Czy bede mial problem z zakupem sprzetu ?
• Strona 1 z 1
Czy bede mial problem z zakupem sprzetu ?
Witam
Chciałem sie dowiedzieć czy będę miał duży problem z zakupem sprzętu (kurtka i spodnie) ponieważ jestem trochę za szczupły jak na swoja wzrost
Mój wzrost to 180 a waga 60 kg (obwód pasa 73 cm).
Z góry dzięki ^^
Chciałem sie dowiedzieć czy będę miał duży problem z zakupem sprzętu (kurtka i spodnie) ponieważ jestem trochę za szczupły jak na swoja wzrost

Mój wzrost to 180 a waga 60 kg (obwód pasa 73 cm).
Z góry dzięki ^^
- Raptile
- Świeżak
Łatwo nie będzie. Będziesz musiał się nalatać po różnych firmach bo co fabryka to mają inne standardy wymiarowe i inny krój. Na szczęście powoli odchodzi się od głupiego pomysłu, że jak ktoś jest wysoki to i w barach szeroki:)
Łatwiej Ci będzie zapewne znaleźć ubrania tekstylne, bo zazwyczaj posiadają one paski ściągające umożliwiające regulację i dopasowanie do wymiarów ciała.
Są firmy które szyją ubrania na miarę, więc ostatecznie możesz tam się zgłosić, chociaż cenowo to zapewne wygląda trochę gorzej.
Pozostaje jeszcze zakup ciut za dużych ciuchów i siłownia;)
Łatwiej Ci będzie zapewne znaleźć ubrania tekstylne, bo zazwyczaj posiadają one paski ściągające umożliwiające regulację i dopasowanie do wymiarów ciała.
Są firmy które szyją ubrania na miarę, więc ostatecznie możesz tam się zgłosić, chociaż cenowo to zapewne wygląda trochę gorzej.
Pozostaje jeszcze zakup ciut za dużych ciuchów i siłownia;)
Wiatru szum, silnika śpiew, kręta droga oczywiście bez drzew:)
-
krydka - Świeżak
Ja jestem 2 cm wyższy od Ciebie, 2 kg lżejszy i też miałem problem z ciuchami. Ciężko było znaleźć coś, co by było dobre na długość, a jednocześnie nie wisiało za bardzo. Ostatecznie kupiłem kurtkę Modeka X-Sport rozmiar S i spodnie Modeka Sporting rozmiar M. Teraz wszystko w miarę dobrze pasuje, ciuchy mają dużą możliwość regulacji szerokości.
A z tą siłownią to też kiepska sprawa, tym bardziej, że autor pewnie tak jak ja jest ektomorfikiem
Czyli trzeba by ćwiczyć kilka lat z bardzo "poje****ą" dietę, żeby było widać efekty.
A z tą siłownią to też kiepska sprawa, tym bardziej, że autor pewnie tak jak ja jest ektomorfikiem

GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
A ja to Wam chłopaki zazdroszczę. Jestem na etapie zbijania wagi. Może nie do 60 kg, ale tak do 80. Wzrost 180. 17 kilogramów mam za sobą, pozostało 8
Też jestem w głupiej sytuacji, bo mógłbym kupić ciuchy już teraz ale troszkę się boję, że po czasie będą za duże. Muszę więc czekać na swoje celowe wymiary i wtedy wybiorę się na poszukiwania.

Też jestem w głupiej sytuacji, bo mógłbym kupić ciuchy już teraz ale troszkę się boję, że po czasie będą za duże. Muszę więc czekać na swoje celowe wymiary i wtedy wybiorę się na poszukiwania.
-
smal88 - Świeżak
smal88 napisał(a):A ja to Wam chłopaki zazdroszczę. Jestem na etapie zbijania wagi. Może nie do 60 kg, ale tak do 80. Wzrost 180. 17 kilogramów mam za sobą, pozostało 8
Co ty mówisz... wychodzi na 105 kg przy 180 cm, przecież to zajebisty stosunek masy do wzrostu. No chyba ze wszycho w brzuchu masz

zx10r | | http://www.bikepics.com/members/przeme/
-
przeme - Świeżak
Re: Czy bede mial problem z zakupem sprzetu ?
Raptile napisał(a):Mój wzrost to 180 a waga 60 kg (obwód pasa 73 cm).
Jakieś 2kg więcej mam - Arlena kombi w rozmiarze 48 pasuje jak ulał.
Dainese też 48 zakładałem - troszkę się przy tym nagimnastykowałem ale się udało. Ledwo w prawdzie mogłem się w nim ruszyć ale Arlen mi leżał lepiej. Troszkę pojeździłem i poszukałem i znalazłem. Warto było. Powodzenia.
-
gel3k - Świeżak
u mnie z waga 105 i wzrostem 186 np. w apline starsie nie wszedlbym na wzrost w rozmiar 56 kombi a 58 juz idealne troche opina mi sie na oponie ale ciagle mam nadzieje ze sie troche rozejdzie(byle nie na suwaku)
- xede
- Świeżak
w przypdaku texów nie będzie problemu bo modeka ma nietypowe rozmiary, więc o to sie nie martw, ze skór wiem że dainese robi nietypową rozmiarówke ,ale tu juz musisz liczyć się z ceną
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
-
kosta - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe