problem ze spodniami - potrzebna pilna pomoc
• Strona 1 z 1
problem ze spodniami - potrzebna pilna pomoc
Hej
Sprawa wyglÄ…da tak
1. kupilem spodnie na motocykl w sklepie motocyklowym gdzie gosciu mi doradzał - uvex traveller 500 zł !:)
2. po paru dniach jazdy najpierw popruło sie wnętrze koło nogi
3. popruł sie zaczep pasa.
4. zaczął pruć sie z przodu na jajach ze sie tak wyraze kolokwialnie
.. sorry
5. na koniec popruł się na tyłku tak jak jest szew.
Sprawa wygląda tak że ide je reklamować, ale
a)boje się, że mi powiedzą, że np były za ciasne na mnie - gadalem z kuplami i spodnie motocyklowe musza być ciasne bo by trzepotały. na długość są ok. jeśli chodzi o nogi też są ok. Nawet musiałem się rzepem dopinać, bo były za luźne w pasie. Problem w tym, że jak siadam, to sie na tylku opinają, ale to chyba normalne nie,,, nawet zwykle jeansy tak maja.
Myślicie, że może być jakaś akcja
b) gościu mówi, żebym to ja wysyłał do producenta, ale ja nie chcę tego robić, bo sorry, ale ja kupiłem w sklepie i to chyba ich brocha.
Myślicie, że mogą takie akcje robić.
Generalnie jestem wkurzony, bo dałem za spodnie 500 zł a one sie prują jak stara ... no prują się
Dziex i help
Sprawa wyglÄ…da tak
1. kupilem spodnie na motocykl w sklepie motocyklowym gdzie gosciu mi doradzał - uvex traveller 500 zł !:)
2. po paru dniach jazdy najpierw popruło sie wnętrze koło nogi
3. popruł sie zaczep pasa.
4. zaczął pruć sie z przodu na jajach ze sie tak wyraze kolokwialnie

5. na koniec popruł się na tyłku tak jak jest szew.
Sprawa wygląda tak że ide je reklamować, ale
a)boje się, że mi powiedzą, że np były za ciasne na mnie - gadalem z kuplami i spodnie motocyklowe musza być ciasne bo by trzepotały. na długość są ok. jeśli chodzi o nogi też są ok. Nawet musiałem się rzepem dopinać, bo były za luźne w pasie. Problem w tym, że jak siadam, to sie na tylku opinają, ale to chyba normalne nie,,, nawet zwykle jeansy tak maja.
Myślicie, że może być jakaś akcja
b) gościu mówi, żebym to ja wysyłał do producenta, ale ja nie chcę tego robić, bo sorry, ale ja kupiłem w sklepie i to chyba ich brocha.
Myślicie, że mogą takie akcje robić.
Generalnie jestem wkurzony, bo dałem za spodnie 500 zł a one sie prują jak stara ... no prują się
Dziex i help
- warmplace
- Świeżak
To sklep jako sprzedawca ma obowiązek wysłać do producenta wadliwy towar. To nie jest normalne, żeby nowe spodnie popruły się od zwykłego noszenia zgodnie z ich przeznaczeniem.
Jak będzie robił problemy przypomnij mu że istnieje taka instytucja jak UOKiK
http://www.uokik.gov.pl/rzecznicy_konsumentow.php
Jak będzie robił problemy przypomnij mu że istnieje taka instytucja jak UOKiK
http://www.uokik.gov.pl/rzecznicy_konsumentow.php
Honda cb 450s -> FZS600
- mianps
- Świeżak
No właśnie. Popruły sie na maxa i to na dodatek bez podpinki w środku też. W ogóle, to rozumiem, że jak siedzicie to wam też spodnie są opięte na tylku ? no bo przeciez muszą być dopasowane. Mają trzepotac na wietrze ... bez sensu
- warmplace
- Świeżak
ponieważ tak jak opisałeś popękały szwy a nie materiał, to masz pełną podstawę do reklamacji
sprawdź tylko czy masz gwarancję, czy rękojmię na spodnie.
piszę o tym, gdyż potem jest zupełnie inna procedura.
w przypadku rękojmii nie masz zwrotu kasy, tylko wymiany na nowe w takiej samej cenie, lub wyzszej za dopłatą różnic w cenie
sprawdź tylko czy masz gwarancję, czy rękojmię na spodnie.
piszę o tym, gdyż potem jest zupełnie inna procedura.
w przypadku rękojmii nie masz zwrotu kasy, tylko wymiany na nowe w takiej samej cenie, lub wyzszej za dopłatą różnic w cenie
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
rozumiem o co chodzi
to nadal jest to miejsce szwu - szew osłabia materiał w danym miejscu
pisząc o pęknięciu materiału wyraziłem się nie precyzyjnie - chodziło mi o sytuację gdy materiał pęka poza miejscami szwów
to nadal jest to miejsce szwu - szew osłabia materiał w danym miejscu
pisząc o pęknięciu materiału wyraziłem się nie precyzyjnie - chodziło mi o sytuację gdy materiał pęka poza miejscami szwów
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Możesz żądać również zwrotu kasy z tytułu "towar nie zgodny z umową"
http://www.prawo.egospodarka.pl/39215,N ... ,84,1.html
Zawsze możesz udać się do rzecznika praw konsumenta u siebie w mieście bądź oddać towar do reklamacji.
Moim zdaniem spodnie powinny zostać wymienione na nowe, a co zrobi z wadliwymi to już sprawa sprzedawcy.
Pzdr
http://www.prawo.egospodarka.pl/39215,N ... ,84,1.html
Zawsze możesz udać się do rzecznika praw konsumenta u siebie w mieście bądź oddać towar do reklamacji.
Moim zdaniem spodnie powinny zostać wymienione na nowe, a co zrobi z wadliwymi to już sprawa sprzedawcy.
Pzdr
Life 4 This
-------------------------------------
Yamaha FZ6 Fazer 2004
-------------------------------------
Yamaha FZ6 Fazer 2004
- shoooter
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości