shoei xr1000, shark rsi-rsx-s800 który wybrać
• Strona 1 z 1
shoei xr1000, shark rsi-rsx-s800 który wybrać
Witam wszystkich, jestem nowy na forum i już trochę szukałem ale nie przeszukałem wszystkiego, a to co znalazłem nie było dokładnie tym co szukałem.
A więc jak w temacie.
Plus za xr1000 to chyba wszyscy go polecają, ale brak jest "noska" i "podbródka". Do tego trochę mi nie pasuje dopinany antifog.
Shark rsx podoba mi się strasznie bo ma wszystko i jest tańszy,
rsi i s800 jako zwiększenie liczby zawodników w konkursie.
Dodatkowo mam możliwość zakupu rsx za ok 600-650zł nówka z tym że z aukcji. Jest to wg sprzedawcy nówka pochodząca ze zlikwidowanego sklepu, a kask jest powystawowy, jednak sprzedawca w innym sklepie powiedział mi że jest strach kupować takie kaski bo mógł spaść na podłogę i już nie będzie taki bezpieczny itp, poza tym jak mu powiedziałem cenę za ile mogę mieć, a za ile jest u niego w sklepie to powiedział, że kask jest poniżej ceny produkcji co też jest podejrzane, a za chwilkę pokazuje mi małe rozmiary rsx na wyprzedaży jaką miał za 1/4 ceny co było trochę dziwne. Ogólnie każdy kask [chodzi o wypełnienie te zabezpieczające] też może ulec jakimś uszkodzeniom jak ktoś kupuje kask wysyłkowo.
Na kask mam jakieś ok 900zł i nie śpieszy mi się z jego zakupem bo na razie nie ma motorka [najpierw ubranie później jazda].
Mam zamiar jeździć na Suzuki Bandit 600 w celach czysto turystycznych z prędkościami max do 130-150km/h, ale większość i tak "zgodnie z przepisami" w mieście przemieszczając się z punktu A do B.
Mam nadzieję że ktoś mi pomoże w wyborze
A więc jak w temacie.
Plus za xr1000 to chyba wszyscy go polecają, ale brak jest "noska" i "podbródka". Do tego trochę mi nie pasuje dopinany antifog.
Shark rsx podoba mi się strasznie bo ma wszystko i jest tańszy,
rsi i s800 jako zwiększenie liczby zawodników w konkursie.
Dodatkowo mam możliwość zakupu rsx za ok 600-650zł nówka z tym że z aukcji. Jest to wg sprzedawcy nówka pochodząca ze zlikwidowanego sklepu, a kask jest powystawowy, jednak sprzedawca w innym sklepie powiedział mi że jest strach kupować takie kaski bo mógł spaść na podłogę i już nie będzie taki bezpieczny itp, poza tym jak mu powiedziałem cenę za ile mogę mieć, a za ile jest u niego w sklepie to powiedział, że kask jest poniżej ceny produkcji co też jest podejrzane, a za chwilkę pokazuje mi małe rozmiary rsx na wyprzedaży jaką miał za 1/4 ceny co było trochę dziwne. Ogólnie każdy kask [chodzi o wypełnienie te zabezpieczające] też może ulec jakimś uszkodzeniom jak ktoś kupuje kask wysyłkowo.
Na kask mam jakieś ok 900zł i nie śpieszy mi się z jego zakupem bo na razie nie ma motorka [najpierw ubranie później jazda].
Mam zamiar jeździć na Suzuki Bandit 600 w celach czysto turystycznych z prędkościami max do 130-150km/h, ale większość i tak "zgodnie z przepisami" w mieście przemieszczając się z punktu A do B.
Mam nadzieję że ktoś mi pomoże w wyborze

- mikit_bp
- Świeżak
Siema
SHARK jest dużo tańszy od SHOEI więc pewnie mając 900 zł na kask skłonisz się ku niemu.
Typy kasków które podałeś w zasadzie nie wiele się różnią.
Jeśli ja miałbym wybierać z pośród SHARK a to skłoniłbym się ku RSI który przekonał mnie możliwością kompletnego wyjęcia wnętrza kasku.
Jak dla mnie to duży plus gdyż takie wnętrze zawsze można dokupić, wyprać...
Wzrasta higiena kasku i przyjemnie się jeździ w świeżo wypranym wnętrzu a nie spoconym i brudnym.
Dzięki temu kask może Ci dłużej służyć.
Poza tym jest zrobiony z włókna szklanego i posiada wygodne zapięcie, zatrzask.
A wnętrze wykonane z antyalergicznego i antybakteryjnego materiału z mikrowłókien
Pozdro
SHARK jest dużo tańszy od SHOEI więc pewnie mając 900 zł na kask skłonisz się ku niemu.
Typy kasków które podałeś w zasadzie nie wiele się różnią.
Jeśli ja miałbym wybierać z pośród SHARK a to skłoniłbym się ku RSI który przekonał mnie możliwością kompletnego wyjęcia wnętrza kasku.
Jak dla mnie to duży plus gdyż takie wnętrze zawsze można dokupić, wyprać...
Wzrasta higiena kasku i przyjemnie się jeździ w świeżo wypranym wnętrzu a nie spoconym i brudnym.
Dzięki temu kask może Ci dłużej służyć.
Poza tym jest zrobiony z włókna szklanego i posiada wygodne zapięcie, zatrzask.
A wnętrze wykonane z antyalergicznego i antybakteryjnego materiału z mikrowłókien
Pozdro
- Miczsf
- Świeżak
dzięki za odpowiedź.
co do cen to są prawie podobne w zależności gdzie szukać.
jednak za rsx przemawia wyjmowane wnętrze zrobione z materiału coolmax czy jakoś tak, wbudowany skuteczny antifog [nie trzeba nic przypinać jak w xr1000, nic nie przysłania widoku], deflektor nosowy i podbródek.
chyba już się zdecydowałem na rsx-a mimo to że wszyscy jednak uwielbiają shoei.
co do cen to są prawie podobne w zależności gdzie szukać.
jednak za rsx przemawia wyjmowane wnętrze zrobione z materiału coolmax czy jakoś tak, wbudowany skuteczny antifog [nie trzeba nic przypinać jak w xr1000, nic nie przysłania widoku], deflektor nosowy i podbródek.
chyba już się zdecydowałem na rsx-a mimo to że wszyscy jednak uwielbiają shoei.
- mikit_bp
- Świeżak
Sorki za odświeżanie tematu, ale mam pytanie czy warto kupić teraz kask Shark RSi Skylon za 890zł? Szukam czegoś z wyprzedaży, na motorek 600ccm (do 120KM), i nie wiem czy wstrzymać się czy później tańsze mogą być? Proszę o odpowiedź.
......::::Tuning::::......
- Arek-R
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe