
-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
Kris2k nie sądzę by koleś chciał kupić Caberga Justissimo GT skoro jeździł w kasku za 80 PLN, więc wybrałem mu kask prawdopodobnie w jego przedziale cenowym, a swoją drogą to jest niezły wybór w tej cenie
<a href="http://szkolnis.pl">szkolnis.pl</a>
-
Nal - Świeżak
za 300zł nie może być wygodny, dobrze wentylowany, dobrze dopasowany, szczelny i przede wszystkim mocny... mi też kiedyś się wydawało że jak kupie nitro za 500zł to będzie w miare dobry- był do dupy- cały czas się rozklepywał- tylko na początku w miare dobrze przylegał do bani. Teraz mam HJC za niecałego kafelka i dopiero wiem co to znaczy przylegający kask.
-
kravec - Administrator
Nal napisał(a):Kris2k nie sądzę by koleś chciał kupić Caberga Justissimo GT skoro jeździł w kasku za 80 PLN, więc wybrałem mu kask prawdopodobnie w jego przedziale cenowym, a swoją drogą to jest niezły wybór w tej cenie
Nie rozumiesz idei kupna kasku.
To ze kolega jezdzi skuterem do 60km/h nic nie zmienia.
Czym sie rozni wypadek przy 60km/h na motocyklu od takiego na skuterze??? NICZYM!
Blednie wychodzicie z zalozenia ze jak jezdze pizdzikiem to moge miec tanszy kask... ja uwazam ze nie moze miec.
Do 500pln mozna juz na prawde dobry kask kupic a LS2 takim nie jest!
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
Kris2k, Nal: obydwoje macie racjÄ™
Nal: też bym tak doradził, bo niestety musimy realnie patrzyć na sytację i ktoś, kto kupił skutera nie wyda just like that 500zeta na nowy orzech.
Kris2k: tez bym chcial, zeby wszyscy mysleli - a co najwazniejsze - robili, zgodnie z Twoimi radami!
A tak w temacie bardziej: ja polecam agv. Mialem juz 2 garnki tej firmy i sobie chwale!

Nal: też bym tak doradził, bo niestety musimy realnie patrzyć na sytację i ktoś, kto kupił skutera nie wyda just like that 500zeta na nowy orzech.
Kris2k: tez bym chcial, zeby wszyscy mysleli - a co najwazniejsze - robili, zgodnie z Twoimi radami!
A tak w temacie bardziej: ja polecam agv. Mialem juz 2 garnki tej firmy i sobie chwale!
V rulez.
-
Kohelet - Świeżak
wg. mnie bezpieczeństwo przede wszystkim. jesli ten kask ma mi uratowac kiedys zycie (odpukac zeby nie bylo takiej potrzeby!) to wole dac za niego wiecej. co do HJC to mam IS-16 i nie jestem do konca z niego zadowolony bo mam go moze od 400km na moto a juz blenda odpada :/ przy wiekszej predkosci wydaje sie byc glosny... a kosztował ile kosztował - jakieś ~800zł dla jednych duzo dla innych mało.
- Lasica
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości