Jaki kombik?
• Strona 1 z 1
Jaki kombik?
Witam Wszystkich,
Zastanawiam się nad zakupem kombika dwuczęściowego. Może możecie polecić jakieś modele, w których da się przeżyć lato w mieście? Do tej pory jeździłem w tekstyliach i było temperaturowo ok, ale po szlifie myślę o wbiciu się w skóry...
. Dzięki!
Pozdrawiam,
Marcin
Zastanawiam się nad zakupem kombika dwuczęściowego. Może możecie polecić jakieś modele, w których da się przeżyć lato w mieście? Do tej pory jeździłem w tekstyliach i było temperaturowo ok, ale po szlifie myślę o wbiciu się w skóry...

Pozdrawiam,
Marcin
- 108
- Świeżak
Ja też w Arlenie jeżdżę. Jak kolega mówi, tematów jest aż nadto. Skóry perforowane we wrażliwych miejscach to też nie jest żadna nowość.
Polecam tylko zwrócić uwagę na jeden, drobny szczegół. Moja kurtka perforowana jest pod pachami i po wewnętrznej stronie ramienia. Niestety podpinka która w zimie się bardzo przydaje tych dziurek nie zasłania więc jest cholernie zimno i nieprzyjemnie z tego powodu. Może bielizna termoaktywna coś tu pomoże.
Dla odmiany kumpel ma kurtkę Berika (czyli też robiona przez Madifa, jak Arlen Ness) która także jest perforowana pod pachami jednak jej podpinka nie jest w kroju kamizelką, a takim jakby t-shirtem. Króciutkie rękawki zasłaniają akurat perforację. Taki drobny detal a komfort jazdy zmienia pewnie dość znacznie.
Pozdrawiam i skutecznych łowów.
Polecam tylko zwrócić uwagę na jeden, drobny szczegół. Moja kurtka perforowana jest pod pachami i po wewnętrznej stronie ramienia. Niestety podpinka która w zimie się bardzo przydaje tych dziurek nie zasłania więc jest cholernie zimno i nieprzyjemnie z tego powodu. Może bielizna termoaktywna coś tu pomoże.
Dla odmiany kumpel ma kurtkę Berika (czyli też robiona przez Madifa, jak Arlen Ness) która także jest perforowana pod pachami jednak jej podpinka nie jest w kroju kamizelką, a takim jakby t-shirtem. Króciutkie rękawki zasłaniają akurat perforację. Taki drobny detal a komfort jazdy zmienia pewnie dość znacznie.
Pozdrawiam i skutecznych łowów.
//Twoja ignorancja czy moja pycha, sam tego dobrze nie wiem...
-
InSiDe - Świeżak
Wszystkie męskie są raczej czarne z dodatkami drobnymi innych kolorów. Niewiele widziałem kombinezonów których większa powierzchnia byłaby w innym kolorze. Do tego jak sam się domyśliłeś, na czarnym nie widać muszek tak bardzo.
Co do tego, że czarny się nagrzewa a biały nie tak bardzo to obawiam się, nie będzie to miało większego znaczenia. W skórach jest w lecie po prostu cieplej :] Przyzwyczaisz się. W czasie jazdy i tak nie czuć temperatury przez wiatr, a jak będziesz wolno się toczył w korku to się rozepniesz. Ja pół zeszłorocznego lata (bo uwielbiam miejskie jazdy w korkach) przejeździłem w rozpiętej do połowy albo nawet całkiem kurtce.
Co do tego, że czarny się nagrzewa a biały nie tak bardzo to obawiam się, nie będzie to miało większego znaczenia. W skórach jest w lecie po prostu cieplej :] Przyzwyczaisz się. W czasie jazdy i tak nie czuć temperatury przez wiatr, a jak będziesz wolno się toczył w korku to się rozepniesz. Ja pół zeszłorocznego lata (bo uwielbiam miejskie jazdy w korkach) przejeździłem w rozpiętej do połowy albo nawet całkiem kurtce.
//Twoja ignorancja czy moja pycha, sam tego dobrze nie wiem...
-
InSiDe - Świeżak
Podepne sie pod temat. Stoje przed wyborem kombiaka w jednej cenie mam do wyboru Alipnestars GP-Plus i Berik LS2. Mial ktos stycznosc z tymi skorami? Wiem ze Alpinestars to mowi samo za siebie ale berik tez mi sie podoba,
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
- xede
- Świeżak
Landryss25 napisał(a):Podepne sie pod temat. Stoje przed wyborem kombiaka w jednej cenie mam do wyboru Alipnestars GP-Plus i Berik LS2. Mial ktos stycznosc z tymi skorami? Wiem ze Alpinestars to mowi samo za siebie ale berik tez mi sie podoba,
gp-plus to chyba najniższy model z alpinestarsa,
sprawdziłbym dokładnie jakie ochraniacze mają wymienione powyżej kombi i tylko tym bym się sugerował bo co do jakości wykonania będą podobne
PS. takich tematów było już od PYTY...............
- sebasbox
- Świeżak
nie no rozwalił mnie tym, to jeszcze mało widziałeśInSiDe napisał(a):Wszystkie męskie są raczej czarne z dodatkami drobnymi innych kolorów. Niewiele widziałem kombinezonów których większa powierzchnia byłaby w innym kolorze.

AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
-
kosta - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 5 gości